Schecter SGR C-7
Pravidla fóra
Schecter SGR C-7
Ahojte, Máte někdo zkušenost s touto novou "levnou" řadou od Schecteru SGR C-7 ??za cca 5800 kč...
http://www.audiotek.cz/product-53716-sc ... atin-black
Já jsem ji zkoušel jen minutku a to ještě jen na sucho v audioteku a přišla mě velice přijemná do ruky. Mate někdo zkušenost ?diky
http://www.audiotek.cz/product-53716-sc ... atin-black
Já jsem ji zkoušel jen minutku a to ještě jen na sucho v audioteku a přišla mě velice přijemná do ruky. Mate někdo zkušenost ?diky
Re: Schecter SGR C-7
Opraven název vlákna.
7-mi je sedm-mi? Takové slovo neexistuje a ostatní by měli problém při vyhledávání.
7-mi je sedm-mi? Takové slovo neexistuje a ostatní by měli problém při vyhledávání.
Ja je jenom videl ve stojanu na zivo a nebralo me ani nijak je zkouset. Ta levnost z toho primo trcela. Hlavni nevyhodou bych videl ty snimace. Drevo a zpracovani by mohlo byt vpohode, paklize bys ohmatal konkretni kus a sedel by ti. Obaval bych se ale zvuku po zapojeni do nejakeho zesiku. Jestli nemas vice penez na nejakou lepsi radu, ktera ma alespon EMG HZ7A (jako mel muj damien 7) tak doporucuju nasetrit - jestli nespechas. Ty damienky a klasicke schectery za to stoji a po vylepseni jsou z nich troufam si rict plnohodnotne nastroje. Sam mam tu svoji uz asi 4 roky a ani vyhledove ji nehodlam prodat. Tak samo bych rekl ze cerfotoc z tohodle fora 
To SGR na me proste pusobi jako fakt nejvetsi levnota od schecteru, ze se i boji na to dat sve logo. A to schecter zacinal jako mene znamy vyrobce kytar...
= zvazil bych to byt tebou a pokukoval po bazaru, ci si tam rovnou dal pozadavek na jetou schecter sedmu.
To SGR na me proste pusobi jako fakt nejvetsi levnota od schecteru, ze se i boji na to dat sve logo. A to schecter zacinal jako mene znamy vyrobce kytar...
= zvazil bych to byt tebou a pokukoval po bazaru, ci si tam rovnou dal pozadavek na jetou schecter sedmu.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
7-mi je sedum-mi.MilanT píše:Opraven název vlákna.
V Praze jsem tuto kytaru zkoušel, celý den jsem hrál na sucho. Hlavně kvůli nedůvěře levným bezejmenným snímačům. Představuji si to jako s mikrofon, který v případě, že stojí za nic, zakryje kvalitu dobrého hlasu.
Na sucho mi připadala dobrá.
Jde tady o to, že se levnější kytary rozehrají až po výměně snímačů. Do EMG pasivů bych znovu nešel, měnil jsem oba snímače, ke kobyle 707X, ke krku 707. Rozdíl mě při první výměně posadil na zadek.
Na bazaru se občas objeví levná kytara tohoto typu s vyměněnými snímači.
Dá se dočasně hrát na stocky, jen je to takové smutné.
Balle, jaký máš rozpočet? Co od toho očekáváš? Co hraješ?
Omlouvám se za svojí spisovnost a OTklobasnik píše:7-mi je sedum-mi.MilanT píše:Opraven název vlákna.
http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?art=5615
píše se však vždy jen sedm, sedmnáct, sedmdesát…, osm, osmnáct, osmdesát
No já měl Schecter Omen 6, v té době ještě nebyla řada SGR.
Na té kytaře se dalo vyblbnout jak chceš. Tělo krásně vibrovalo a krk se držel jen báseň. Snímače byly dost nakrknuté. Určitě zkus toho omena 7.
Je pravda, že vyšší řady Schectera jsem nezkoušel, ale jestli je Omen odrazový můstek, pak vyšší řady musí být HELL
Na té kytaře se dalo vyblbnout jak chceš. Tělo krásně vibrovalo a krk se držel jen báseň. Snímače byly dost nakrknuté. Určitě zkus toho omena 7.
