Otvor v rezonanční bláně kopáku

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Sešívka

Otvor v rezonanční bláně kopáku

Příspěvek od Sešívka »

Čau,chtěl bych se zeptat,čim udělat díru v bláně?jestli vyříznout,popřípadně čim,díky
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: otvor v zadní bláně kopáku

Příspěvek od Monikad »

Máš-li otvor v zadní bláně, je to průser a je třeba ji zahodit.. :shock: :D

beze srandy, rozumím... myslíš PŘEDNÍ, tedy rezonanční blánu, že? :wink: Ideální je nalepovací šaablona. je to vyráběno "blánařskými" firmami v různých provedeních a barvách. je to běžně v dobrých obchodech s nástroji k dostání za 2-3 stovky. nalepíš na blánu, podle šablony ostrým nožem vyřízneš a tu nalepenou věc tam necháš - ideálně to zpevní okraj a brání nežádoucímu možném natržení (např od mikrofonu na kšeftě)..... moc jsem nehledala, ale první co jsem našla je třeba tohle http://www.humlmusic.cz/114/bici-nastro ... -o-h6.html

Jinak vyřezává se to nejlíp takovým tím odlamovacím vysunovacím nožíkem, co se za pár kaček dá koupit v každým papirnictví nebo v kutilskýc obchodech (OBI, ad..) :!:

Já sama to mám zase takhle http://monikad.rajce.idnes.cz/Studnice_ ... G_0646.JPG nebo tak http://monikad.rajce.idnes.cz/RED_GUITA ... C01106.JPG
nebo to je možná líp dět na fotce ze zkušebny http://monikad.rajce.idnes.cz/monda/#DSCF7847.JPG :roll:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Sešívka

Příspěvek od Sešívka »

díky
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Rádo se stalo... není zač :wink:

Jinak rezo blána na kopák, se dá koupit i přímo s otvorem hotová. Alespoň u REMO tomu tak je, ale předpokládám že u jiných taky.... :roll:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

nejjednodušší a zároveň nejlevnější způsob - vemeš ten žilotkovej nožík (kterej už tu byl zmiňovanej) a zahrabeš v kuchyňský lince mezi talířema, miskama, hrnkama a talířkama...najdeš si ideální velikost, položíš na blánu a obřízneš...;-) pokud bys tam chtěl tu nálepku, pak to mužeš řešit tim že si stejnym způsobem vyřízneš samolepící tapetu...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

johnatán píše:nejjednodušší a zároveň nejlevnější způsob - vemeš ten žilotkovej nožík (kterej už tu byl zmiňovanej) a zahrabeš v kuchyňský lince mezi talířema, miskama, hrnkama a talířkama...najdeš si ideální velikost, položíš na blánu a obřízneš...;-) pokud bys tam chtěl tu nálepku, pak to mužeš řešit tim že si stejnym způsobem vyřízneš samolepící tapetu...
nevím, kolego Johnatáne, jaké zkušenosti s tím v prxi máš ty (a tím nenarážím na to, že jakožto basák bys nemohl zároveň někdy hrát i na bubny) ale je to dost hloupost. Ano, prvoplánově to napadne každého kutila, ale ono nejde jen o to "nějak" vyříznout "nějakou" díru" a "nějak" tam nalepit nálepku na parádu!! :?

Tohle tvé řešení řešení samozřejmě lze taky provést... stejně tak třeba "obkreslit" nožem CDčko, nebo propálit díru rozzžhavenou plechovkou.... těch nápadů už jsem za léta hraní četla kopec! nedoporučuju však ani jedno z těchto "pirátsko-amatérských" pokusů. snad proto, že jsem těch otvorů za svoji kariéru už udělala do blány bezpočet, tak vím, že pokud se to řeže nepodlepené (a ta tapeta je jako nic neřešící) tak jsou okraje jakoby mikronaříznuté a pak, když je řádně napnutá blána rozkmitána při hře údery beaterů, nedejbůch o to ještě nešťastně zavadí zvukař držákem kopákového mikrofonu, má to blána sečtené a do pár dní se začíná trhat.....
celý roky jsem s tím bojovala a teprve až někdy před nějakými asi 10ti lety, kdy jsem objevila tu šablonku, se konečně ukázalo dokonalé řešení bez vedlejších účinků :wink:

