Jj to jest pravdaFade píše:Aneb když se někomu líbí zesilovač, který tam vlastně ani nemusí býtPsychoakustika je svině
POD HD
Pravidla fóra
Re: POD HD
Ibanez RGA42TFMZ, pickups: Dimarzio PAF Joe-MO Joe. Strings: Elixir 09-46
Cort KX1F, Pickups: EMG 81-60. Strings: Elixir 09-46
Cort M-Custom, Pickups: Seymour Duncan SH1-SH4-RMPickups RS1-Piezo Fishman. Strings: Elixir 10-46
Line6 DT25 Head- POD HD500- Blackheart LittleGiant 5W, Digitech JamMan stereo.
Box GenzBenz G-Flex 2x12- Repro EVM12L.
Cort M-Custom, Pickups: Seymour Duncan SH1-SH4-RMPickups RS1-Piezo Fishman. Strings: Elixir 10-46
Chtěl bych se zeptat jestli má tento POD stejně jako X3 live, že se dá wah pedál zapnout u libov. patchu jen sešlápnutím pedálu.
Myslim ze u X3 Live to slo na kazdy patch nezavisle na nastaveni (nejsem si ted jisty, uz X3 delsi cas nemam). Tady musi byt zarazen wah v efektovem retezci, jinak nefungujeIgimas píše:Chtěl bych se zeptat jestli má tento POD stejně jako X3 live, že se dá wah pedál zapnout u libov. patchu jen sešlápnutím pedálu.
Ibanez RGA42TFMZ, pickups: Dimarzio PAF Joe-MO Joe. Strings: Elixir 09-46
A jedním tlačítkem se dá zapnout? Jakože na jeden patch bych zahrál jedno sólo s wahem a jedno bez něj. Ještě jsem si tak všiml, nevím jestli teda správně, že HD500 má dual tone pouze u aparátu, efekty nejdou rozdělit ne? U X3 jsem třeba měl pod jedním patchem dva různé a přepínal jen daný kanál, tady to jde nebo ne?
Na expressionu mám wah a volume, takže to přepínám volbou EXP 1/2.
Máš na výběr jednu či dvě signálové cesty, které jsou ovládány mixerem a jsou nezávislé. Volné efektové sloty strkáš na libovolné pozice.
Máš na výběr jednu či dvě signálové cesty, které jsou ovládány mixerem a jsou nezávislé. Volné efektové sloty strkáš na libovolné pozice.
Tak před pár dny jsem si pořídil HD500, tak až ho pořádně vyzkoušim i na koncertě, jak přes aparát, tak rovnou do linky, napíšu sem nějaký dojmy a postřehy a tak 
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Jako uživatel POD X3 Live (před tím POD XT Live)jsem koupil vyšší verzi POD HD 500. Zatím hraji pořád na POD X3, neboť zvuky,které jsem si na HD 500 namíchal, dle mých kolegů z kapely (a i já to uznávám) nemají na zvuky z X3. Příčina? HD 500 má sice o něco lepší simulaci aparátů (kdo z posluchačů to pozná?), má Looper (na live hraní téměř k ničemu), má preampy všech simulovaných zesilovačů - super pro ty, kdo hraje třeba na lampový konec do bedny, má harmonizer a taky dobrý synťákový zvuky (zas se použijí poměrně málo). Já hraju z PODa přímo do mixu a tady je pro mě limitující absence některých modulačních a zkreslovacích efektů, která HD 500 nemá a X3 má.Bez nich prostě ten zvuk namíchaný na X3 na HD 500 prostě nedám. Otázka zní - dát něco přes 13000 za HD 500, nebo koupit starší X3 třeba za 4500 - 5000. Jak pravil pan Kodet ve filmu vrchní prchni - chuťově rozdíl nepatrný, cenově značný
Chtěl jsem X3 prodat, ale zatím to vypadá, že prodám spíš HD 500.
Na tohle pozor. Nevím, jakým způsobem nastavuješ HD verzi. Taky nevím, které modulační a zkreslovací efekty máš na mysli. Dlouho jsem HD odsuzoval, používal jsem ho jako MIDI ovladač k XT fazoli. Pak jsem se začal radit s lidmi, kteří verzi HD prozkoumávali více než já. Po dlouhé době bádání jsem vytvořil zvuk, který zní velmi reálně a dobře. U těchto procesorů je důležitým faktorem čas, který s nimi člověk tráví. Není to nic pro lidi, kteří čekají dobrý zvuk z fleku.
Taky mám tu zkušenost,měl jsem doma oba porovnával testoval nahrával výsledný zvuk se tolik neliší ale v pocitu ze hry je Hdčko ve předu.Zkus se pohrát s nastavením třeba simulovaného konce s parametrem SAG ten když se přidává tak zvuk krásně měkne jako když se hulí konec jinak harmonizér super oproti x3 parodii.Taky hraju do linky mám za sebou zkoušení mini lampových komb, nazvučování atd je HDčko jasná volba.Porovnával jsem Tubemeistra 18 přes redbox do linky s HDčkem pocit ze hry stejný HDčko navíc x více možností.Ale v podstatě používám dva tři zesilovače a šmitec.Ale pozor chce to dobrý aparát přes který to ženeš na kompaktech za 5 litrůů to nebude nic moc.Proto používám KV AUdio a zvuk jak z praku.
