EPIPHONE Les Paul Standard Plus Top PRO
Pravidla fóra
-
Lacodekany
EPIPHONE Les Paul Standard Plus Top PRO
Pokud se nemýlím, je to u nás relativně nová kytara. Vůbec se v epiphonech - gibsonech neorientuju, přiznám se, nevím jaký je rozdíl mezi standartem, customem atp. A proto sem ostatně toto založil. Jednak tu o této kytaře nic není (a to sem hledal!) 2) mám dotaz.
Takže k věci: Mám Cort KX-5 a něco našetřeno. Zkoušel jsme si tuhle kytaru v hudebninách a moc se mi líbila. Přemýšlím, že prodám svou kytaru a koupím si tuto. Je to šunt/není to šunt? Někdo říká, že to do 10k nemá cenu, jiný opak. Jde mi jen o to, aby mi někdo řekl, nekupuj si ji, když si našetříš o 1000kš víc, dostaneš 100x něco lepšího (lepší snímače, dřevo..) nebo naopak kup si ji, za tuhle cenu nemá konkurenta. Prostě se v téhle cenové relaci neorientuju.
Děkuju moc za jasnou odpověď.
Takže k věci: Mám Cort KX-5 a něco našetřeno. Zkoušel jsme si tuhle kytaru v hudebninách a moc se mi líbila. Přemýšlím, že prodám svou kytaru a koupím si tuto. Je to šunt/není to šunt? Někdo říká, že to do 10k nemá cenu, jiný opak. Jde mi jen o to, aby mi někdo řekl, nekupuj si ji, když si našetříš o 1000kš víc, dostaneš 100x něco lepšího (lepší snímače, dřevo..) nebo naopak kup si ji, za tuhle cenu nemá konkurenta. Prostě se v téhle cenové relaci neorientuju.
Děkuju moc za jasnou odpověď.
Re: EPIPHONE Les Paul Standard Plus Top PRO
lide byvaji občas prekvapení , když se dozvedí že jejich epiphone standard LP neni to samé jako original Gibson standard. jde o to že se ty kytary vyrabi za stejny čas v mnohem vetšim počtu a tedy je nutno i trochu pozmenit technologii.
Bily lem kolem tela neni z plastu jako u gibsna , je jen namalovanej , netušim jesli se to týka i lemu kolem hmatníku ale asi i jo. A taky s barvami se moc nepiplaj pri burst je citit menši hloubku a lesk.
Co se tyče zvuku je to spiš v pohode , nemam svou skušenost ale stava se že sou nekdy i lepe na tom jak gibson. možna prave kuli absenci plastu
edit: No ja sem byl nasledne seřván za to že sem rekl ze epiphone jsou nekdy zvukove lepší jak gibson .. to samozrejme neni jisty , nejspiš tam nedavaj tak dobry snimače a kabliky uvnitr kytary budou určite tenší tak to de facto nepujde tak lehce dosahnout lepšího soundu.
Bily lem kolem tela neni z plastu jako u gibsna , je jen namalovanej , netušim jesli se to týka i lemu kolem hmatníku ale asi i jo. A taky s barvami se moc nepiplaj pri burst je citit menši hloubku a lesk.
Co se tyče zvuku je to spiš v pohode , nemam svou skušenost ale stava se že sou nekdy i lepe na tom jak gibson. možna prave kuli absenci plastu
edit: No ja sem byl nasledne seřván za to že sem rekl ze epiphone jsou nekdy zvukove lepší jak gibson .. to samozrejme neni jisty , nejspiš tam nedavaj tak dobry snimače a kabliky uvnitr kytary budou určite tenší tak to de facto nepujde tak lehce dosahnout lepšího soundu.
