Marshall
Pravidla fóra
- Alternátor
Re: Marshall
Což o to, ta JCM1 hraje fajn, ale to repro v ní není žádnej zázrak. Problém s headroomem, jak už jsem psal i jinde. Prostě do těchhle nízkowattů s malým reprem už bych znova nešel, to spíš hlavu a reprobox, ale kombo znovu ne.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
tak ona V30 je část Slashova zvuku, takže proč tam dávat něco jiného. Spíš je škoda, že nepoužili 2xEL84 a mohli by z toho dostat 20W a tím pádem by se rozšířila použitelnost a ta cena by začala být opodstatněná. Takto je to pořád jenom domácí šmrdlátko za dost peněz, i když z dobrým zvukem.Latam píše:Vypadá hodně dobře. Škoda, že nedělají i hlavu.Už dlouho mi hlodá v hlavě JCM 1, tohle by byl zajímavý konkurent i přes mou averzi k V30
No kdyby použili 2X EL84 a dostali z toho 20W, tak to bude kreslit hodně koncem a ten zvuk bude o dost jiný než s tou EL34, kreslící EL84 jsou taky imho trochu dost vykuchané v nižších středech. Pokud to nabiasovali studeně, tak ta EL34 třeba ani moc kreslit nebude a hlavní podíl na zkreslení budou mít preampovky, jsou tam 3 ECC83, takže to vypadá možná dokonce i na 4 gainstage, což snad nemá žádný z malých aparátů - asi to bude takhle po stránce zvuku blízké klasické higain 100W hlavě, kde koncovky to zkreslení až tak moc netvoří. Je to určené pro domácí hraní, i v té ukázce borec nejde s master volume nějak vysoko, má to asi opravdu sloužit podobně jako velké hlava, kterou člověk taky zrovna netaví nad 50% master volume. Kdyby to mělo těch 20W (což není problém udělat v pushpull s 2XEL34 a konstrukčně by to nebylo o moc dražší než ten 5W single ended), tak už je to na doma moc velký masakr a do zkušebny to zase bude tak nějak skoro málo...
- Alternátor
Když pomineme cenu, tak je dobrý, že se Marshall konečně začal věnovat menším aparátům. Dlouho jsem hledal něco na doma z čeho půjde dostat dobrej zvuk aniž bych ohluchnul a okolí na mě začalo páchat atentáty. SLku se rozhodně nedá upřít hodně středovej zvuk, kterej z DSLka teda nevytáhnu i kdybych se poťákama ukroutil, ale zase má jiný přednosti. Jediný, co mě mrzí, že to stejně bude celý na PCBčku. Za tuhle cenu už bych přece jen byl rád, za nějakej posun ke "starší" konstrukci. Navíc těžko říct, kde to bylo vyrobený. Nikde se nechlubili, že by to bylo made in England, takže předpokládám, že to zas bude Asie.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
http://www.audiotek.cz/product-54889-ma ... n-up-betty
http://www.audiotek.cz/product-54890-ma ... n-up-greta
http://www.audiotek.cz/product-54891-ma ... in-up-jane
Docela dobrá limitovka
Gretu nebo Jane bych si nechal někde doma v koutě líbit 
http://www.audiotek.cz/product-54890-ma ... n-up-greta
http://www.audiotek.cz/product-54891-ma ... in-up-jane
Docela dobrá limitovka
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
- Alternátor
Obrázky sice hezký, ale stojí to za ten příplatek? Působí to na mě jako nafintěná class 5.
Toť otázka. Já to bral jako zajímavost. Dvacet talířů bych za to vylepil asi jen v případě, že bych nevěděl, co s penězma 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
No ona to je "nafintěná Class 5" 
Je zajímavé, jak se Marshall poslední roky místo výroby poctivých aparátů snaží spíše útočit na začátečníky a obdivovatele kytarhírous, ta firma už je dnes asi jen o tom vypumpovat z lidí co nejvíc peněz. Pin upku dokáže dát na bednu kdekdo, jen u Marshallu mají žaludek na to, aby to udělali a prodávali to za 2x tolik peněz co stojí jejich standardní a už tak předražený model, hehe...