O tom "propalování" žhavou plechovkou.... to snad nemá smysl ani komentovat.... to je tak maximálně z ranku avantgardních umělců a výrobců abstraktních tvarů, než funkční a efektní pomoc muzikantovi. :twisted:
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

nic proti tvejm dlouholetejm zkušenostem, ale rozhodně bych v tom nehledal žádný složitosti...přijde mi to jako když se rozjede někde na bubenickym foru diskuze o tom jestli líp zněj šesti nebo sedmi vrstvý korpusy:-P
na bicí nehraju jako aktivní bubeník, spíš jen tak pro zábavu, ale o bubnech rozhodně něco vim...neni toho třeba moc ale z praktickejch věcí týkajících se nástroje (a ne hry na něj) vim víc než někteří bubeníci...
nechci se chlubit, jen prostě nejsem nějakej "kutil" nebo jak jsi to psala, a když něco píšu tak proto že to mam podložený a vyzkoušený...kdyby to tak nebylo tak to uvedu větou "nejsem si jistej.." nebo "možná by se dalo..." apod...
bubny mě zajímaj, mam je rád a celkem se jim věnuju...viz http://www.hallvad.cz (opět prosim - nebrat jako vychloubání nebo něco podobnýho!!! jen chci aby muj názor byl něčim podloženej jestli mi rozumíte...sám si např. jako kytarista taky nenechám kecat do toho jak to mam hrát od někoho kdo hraje na kejtru půl roku a když mu řeknu hraj to o půlton výš tak neví co se po něm chce..)
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

To JOHNATÁN: Však v pohodě.... když myslíš, že v tom není žádná složitost... OK. taky jsem si to myslela. No alespoň jsem co měsíc mohla mít na bubnu stále novou blánu :wink:

taky se nechci vychloubat, nebo kecat do něčeho, čemu nerozumím a nemám dostatečně vyzkoušeno (jak sám píšeš o sobě) no v tomhle doporučuji všem ostatním, aby si udělali názor sami... myslím že přece jen s tím bubnováním budu s dovolením trošku zkušenější. :wink:
Ale tobě nechám v pohodě tvůj názor, však na to přijdeš sám, jestli kecám. Vlastně nepřijdeš...... jestli k bubnům sedneš jen 1x za pár let a věnuješ se hlavně kytarám, pak ti to skutečně vydrží dlouho... no pokud se tvého názoru chytí bubeníci, co to alespoň po zkušebnách drtí každý den, budou rozčarováni..... :roll: :D
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

johnatán píše:......bubny mě zajímaj, mam je rád a celkem se jim věnuju...viz http://www.hallvad.cz .....
jen se zeptám ze zvědavosti: jaký je tvůj vztah k této suprové firmě?? Majitel?? zaměstnanec?? Firemní hráč??
Pochopitelně firmu znám, hlavně z titulu dřevěných (a velmi kvalitně provedných) ráfků na bubny, které dokáží neuvěřitelně obohatit zvuk bubnu. Co tak sleduju, tak u nás to vyrábí už jen HANUŠ a HEŘT, a samozřejmě HALLVAD...... fakt dobrá značka!! :!:
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Rokenroll - dělá se to v klubu těsně před prvním vystoupením podle popelníku. Náš bubeník to tak má a díra je velmi pěkná a pravidelná :D a funguje skvěle
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Skiner píše:Rokenroll - dělá se to v klubu těsně před prvním vystoupením podle popelníku. Náš bubeník to tak má a díra je velmi pěkná a pravidelná :D a funguje skvěle
machr... jinak no comment :roll: ... však uvidí sám časem.... :D
pehve

