Jestli už tu takové téma někde je tak se omlouvám, hledal jsem, ale nenašel, tak mě prosím na něj odkažte.
Drhnou mi struny
Pravidla fóra
Drhnou mi struny
Dobrý den, mám problém s tím že když chvili hraju a prsty moc nespotim tak za chvíli jezdím jako po pilníku. Je to děs, mám prsty uplně dodřené... Nevíte čím to? Nejsou rezavé, po každém hraní je poctivě utírám. Mam struny v podstatě vždy jakekoli - kupuju od 150 do 200 kc, desitky, nevím o nějaké vyloženě dobré značce; o strunách za 400-500 sem četl že jsou to vyhozené peníze, stejně tak mi to říkal typek v muzikantovi. Prosim poraďte, už sem z toho fakt na větvi
Jestli už tu takové téma někde je tak se omlouvám, hledal jsem, ale nenašel, tak mě prosím na něj odkažte.
Re: Drhnou mi struny
Jak máš ty struny dlouho? Mně se to stávalo prakticky tak po 3 až 4 týdnech s obyčejnými niklovými strunami. Zkus Elixíry, tam tenhle problém není. Ani je nemusíš utírat. 
Tenhle problém jsem měl s niklovýma rotosoundama. Asi po tejdnu drhly jak prase a měl jsem od nich po každym delšim hraní uplně černý prsty. Doporučuju koukat na struny pouze poniklovaný (např. většina strun Ernie Ball) a ne celoniklový který jdou do háje strašně rychle. Za mě doporučuju Ernie Ball který podle mojí zkušenosti vydržej celkem dlouho a balení stojí snad dokonce jen 130Kč
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Tyhle jsem si uplne nahodou koupil ted do zalohy pravě za ty co mam, 170 kc...AntaresX9 píše: Za mě doporučuju Ernie Ball který podle mojí zkušenosti vydržej celkem dlouho a balení stojí snad dokonce jen 130Kč
Ty teďka tak nevim ani, maximalně měsic, dele ne. Vždycky je měnim nejdřív po 2 měsících, ono furt kupovat nove...Většinou kupuju nove až už mi ty stare neladí. U těch starších je jediná dobrá věc že jdou v pohode vytahovat.Jester píše:Jak máš ty struny dlouho? Mně se to stávalo prakticky tak po 3 až 4 týdnech s obyčejnými niklovými strunami. Zkus Elixíry, tam tenhle problém není. Ani je nemusíš utírat.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ono si to chce před hraním mýt ruce a po hraní čistit strunyAntaresX9 píše: Asi po tejdnu drhly jak prase a měl jsem od nich po každym delšim hraní uplně černý prsty.
Ono po dvou měsících pravidelného hraní ty struny ale fakt už jsou zralé na výměnu.wawelin píše: Ty teďka tak nevim ani, maximalně měsic, dele ne. Vždycky je měnim nejdřív po 2 měsících, ono furt kupovat nove..
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No každopádně to nemění nic na tom že prostě niklový struny oxidujou jak prase a proto si je dneska už asi moc lidí nekoupí a pujdou radši do nickel plated. Já se třeba zas tak nepotim a když porovnám životnost normálních EB strun s těma Rotosound (k oběma jsem se choval stejně) tak je rozdíl neporovnatelnej ve prospěch EB který jsou hratelný tak 2 a když zrovna nemám čas zajet pro struny nebo nejsou peníze tak 3 měsíce (i když pak už jsou fakt nic moc a zvuk jde totálně někam). Jinak už vidim jak jdu na hodinu kytary a ptám se učitele jestli si u něj můžu umejt ruce aby mi nezoxidovali struny
Jinak co se týče trvanlivosti prej jsou ještě docela dobrý GHS (ne moje zkušenost ale můj učitel je hraje a prej celkem solidní životnost)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
-
woro90-1
Člověče, víš co znamená "poniklované"? To je od slova poniklovat, tedy pokrýt povrch niklem. Pokud máš u niklových strun problém že ti ten nikl na povrchu oxiduje, budou na tom poniklované, které mají povrch taktéž niklový, lépe?
- ...EDGE...
No a?...AntaresX9 píše:Jinak už vidim jak jdu na hodinu kytary a ptám se učitele jestli si u něj můžu umejt ruce aby mi nezoxidovali struny
Mu rekni, ze ses prave skrabal na prdeli..
Asi podle toho co je pod tim. pokud ocel nebo jinej podobnej kov co tolik neoxiduje tak bych řek že ta niklová vrstva zoxiduje a pak se ten oxid sedře zatimco u těch niklovejch to bude oxidovat pořád stejně. (tim neřikám že byste ty struny sedřeli tak že se přetrhnou) Jak je to přesně netušim ale prostě řikám svojí zkušenostworo90-1 píše:Člověče, víš co znamená "poniklované"? To je od slova poniklovat, tedy pokrýt povrch niklem. Pokud máš u niklových strun problém že ti ten nikl na povrchu oxiduje, budou na tom poniklované, které mají povrch taktéž niklový, lépe?