Je zajímavé, jak se Marshall poslední roky místo výroby poctivých aparátů snaží spíše útočit na začátečníky a obdivovatele kytarhírous, ta firma už je dnes asi jen o tom vypumpovat z lidí co nejvíc peněz. Pin upku dokáže dát na bednu kdekdo, jen u Marshallu mají žaludek na to, aby to udělali a prodávali to za 2x tolik peněz co stojí jejich standardní a už tak předražený model, hehe...
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
uf , no za tie prachy by to mohlo mat aspon nejakú smyčku alebo nejaké vychytáfky , nie len čistý aparát
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
- Alternátor
Já mám Marshall rád hlavně co se zvuku týče. Můj sen je taková YJM100. Nicméně tyhle věci jsou dost na pováženou. Ale to je stejný, jako nechápu, co na DSL1 může stát přes dvacet tisíc. Tady je zajímavý, jak u někoho může lampovej jednowatt stát pod 5 tisíc s hodně dobrým zvukem a u někoho okolo 20 s žádnou extra slávou (když beru kombo s interním 8 palcovým reprem).
hlavne mi prijde, ze to s marshallama jde kvalitativne do kopru - vcetne handwired rady. starsi soudobe modely (800,900, DSL) pusobi nastesti porad dost robustnim dojmem 
pořád je veliký procento spotřebitelů, který si ten poměr kvalita/cena u Marshallu neuvědomujou a jsou dost neinformovaný, takže Marshall nás tímhle bude zásobit ještě pár let.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
- Alternátor
No zas na druhou stranu když jsem si hledal informace o nový řadě DSL, tak podle fotek vnitřku se zdá, že je maj udělaný líp, než starou JCM2000 řadu made in England (srovnání DSL 100 a DSL100H). Nicméně je mi to jedno, hlavně že to hraje a funguje bez problémů.
Tak SL5 už je na kytarach, už ho byl někdy vyzkoušet?
http://kytary.cz/marshall-sl5-slash-signature/HN138813/
Moc to nesleduju, ale co se stalo se Slashovským ADF100 http://www.marshallamps.com/product.asp ... geNumber=1, že v podstatě není ke koupi? To se přestal dělat?
| Cruel YT | Cruel sptf
Dovodlím si přidat své postřehy i sem, když už se ptáš. Psal jsem to do právě jsem hrál na...Bejk píše:Tak SL5 už je na kytarach, už ho byl někdy vyzkoušet?![]()
Latam píše:Včera jsem narychlo v kytarách zkoušel ten nový 5w slash signature. No, tvářili se trochu kysele, když jsem si řekl o slušnější kytaru (aspoň nový gibson studio). Sice jsem tam byl asi 20 minut před zavíračkou, ale za 5 minut jsem byl pryč a útratu jsem tam taky nechal, takže se provinile necítím
No, hrálo to perfektně. Překvapivě i přes V30, kterou nemám vůbec rád. Skvělé ostřejší zkreslení, čistý zvuk taky fajn. Přepínání na 1w dost účinné. Do studia to musí být vynikající aparát. Nicméně, pro mě na doma asi nepoužitelné, neb je to stále hodně hlasité. Resp. hraje to i hodně potichu, ale pěkně blbě. Dost podezřívám ten V30, protože se prostě při master volume pod čtvrtinu nerozehrál. Na druhou stranu, i ty jednowatové anniversary marshally jsem zkoušel přes V30, dokonce 4x12, a i tak šel nastavit skvělý zvuk i při úplně minimální hlasitosti (blížící se úrovni kytary nasucho). Takže pro lidi, kteří můžou hrát hlučněji doma vynikající - zvuk je pevný, ta EL34 je tam opravdu cítit, má to dva kanály, reverb, prostě skvěle vybavené malé kombo. Možná by to zvládlo i míň hlučnou kapelu, protože je to opravdu pekelně hlasitý aparát.