Je pravda, že vyšší řady Schectera jsem nezkoušel, ale jestli je Omen odrazový můstek, pak vyšší řady musí být HELL
Hoja, díky za reakce . presne souhlasim ze na sucho na me působila fajn ,je me jasný ze snímače troufl bych si říct skoro nepoužitelné. ..ale neslyšel jsem je zapojené do aparátu ,výchozím ze zkušenosti z jiných levných kytar co jsem mel (FOKUS a jiné ..) většinou to vazbilo jak prase a zvuk hodně nekonkrétní,.zahuhlany. mám Cortku 7 strunku Evl a ty pasivní Emg jsou fajn spokojenost. Chci ještě jednu levnou baritonku u které bych časem přehodil aspoň snímač u kobylky ... Neslyšel jsem např Ltd a Ibanez v baritonove verzi kolem 10 000 .... Zkoušel jsem jen Ltd 6-tku ru nejlevnější radu a nic moc... PS ještě me napadá z tech levných DEAN vendetta 1.7 ???
http://www.muzikant.cz/kytary-6/elektri ... -48683.php
http://www.muzikant.cz/kytary-6/elektri ... -48683.php
netroufej si říct že ty snímače jsou nepoužitelné...mám SGR C-1 a řekl bych že ty snímače jsou v provnání s továrníma od Cortu nebo jiných podobných výrobců o dost lepší...still, no big deal :/...vyměnit je určitě dobrá volba, ale určitě nejsou (jak ty říkáš) nepoužitelné...
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
ok napsal jsem "skoro nepoužitelne" ...no ty zakladni snimace ..teda na kytarach co jsem mel ja byla fakt na prd ...no toš tak . ale jak jsem psal =neslyšel jsem jě na te sgr takze nevim .. vyzkousim treba me to prekvapi
.ja sem byl zatím s tech levnejsich nejspkojenejsi s těma EMG pasiv Hz 7 ...
.ja sem byl zatím s tech levnejsich nejspkojenejsi s těma EMG pasiv Hz 7 ...
Ohledne EMG pasivu, konkretne klasickym sedmovym EMG HZ7A, ktere jsem mel dlouho i ja na sve Schecter Damien 7:klobasnik píše:...Do EMG pasivů bych znovu nešel, měnil jsem oba snímače, ke kobyle 707X, ke krku 707. Rozdíl mě při první výměně posadil na zadek....MilanT píše:Opraven název vlákna.
Po vymene za celou elektroniku a snimace z vyssi rady te same kytary (Hellraiser), jsem na zadek nijak nepadl. Cekal jsem velky rozdil, a nedockal se ho. Snimace hraly tak z 80% uplne stejne, akorat byly trochu silnejsi, coz se projevovalo ve zkusebne s ohulenym aparatem vyssi vazbou. Samotny ton byl trosicku vycistenejsi od zbytecnych basu, ale jinak zadna vyrazna zmena. Kupoval jsem 707TWcka z druhe ruky, takze jsem do toho tolik penez nenasypal, ale i tak jsem byl trosku zklamany a mnoho mesicu mozna i zpetne litoval tehle vymeny, protoze se ted musim starat o baterku. Po urcite dobe a objevu zajimavych zvukovych moznosti prave tech rozeplych civek i do jinych hudebnich stylu (ne jen rezat deathmetal
Co jsem ale chtel hlavne poznamenat, ze ty pasivy nejsou zadny pruser. Prave naopak. Rozdil mezi tolik zadanymi aktivnimi verzemi neni az takovy, jaky bych cekal
Ale obecne, s pribyvajicimi lety hrani mi prijde, ze dobra kytara vymenu snimacu az tak nepotrebuje a hraje dobre jiz v zakladu. Vymena snimacu ji posune trochu vyse, ale jen kosmeticky.
Pak jsou tady kytary stredni, kterym to pomuze celkem dost, ovsem vetsinou pouze za predpokladu razantni zmeny - napriklad pasivy za silne aktivy, ci jine vyrazne zvukove zabarvene snimace - aby se zakryly nechutne zvukove vlastnosti cele kytary.
A pak jsou tady kytary, kterym nepomuze ani svecena voda, o drahych snimacich nemluve. Prikladem uvedu napriklad Ibanez RGA8 (osmistruna za 18 litru, ma nejnovejsi zkusenost), ktera zni jako sracka se stockama, i s EMG808 uplne stejne a kde je ta osma struna uplne nepouzitelna. Holt kdyz je to lehka hrackoidni kytara, tak se poradny zvuk cekat neda.