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Pánové moment prosim
Takže: Ruce si před hranim umyvam ať už sem po jidle nebo sem se škrabal na prdeli. Po hraní struny otřu kapesnikem tak, abych necitil žadnou nerovnost jak po nich jedu (z vrchu i zezdola).
Ruce se mi nepotí. (potí při větším ''rozjetí'' , ale to doma prakticky nikdy).
Čili: teď mám ňake D'Arrio 9-10 nebo nějak tak a až definitivně doslouží, mám tam EB 10-11 (na devitky pry hrajou puberťačky
) Až si budu kupovat nove, tak teda jaké mám chtít? - myslim s tim niklem... (ja sem v tomhle jako alenka v řiši divu
- ostatně mam to i dole - na kytaru umím hlavně hrát, expert přes struny, snimače, kobyly >> značky nejsem.
Ruce se mi nepotí. (potí při větším ''rozjetí'' , ale to doma prakticky nikdy).
Čili: teď mám ňake D'Arrio 9-10 nebo nějak tak a až definitivně doslouží, mám tam EB 10-11 (na devitky pry hrajou puberťačky
Kde wawelin píše, že používá čistě niklové struny? Já to nikde nemůžu najít. Mimochodem, Ni by měl oxidovat pomaleji než Fe.
Ale může zkusit nějaké stainless steel, ale budou tvrdší, jak na omak, tak zvukově.
Ale může zkusit nějaké stainless steel, ale budou tvrdší, jak na omak, tak zvukově.
Přesně.woro90-1 píše:Člověče, víš co znamená "poniklované"? To je od slova poniklovat, tedy pokrýt povrch niklem. Pokud máš u niklových strun problém že ti ten nikl na povrchu oxiduje, budou na tom poniklované, které mají povrch taktéž niklový, lépe?
Ještě prosím upřesnit, jestli dřou opředené nebo hladké struny.
U vinutých mi nikdy nějak víc nedřely. Hladké dřou vždy, když se z nich sjede to niklování, a začne korodovat ocel. A tam není rozdíl jestli jsou ty tlusté opředené niklem nebo poniklovanou ocelí.
Teď mám jedny struny s hladkýma stříbřenýma, a bojím se, že vydrží míň. Stříbro je mnohem měkčí a méně odolné, než nikl. Zatím OK.
Fast Fret? Olejíček?
Fast Fret nejaky mam. Je to takovy divny kus valce ze ktereho čouhaji nitkykmensik píše:
Fast Fret? Olejíček?
Mně se dost poti ruce při hrani zajimave je že drhnuti sem mněl dřiv jenom s Rotosoundama těma staryma červenyma a ještě s takovyma Massiv nebo Master už nevim broušene a často se rozmotavaly.
- ...EDGE...
No chrani struny pred korozi..wawelin píše:Fast Fret nejaky mam. Je to takovy divny kus valce ze ktereho čouhaji nitkykmensik píše:
Fast Fret? Olejíček?Jak se to vlastně používá - to mám před hraním celé potřít a pak hrát? ja měl za to že je to čistič
No ale jak ho teda použit?...EDGE... píše:No chrani struny pred korozi..wawelin píše:Fast Fret nejaky mam. Je to takovy divny kus valce ze ktereho čouhaji nitkykmensik píše:
Fast Fret? Olejíček?Jak se to vlastně používá - to mám před hraním celé potřít a pak hrát? ja měl za to že je to čistič
- ...EDGE...
No doporucuju je predbezne prejet zespoda i shora suchym hadrem a dostat z nich usazeny bordel, potm nanest Fast Freda a nakonec osusit.
Myslim že u Fast fretu psali že je nejlepší aplikovat na suche !! struny tak kromě bordelu používam někdy savy hadr a cleenex lihovy spray hned po hrani a Fast fret potom doma za hodinu i více aby to vyschlo.
-
Mr.Freeman
Fast Fret používám často, hlavně z důvodů ,když mám moc suché prsty , ten fast fret to celkem slusne "naoleluje" a pak potom prsty jezdí jedna radost. Prodejce mi vysvětloval ,že to stačí přejet ze shora dolu a dole utřít prach/nečistotu co jsi s fast fretem setřel.
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
Tak jsem si jen tak přečet tohle a zpětně dopíšu, možná to někomu pomůže...
Už tenhle problém neřeším, jednoznačně jsem teď zastáncem Ernie Ball, konkrétně pubertálních 9-10 a to i na Arch Enemy v C ladění! A že to lítá
Ale struny i po delším hrani nedrhnou, nedělám to po každém , ale sem tam je přetřu tím olejíčkem, takovým Dunlop s modrou nálepkou, stál asi 100 kč a mám ho už víc než rok... Pak hned samozřejmě pořádně utřu kapesníkem, ať mi to nezrezaví (což už jsem se jednou poučil, když jsem to neutřel a odjel na týden pryč
). Takže sem tam natřu, utřu a vše hraje ok.
Už tenhle problém neřeším, jednoznačně jsem teď zastáncem Ernie Ball, konkrétně pubertálních 9-10 a to i na Arch Enemy v C ladění! A že to lítá