Já bych si ho asi nepořídil a dal přednost třeba JCM1, nicméně 2 kanály, reverb, plnohodnotné 12 repro jsou silné zbraně. Ikdyž třeba by to s jiným reprem hrálo zase úplně jinak (doma zapojit třeba na desítkový greenback, na zkušebně připojit ještě 112 bednu s G12H hmmm)
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den, známej u nás ruší hudebniny a visí mu tam tohle Marshall kombo tak kdyby třeba někdo věděl o někom kdo by ho užil. Je úplně nový a samozřejmě by bylo s nějakou slevou a ne za plnou cenu
http://www.music-city.cz/jmd102-100w-la ... -6044.html
http://www.music-city.cz/jmd102-100w-la ... -6044.html
- Alternátor
Tak přece někdo vyzkoušel. Já bych ho moc rád porovnal se svým DSLkem, zajímal by mě zvukovej rozdíl. O hlasitost ani moc nejde, protože co jsem se přestěhoval, můžu si doma tavit 15w lampy klidně na plno a přesto mě nikdo nechce zabít. Nicméně jsem rád, že Marshall už upouští od koncepce EL84. Nevím proč, ale zatím každej aparát, co je měl v konci, mi přišel při vysoký hlasitosti až moc přebarvenej... prostě ten zvuk mi úplně neseděl a nejednalo se jen o Marshally.Latam píše:Dovodlím si přidat své postřehy i sem, když už se ptáš. Psal jsem to do právě jsem hrál na...Bejk píše:Tak SL5 už je na kytarach, už ho byl někdy vyzkoušet?![]()
Latam píše:Včera jsem narychlo v kytarách zkoušel ten nový 5w slash signature. No, tvářili se trochu kysele, když jsem si řekl o slušnější kytaru (aspoň nový gibson studio). Sice jsem tam byl asi 20 minut před zavíračkou, ale za 5 minut jsem byl pryč a útratu jsem tam taky nechal, takže se provinile necítím
No, hrálo to perfektně. Překvapivě i přes V30, kterou nemám vůbec rád. Skvělé ostřejší zkreslení, čistý zvuk taky fajn. Přepínání na 1w dost účinné. Do studia to musí být vynikající aparát. Nicméně, pro mě na doma asi nepoužitelné, neb je to stále hodně hlasité. Resp. hraje to i hodně potichu, ale pěkně blbě. Dost podezřívám ten V30, protože se prostě při master volume pod čtvrtinu nerozehrál. Na druhou stranu, i ty jednowatové anniversary marshally jsem zkoušel přes V30, dokonce 4x12, a i tak šel nastavit skvělý zvuk i při úplně minimální hlasitosti (blížící se úrovni kytary nasucho). Takže pro lidi, kteří můžou hrát hlučněji doma vynikající - zvuk je pevný, ta EL34 je tam opravdu cítit, má to dva kanály, reverb, prostě skvěle vybavené malé kombo. Možná by to zvládlo i míň hlučnou kapelu, protože je to opravdu pekelně hlasitý aparát.
Já bych si ho asi nepořídil a dal přednost třeba JCM1, nicméně 2 kanály, reverb, plnohodnotné 12 repro jsou silné zbraně. Ikdyž třeba by to s jiným reprem hrálo zase úplně jinak (doma zapojit třeba na desítkový greenback, na zkušebně připojit ještě 112 bednu s G12H hmmm)
V kytarách by měli mít obojí. Na DSL jsem bohužel nehrál, tak neumí posoudit. Něco mi říká, že míň watů za víc peněz by mohlo hrát trochu líp, ale je to trochu banální úvaha, vím
Taky o něčem svědčí, že už je použitý značkový reprák... Rozdíl mezi jednou EL34 a dvěma 6V6 bude asi docela veliký, nehledě na voicing celého aparátu. Hondně udělá repro. Ten slash je ostrá osmdesátková pila (asi taky kvůli repro), s něčím jiným než les paulem by to asi bylo moc ostré.