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
Špatně jsi to pochopil. Byl jsi "seřván", protože jsi tvrdil něco, s čím nemáš osobní zkušenost. Rozdíl mezi Gibsonem a Epiphonem nemusíš poznat na první poslech. Kytarista, který už chvíli hraje, jej ale zpravidla pozná v tom, jak na se na tu kytaru hraje, kolik váží, jak je zpracovaná a jak reaguje na jeho hru. Samotný zvuk daleko více ovlivní zesilovač, snímače, struny a hráčské schopnosti a proto nestačí si poslechnout srovnání na YouTube nebo někde na koncertě a hned vynášet soudy.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
nevim jesli je to tohle mam ted placeny data za pripojení. http://www.youtube.com/watch?v=rzM9dvV-VJU
s tim plne souhlasim , a proto když sem napsal že to nekdy je se zvukem lepší myslel sem sustain.Bummer píše: Kytarista, který už chvíli hraje, jej ale zpravidla pozná v tom, jak na se na tu kytaru hraje, kolik váží, jak je zpracovaná a jak reaguje na jeho hru. Samotný zvuk daleko více ovlivní zesilovač, snímače, struny a hráčské schopnosti
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
proboha, ty nejlíp posloužíš komukoliv, když se nebudeš vůbec vyjadřovat, protože jediného Gibsona jsi viděl akorát na internetu a tady ta tvoje směsice polopravd a demagogie zhrzelého majitele Epiphone LP, je zkušenějším uživatelům k smíchu a začátečníkům akorát motá hlavu.ricardo píše:nevim jesli je to tohle mam ted placeny data za pripojení. http://www.youtube.com/watch?v=rzM9dvV-VJU
s tim plne souhlasim , a proto když sem napsal že to nekdy je se zvukem lepší myslel sem sustain.Bummer píše: Kytarista, který už chvíli hraje, jej ale zpravidla pozná v tom, jak na se na tu kytaru hraje, kolik váží, jak je zpracovaná a jak reaguje na jeho hru. Samotný zvuk daleko více ovlivní zesilovač, snímače, struny a hráčské schopnosti
Standard vo všeobecnosti ma bily lem kolem tela a kolem hmatnikuLacodekany píše: Vůbec se v epiphonech - gibsonech neorientuju, přiznám se, nevím jaký je rozdíl mezi standartem, customem atp.
Custom ma bily lem ve kterem sou černe dražky dve a lem jede kolem tela hmatniku(jen bíly) i kolem hlavy
Standard ma palisandrovy hmatnik na nem lichobežnikove perletove značky
Custom ma ebenovy hmatnik vyjimka sou nektere modely jako gold top ktere maji rosewood hmatnik. značky sou perletove obdelnikove
vo všeobecnosti sou custom spiš pro jazz a standard pro rock , ale deje se to ve svete uplne jinak
take sou tu jine odlišnosti jako potenciometrove knofliky snimače .
to jest co vim nebo si myslim
orientuju se u Gibsna chci si nejakyho poridit , a nevidim duvod proč bych se nemoh k nim vyjadrit.
Možna sem nehral na žadneho ale kolem me se jich už vyskytlo dosti. mimo YT video
Naposledy upravil(a) ricardo dne 1.04.2013 22:38, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Lacodekany: Pokud Epi neudělala nějaký zásadní kotrmelec ve svém portfoliu, tak Standard a Custom se v podstatě liší jen "vyšperkováním", tedy ničím důležitým. Otázkou jsou pak ta přízviska jako "Plus Top", kde je top s hezčí kresbou (bohužel nevím jistě, jestli to ke skutečný hezký top nebo jen hezká dýha na normálním topu) a "PRO" značící možnost rozepnutí HB na singly.
To, co ti před chvilkou napsal ricardo, zcela ignoruj, protože to je z velké části hovadina.
To, co ti před chvilkou napsal ricardo, zcela ignoruj, protože to je z velké části hovadina.
Když máš data placený, prosím tě, neplýtvej zbytečně za připojení k fóru... Všichni budeme radši.ricardo píše:le mam ted placeny data za pripojení..
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
jeejda a ja je investoval abych si to žvanilstvi opravil , to se mi neco povedlo zaseNero píše: Když máš data placený, prosím tě, neplýtvej zbytečně za připojení k fóru... Všichni budeme radši.
mel sem nejake epiny v ruce v obchodaku , ale pokud nema človek klid tak to nejde spolehlive zistit co je na ni špatne . Spiš jak epinu bych neco malo priplatil a šel do Gibson studio nebo faded, ale to jen pomimo .., to rozepinani je nejlepší vec ktera se muže LP prihodit , nic vic u LP nepostradam.
- Nero
- Rádce
No, a nedaří se ti to napravovat ani nadále. A brzo nám tu s tebou definitivně přeteče pohár trpělivosti - a tohle je poslední varování.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Lacodekany
Takže se obecně dá říct, že standart od epiphone je vcelku dobrá kytara za dobré peníze?
Takže se dá spíš říct, že se za ty peníze dají vybrat kvalitnější kytary. Řekl bych, že to se Nero snažil naznačit 
Těžko objektivně prohlásit, že subjektivně "dobrá kytara" je za subjektivně "dobré peníze".Lacodekany píše:dobrá kytara za dobré peníze?
Pěkně to popsal Bummer
Když jsem si vybíral svojí první SG, tak jsem se rozhodoval mezi Epi Standard, Gibson Special a Gibson Standard.Bummer píše:Rozdíl mezi Gibsonem a Epiphonem nemusíš poznat na první poslech. Kytarista, který už chvíli hraje, jej ale zpravidla pozná v tom, jak na se na tu kytaru hraje, kolik váží, jak je zpracovaná a jak reaguje na jeho hru. Samotný zvuk daleko více ovlivní zesilovač, snímače, struny a hráčské schopnosti
Epi to subjektivně prohrála svojí velkou hmotností, přepadáváním na hlavu a takovou celkovou nemotorností. Někomu to ale může vyhovovat a tak píšu "subjektivně"
Mě to ale odradilo, že jsem si na ní skoro nechtěl ani nechtěl zahrát. Nevím jak to popsat, ale nesedla mi do ruky. No a Gibson Standard to prohrál se Speciálem po zvukové stránce.
