Propojka jack-jack 3,5 mm

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
JerryLB

Propojka jack-jack 3,5 mm

Příspěvek od JerryLB »

Zdravím,
třeba mi dokážete poradit, kde to koupit nebo sehnat. Koupil jsem si Vox AmPlug, vážně suprová věcička, ale potřeboval bych k němu propojku - kabel 3,5mm jack-jack, jenomže nechci klasickou z elektra, která je těžká, tlustý kabel. Rád bych sehnal, určitě jste se s tím už setkali, občas u mp3 a další elektroniky se objeví takováhle propojka - malinky jacky, tenký drátek (jak od špuntů sluchátek), ale nadaří se mi to nikde najít na prodej, pokud se to vůbec prodává?

Díky :)

Edit:
Jsem našel aspoň obrázek, něco v tomto smyslu:
Obrázek
Sadam.S

Re: Propojka jack-jack

Příspěvek od Sadam.S »

Proč nechceš kvalitní kabel s robustními jacky, ale tenkou nekvalitní a lámavou šňůrku s konektory, které se rozyspou za čtrnáct dní?
Ta tloušťka u normálních kabelů není jen tak pro nic za nic, neblbni a kup něco rozumnějšího ;)
MilanT

Re: Propojka jack-jack

Příspěvek od MilanT »

Tyhle (podobné) ploché propojky dělá Belkin - http://www.cbc-cz.cz/index.php?kategori ... -sws001941
Ale jak píše Sadam, osobně bych taky k tomu tvému účelu volil robusnější provedení.

EDIT: Trochu jsem doplnil název vlákna aby se to při vyhledávání nepletlo s nástrojovám kabelem, respektive jackem 6,3 mm.
JerryLB

Re: Propojka jack-jack 3,5 mm

Příspěvek od JerryLB »

Neřešíme nahrávání ve studiu, ale (asi jsem to měl ujasnit hned) situaci Vox AmPlug v kytaře večer doma nebo na cestě, sluchátka obyčejny špunty a moct si z kapsy z telefonu do AUX něco pustit ke cvičení, tam je kvalita opravdu to poslední :), takže mi jde o účelnost :)

Ty Belkiny nevypadají špatně :), i když by stačilo něco ještě obyčejnějšího.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Sadam.S píše:Proč nechceš kvalitní kabel s robustními jacky, ale tenkou nekvalitní a lámavou šňůrku s konektory, které se rozyspou za čtrnáct dní?
Ta tloušťka u normálních kabelů není jen tak pro nic za nic, neblbni a kup něco rozumnějšího ;)
Nevím, jestli jsi pochopil ten účel, na co bude kabel použit. A dovedu si představit, co by tlustý kabel a robustní jacky udělaly s tím vetchým plastem Amplugu :).

Na propojení Vox Amplug a mp3 přehrávače používám toto a stačí úplně v pohodě:
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -27180.php
(ano, jsem vinen, mám ve výbavě Stagg :D)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 2.04.2013 19:34, celkem upraveno 1 x.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Ale pochopil, mně nešlo o kvalitu přenosu, ale trochu robustní provedení... protože tyhle tenké kabely se ve většině případů fakt strašně rády lámou a rozpadají, přičemž úspora místa je zcela zanedbatelná.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Vzhledem k tomu, že Amplug je skutečně jen cvičítko, stačí kvalitativně i ten můj Stagg :). Za půl roku užívání no problem.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Hendrek píše:Vzhledem k tomu, že Amplug je skutečně jen cvičítko, stačí kvalitativně i ten můj Stagg :).
No a když toho Stagga srovnáš s tou silikonovou fórovou tkaničkou, tak bych volil toho Stagga. Takhle jsem to (a snad i Sadam) myslel.
Ale je to jen můj pocit, nikdy jsem ty ploché kablíky nezkoušel.
JerryLB

Příspěvek od JerryLB »

To s plochými káblíky byl spíš jen error :D Jsem do příspěvku chtěl nahrát obrázek s tím normálním bílým co tam je teď, ale omylem skopčil odkaz na ty plochy a než se to změnilo, tak tam asi chvilku teda visel špatnej obrázek, takže to se omlouvám. Plochy kabely třeba u sluchátek jsou zajímavé, ale zkušennosti s tím nemám. Každopádně díky :), když někde uvidím ten Stagg, tak na to mrknu :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“