Příspěvek od pehve »

nenapadlo vás tu blánu koupit i s otvorem?
Popelníky, misky, talíře...lidi mějte rozum :roll:
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Monikad píše: machr... jinak no comment :roll: ... však uvidí sám časem.... :D
Je to už přes dva roky a no problem :idea: 8)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:nenapadlo vás tu blánu koupit i s otvorem?
Popelníky, misky, talíře...lidi mějte rozum :roll:
Proč myslíš že nás to nenapadlo???
Viz výše můj příspěvek:

"...10.12.2009 13:07

Rádo se stalo... není zač

Jinak rezo blána na kopák, se dá koupit i přímo s otvorem hotová. Alespoň u REMO tomu tak je, ale předpokládám že u jiných taky.... "

Osobně dávám přecejen přednost domácí výrobě s pomocí šablony za nějakých 150 korun :wink: Důvodem je jednak vyšší investice a zbytečnost s kupováním blány s dírou, když na bubnu už mám plnou... a navíc pochopitelně s logem :wink:
A velmi důležitým důvodem je i možnost volby kde a jak velkou díru vytvořit :roll: :idea:

Popelníky, misky, talíře,..... to je samozřejmě amatérštia a hloupost...... :shock: :!:
pehve

Příspěvek od pehve »

omlouvám se, přehlédnul jsem :)
grygy

Příspěvek od grygy »

http://www.drumcenter.cz/eshop/snap-on- ... k17jov28p6 taky fajn věcička na dírky :D :D Sem stím nad míru spokojen
maarty.88

Příspěvek od maarty.88 »

Jé, tak to vám všem díky! Poprvé, kdy jsem se o tý díře dozvěděl bylo asi 5 minut před začátkem konzíku, kdy za mnou přiběh uřícenej zvukař, že mu mikrák špatně bere můj kopák a ať si udělám do rez. blány díru. Splašil jsem cédo a nůžky na nehty a díra patvaru multimnohopřespříliš-úhelníku byla na světě! Pak jsem to oblemcal kobercovkou a pohoda...(já vim, spíš ostuda...). Teď jsem si koupil novou rez. blánu bez díry (s dírama se Pearly nedělaj nebo nejsou k sehnání) a tak jsem se chystal splašit právě nějakou tu plechovku, aby velikost díry odpovídala "pochromovanému" náhubku, který se zasouvá do díry a převislý okraje se k bláně zvenčí přilepěj. Ale ta šablonka je skvělej nápad! Nalepit, vyříznout a nazdar bez náhubku. Zkoušel jsem to na starý bláně všemožně vyřezávat, obřezávat, vystřihovat a nakonec málem vykusovat, jak sem byl nas**nej že to nejde, takže tohle už snad zabere! ...holt nebudu mít chromovej bass-frajerskej reflex... :-( ;-))
Basspetr

Re: Otvor v rezonanční bláně kopáku

Příspěvek od Basspetr »

No, pane jo. Kdyby za mnou přišel zvukař, ať si udělám díru do blány, protože neumí nazvučit můj nástroj, rozhodně bych mu nevyhověl a příště bych se pečlivě informoval, kdo tu akci zvučí. Doufám,že se mi něco takovýho nikdy nestane. Ani tomu nemůžu uvěřit.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
sQara

Příspěvek od sQara »

Jak si na kopák děláte ty nálepky nebo nápisy např. svojí kapely ?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

sQara píše:Jak si na kopák děláte ty nálepky nebo nápisy např. svojí kapely ?
Samolepící loga firem co vídáš na bláně se dají koupit, nebo ti je dodá ta konkrétní firma, jejíž zboží propaguješ ;) Logo tvé kapely si musíš když tak vyrobit sám nebo lépe si jej necháš vyrobit. V tomto směru ti pomůže leckterá reklamní agentura, nebo jsou i firmy které se přímo potiskem blan zabývají!
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“