(tento posledni odstavec je jen jak to citim momentalne ja, takze no flame, nikomu to nevnucuju)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Na RGA8 s EMG 808 bylo nahráno Manipulation Theory od Modern Day Babylon. Je to pro tebe sračkoidní zvuk?Demilich píše:A pak jsou tady kytary, kterym nepomuze ani svecena voda, o drahych snimacich nemluve. Prikladem uvedu napriklad Ibanez RGA8 (osmistruna za 18 litru, ma nejnovejsi zkusenost), ktera zni jako sracka se stockama, i s EMG808 uplne stejne a kde je ta osma struna uplne nepouzitelna. Holt kdyz je to lehka hrackoidni kytara, tak se poradny zvuk cekat neda.klobasnik píše:...Do EMG pasivů bych znovu nešel, měnil jsem oba snímače, ke kobyle 707X, ke krku 707. Rozdíl mě při první výměně posadil na zadek....MilanT píše:Opraven název vlákna.
(tento posledni odstavec je jen jak to citim momentalne ja, takze no flame, nikomu to nevnucuju)
Nebudu odpovidat ani ano, ani ne. Reknu k tomu jen to, ze vydat se do studia jakym je urcite to, ve kterem nahravali, dost mozna bych vystacil se stratemklobasnik píše:Na RGA8 s EMG 808 bylo nahráno Manipulation Theory od Modern Day Babylon. Je to pro tebe sračkoidní zvuk?Demilich píše:A pak jsou tady kytary, kterym nepomuze ani svecena voda, o drahych snimacich nemluve. Prikladem uvedu napriklad Ibanez RGA8 (osmistruna za 18 litru, ma nejnovejsi zkusenost), ktera zni jako sracka se stockama, i s EMG808 uplne stejne a kde je ta osma struna uplne nepouzitelna. Holt kdyz je to lehka hrackoidni kytara, tak se poradny zvuk cekat neda.klobasnik píše:...Do EMG pasivů bych znovu nešel, měnil jsem oba snímače, ke kobyle 707X, ke krku 707. Rozdíl mě při první výměně posadil na zadek....
Proste a jasne - bavim se o zvuku, ktery dosahnu doma, ve zkusebne, na koncerte, se svoji vybavou (ktera nejakou tu uroven precejen ma). Tam RGA8 shorela jako papir. Studio, tam se caruje s kdecim leccos a vyprodukovat lze dneska fakt mnoho
Souhlasím, že EMG HZ nejsou vůbec špatné, mít je na kytaře není o nic horší, než tam mít Seymoury nebo Marzia.Demilich píše:Ohledne EMG pasivu
Tedy popravdě, vyměnil jsem je v kytaře taky za 707TW
Jinak mi HZ7A vůbec zvukem nevadily, jsou to kvalitní značkové snímače, hrajou dobře. Mají zachovaný takový ten EMG čitelný charakter, výstup je silný tak akorát, ani málo, ani moc. Přijdou mi nesmyslně podceňované, nevím, jestli za to nemůže jejich nižší cena, tudíž logické osazování výrobci na levnější kytary, na kterých bych to bral rozhodně jako plus, protože bych vždycky radši koupil kytaru s orig. EMG HZ než třeba s Duncan Designed atpod.
Jen dotaz:Demilich píše:Nebudu odpovidat ani ano, ani ne. Reknu k tomu jen to, ze vydat se do studia jakym je urcite to, ve kterem nahravali, dost mozna bych vystacil se stratemklobasnik píše:Na RGA8 s EMG 808 bylo nahráno Manipulation Theory od Modern Day Babylon. Je to pro tebe sračkoidní zvuk?Studio, tam se caruje s kdecim leccos a vyprodukovat lze dneska fakt mnoho
Nenahrával si náhodou ten kluk z MDB kytary sám doma přes AxeFX?
Jinak si nemyslím, že by RGA8 byla tak špatná, spíš jde o to, na jakou muziku se použije - vzal jsem ji jen nasucho do ruky v obchodu a první co mě napadlo, že se v sekaných riffárnách méně masitý zvuk možná uplatní spíš.
| Cruel YT | Cruel sptf
Je to mozne. Ja nevim kde ani pres co to nahravali a neni to podstatne. Chtel jsem poukazat na to, ze ohanet se argumentem "Podivej, kapela XY s tim ma husty zvuk, takze tvuj nazor je blbost" je mimo misu. Clovek nikdy nevi co opravdu pouzili a co rekli. Nevis cim vsim to prohnali, ani jak dlouho vysledny zvuk ladili. A s pouzitim dnesni vypocetni techniky, vsech ruznych profilujicich zesilovacu jako Kemper, Axe FX atd spolu s mixem na PC pres x programu, simulaci boxu, frekvencnich uprav atd., nelze (dle meho) zobecnovat jaka to byla kytara a jestli teda hraje dobre, nebo ne.
Pro me je dulezita osobni zkusenost a prime porovnani nazivo.
Jo, nahrával si to doma, přes Axe FX Ultra.