Ten Special faded se mnou okamžitě srostl a je to nádherně zpracovaná a pro mě zvukově dokonalá kytara.
Na peníze nekoukám, ty byly, jsou a budou. Takže taky subjektivní názor, který ti nepomůže.
Kašlal bych na to, jaký tvar má perleťový inlay a jaké knoby jsou nastrčené na potenciometrech a jestli to má takový nebo makový lemování. Celkový pocit a hratelnost té kytary ti to nezlepší. A navíc jsou to mnohdy "krámy", které lze vyměnit.
Vím, že jsou určitě (pro někoho) lepší kytary, ale mě ta gibsonka na moje domáčí žvýkání vyhovuje.
Pokud jsou pro tebe rozhodující i finance, tak zvaž i ten finanční rozdíl. Mám teď zoufale pomalý net a ani momentálně netuším, jak se ceny pohybují. Ale nebude mezi tou Epi Plus Top a Gibson Special rozdíl jen cca 4 tisíce?
Milan to napsal pěkně, kažodpádně psalo už se tu o tom hodněkrát a je pravda, že zpracování toho Gibsona už je trochu někde jinde, aspoň co jsem já měl tu čest.
-
Lacodekany
No je to rozdíl 6k a hlavně je to SG což já nechci. Mě jde čistě o to, abych nekoupil šunta,tj. Jako kdyby začátečík rozhodoval mezi staggem a cort kx-5. V tomhle smyslu. Ale vidim to tak, že ji zkusim, aspoň budu mít širší obzor a jak se znám, tak ji zase za chvíli vyměním. BTW ještě jeden takový rychlodotaz, to mi na kytarách fakt prodaj ten kus kterej je vystavenej? Tj nekdo má štěstí, že mají dva a dají mu ten na skladě ( úplně nový)? Přijde mi to zvláštní.
- Nero
- Rádce
To bys snad chtěl jít na krám, vyzkoušet kytaru a pak dostat jiný kus, který si vůbec neměl v ruce? Nebo si myslíš, že všechno, co má obchodník na prodejně, je jen k vystavování, a když to vyjde z módy, tak to hodí na ohromnou hranici a spálí?
PetrPeter 1975 - 2008
Asi by se lidem neradilo, ať si kytaru vykouší 
Jinak dají se na bazaru sehnat i Studia LP od Gibsona okolo 14 000, ale to už je asi hodně nad tvou hranicí
Jinak dají se na bazaru sehnat i Studia LP od Gibsona okolo 14 000, ale to už je asi hodně nad tvou hranicí
-
Lacodekany
Já jako začátečník sem samozřejmě věděl, že si lidé vybírají kusy, ale vzhledem k tomu, že to tam běží (jako) na páse, tak jsou ty kusy velice podobné, liší se jen tím, pokud je kus něčím vadný, tj. nezní na x-tém pražci, špatné dřevo atp., což bych reklamoval. To je můj názor a víc sem z toho nevykoumal. To co si Nero napsal si pochopitelně nemyslím, jen mi přijde zvláštní, protože jsem se s tím nikdy nesetkal, že jeden dostane nový a druhý použitý kus. To je celé. U kytar je to nejspíš jinak, ale já jako amatér jsem se s tím nedokláal smířit. Děkujů vám všem, asi si ji koupím.
- Nero
- Rádce
Funguje to tak v jakékoli krámě, kde (část) zboží vystavuješ na prodejně a někdo si ho může vzít do ruky... Jedno, jestli jde o kytary, knihy, boty a bohužel třeba i housky 
PetrPeter 1975 - 2008
tak sem se vam byl kouknout u nas ve vesnicce do krámku , a meli tam epiny custom, studio, a dokonce i epiphone nighthawk custom reissue z te sem byl hodne paf,.. customka paradne rezonovala na sucho ale stejne bych asi šlapnul do toho nejlevnejšiho studio , bylo hezke a když to neni gibson at to moc nestojí...
Joo a moje prekvapeni videl sem gibson studio s rozepinacimy snimači ja myslel že se to dela jen u standardu
Joo a moje prekvapeni videl sem gibson studio s rozepinacimy snimači ja myslel že se to dela jen u standardu
Škoda, že nerozumím polovině příspěvku (např. do čeho si šlápnul...). Ale tady vidíš kolik věcí se dozvíš,když se jdeš podívat do hudebnin a ne když jen sedíš doma u PC a koukáš na fotky, popisy a videa. Realita pak může být úplně jiná.