Odkazovat se na video se stock snímači mi nepřipadá rozumné.
Byl jsem na MDB v Rock Café, loni na podzim, když předskakovali Periphery. Měli nejlepší zvuk, jaký jsem kdy slyšel, právě přes RGA/8. Určitě to někdo může napadnout třeba tím, že to ani nebylo zapojené a v pozadí hrál Misha Mansoor na jednu ze svých zakázkových kytar.
Můj záměr není přesvědčovat o kvalitě kytary, nýbrž poukázat na další podstatné faktory. Tomáš Raclavský je zvukový frajer, umí natočit zvuk, který má sílu.
Balle, kterou Cortku máš? Používám barytonovou verzi, výměna za aktivy se vyplatila.
Odkazovat se na video se stock snímači mi nepřipadá rozumné.
Byl jsem na MDB v Rock Café, loni na podzim, když předskakovali Periphery. Měli nejlepší zvuk, jaký jsem kdy slyšel, právě přes RGA/8. Určitě to někdo může napadnout třeba tím, že to ani nebylo zapojené a v pozadí hrál Misha Mansoor na jednu ze svých zakázkových kytar.
Můj záměr není přesvědčovat o kvalitě kytary, nýbrž poukázat na další podstatné faktory. Tomáš Raclavský je zvukový frajer, umí natočit zvuk, který má sílu.
Balle, kterou Cortku máš? Používám barytonovou verzi, výměna za aktivy se vyplatila.
Hoši, možná trochu OT, ale jak je možné dostat zvuk toho stratu? Můj chain je SGR-C1 (RM Custom a F4), Orange TH30, ve smyčce Behringer EQ700...něco ve smyslu jaké nastavení ekvalizéru je třeba udělat, jaké snímače pro tu kejtru by byly ty správné a jiné...pokud je to až moc OT, prosím pište mi do zpráv a moderátorům se omlouvám.
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
Nic proti tomu zesiku ale nevim jestli zrovna takhle moderni djentovy zvuk vytahnes z Orange TH30 s EL84 v konci.
Dost bych o tom pochyboval. Ten zesik je koncipovan na trochu jine zvuky. Osobne si myslim, ze bez toho, aniz bys ten zvuk vytvoril nejakym externim preampem (efektova krabka, kemper, axe, PC, whatever) a poslal ho do Orange s cistym kanalem jen na zesileni, nemas sanci.
Ale abych odpovedel k veci - co nejsilnejsi snimac s modernim voicingem. Neznam RMka, takze nedovedu rict jestli se na to hodi, ale myslim ze F4ka je jedna z tech nejsilnejsich ne? Potom asi tluste struny, podladit, a nejlip ten TH30 necim sakra poradne dokopnout...
Ale abych odpovedel k veci - co nejsilnejsi snimac s modernim voicingem. Neznam RMka, takze nedovedu rict jestli se na to hodi, ale myslim ze F4ka je jedna z tech nejsilnejsich ne? Potom asi tluste struny, podladit, a nejlip ten TH30 necim sakra poradne dokopnout...
Neztrácet naději, dokopnout to overdrivem-třeba zeleným Razzorem. Zařazení gatu a kompresoru může být přínosem.
Díky, jako je pravda že ten Orange není zrovna "djent" based apec, ale myslím že úplně neschopný není...ok děkuju za tipy...
ke snímačům: F4 je krkový snímač, silný je docela dost to je fakt, ale Custom mám dojem je nejvíc do středů a výšek...
ke snímačům: F4 je krkový snímač, silný je docela dost to je fakt, ale Custom mám dojem je nejvíc do středů a výšek...
Kámoš jí má a žene to přes myslím MG15CFX. Na tu cenu si myslím, že to hraje celkem obstojně, samozřejmě snímače na nic, ale na tu cenu... Hrálo se mi na ní velmi dobře, akorát nejsem zvyklý na tak nízké krky. Jinak zpracování výborné, zvuk OK až mírně dobrý (zkoušel jsem i přes můj lampový Blackstar) jedině ty snímače by to chtělo vyměnit. Celkově mi připadá, že za tu cenu se dají sehnat i lepší kousky, nicméně pro potřeby začátečníka plně dostačující kytara.ball píše: Mate někdo zkušenost ?diky
Kytary: Ibanez RGDIX6PB Iron Label, Squier Bullet Mustang HH
Komba/Zesíky: Mooer GE200, Blackstar ID:CORE 40H, Blackstar FLY-3
Komba/Zesíky: Mooer GE200, Blackstar ID:CORE 40H, Blackstar FLY-3