Jsem si narychlo splácal zvuk na story of the blues od Garyho Moora
http://www.youtube.com/watch?v=jCJtCB-wbbs
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
Jasně, já nejsem v nastavení žádný nováček (ostatně nastavuji mulťáky i jiných firem lidem, kteří o tom nemají ani šajn) a nastavoval jsem 8 bank po 4 zvucích (tedy 32 zvuků) 14 dnů doma (asi to bude málo), samozřejmě přes PC, kde je vše krásně přehledné a pohodlné. Doma to ženu to do Hi-Fi věže, kde mám EQ na nulách a tak nějak už vím, jak to bude znít přes naše PA - POWERMIX Dynacord , 2x aktivní subwofer Mackie 18", 4xtřípásmové boxy Dynacord - hraje to velice slušně. Konkrétně mně u HD 500 nejvíc chybí autowah (u X3 myslím simulovaný jako Doctor Q), sine chorus a u kresličů FX Killer Z. Ale samozřejmě ještě si s HD 500 pohraju, neboť se mně hodně líbí simulace siličů. Věřím, že z toho nakonec to, co potřebuji dostanuklobasnik píše:Na tohle pozor. Nevím, jakým způsobem nastavuješ HD verzi. Taky nevím, které modulační a zkreslovací efekty máš na mysli. Dlouho jsem HD odsuzoval, používal jsem ho jako MIDI ovladač k XT fazoli. Pak jsem se začal radit s lidmi, kteří verzi HD prozkoumávali více než já. Po dlouhé době bádání jsem vytvořil zvuk, který zní velmi reálně a dobře. U těchto procesorů je důležitým faktorem čas, který s nimi člověk tráví. Není to nic pro lidi, kteří čekají dobrý zvuk z fleku.
Aha, tak s parametry nastavení siliče BIAS, BIASx, SAG, HUM a MASTER jsem doposud moc nelaboroval. Rozhodně zkusímvladan píše:Taky mám tu zkušenost,měl jsem doma oba porovnával testoval nahrával výsledný zvuk se tolik neliší ale v pocitu ze hry je Hdčko ve předu.Zkus se pohrát s nastavením třeba simulovaného konce s parametrem SAG ten když se přidává tak zvuk krásně měkne jako když se hulí konec jinak harmonizér super oproti x3 parodii.Taky hraju do linky mám za sebou zkoušení mini lampových komb, nazvučování atd je HDčko jasná volba.Porovnával jsem Tubemeistra 18 přes redbox do linky s HDčkem pocit ze hry stejný HDčko navíc x více možností.Ale v podstatě používám dva tři zesilovače a šmitec.Ale pozor chce to dobrý aparát přes který to ženeš na kompaktech za 5 litrůů to nebude nic moc.Proto používám KV AUdio a zvuk jak z praku.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 15.05.2013 14:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny příspěvky. Používej "upravit", prosím.
Důvod: Sloučeny příspěvky. Používej "upravit", prosím.
V sekci filtrů jsou efekty, které by mohly autowah zastoupit. Nevím který typ ti vyhovuje.
U mě zatím nejlepší způsob nastavování zvuku spočívá v nearfield monitorech a mixu s ostatními nástroji.
Doporučuji.
U mě zatím nejlepší způsob nastavování zvuku spočívá v nearfield monitorech a mixu s ostatními nástroji.
Doporučuji.
No zkoušel jsem i ty efekty v sekci filtrů, ale nějak se mi nepodařilo najít, nebo možná nastavit to, co na X3. Tam se zadala dynamika a pak vlastně rozsah WAH efektu a bylo. Tady si zatím nevím rady. Pokud budeš mít typ, dej prosím vědět. Jinak zkusím ty zvuky nastavit ve zkušebně - postavím aparát, přes který hrajeme a tam si s tím pohraji.klobasnik píše:V sekci filtrů jsou efekty, které by mohly autowah zastoupit. Nevím který typ ti vyhovuje.
Doporučuji.
Duální zvuk kytary a dvojí cesta efektem, nevěděl jsem, že to jde i takhle.
Vyzkoušel jsem nový způsob jak ladit zvuk pomocí looperu.
1. Zapnu looper.
2. FS 3 přepnu do polohy PRE (nesvítí).
2. Nahraji riff, pro který chci vyladit zvuk a pustím ho ve smyčce.
3. Přepnu se z looperu na nastavení zvuku.
5. Ladím zvuk nastavením parametrů zesilovače a efektů.
Výhoda je, že můžu třeba delay vybrat mnohem rychleji, zvlášť když zvuk ladím v editoru na počítači.
Při nastavování pomocí počítače není nutné se přepínat z looperu na nastavování zvuku, takže můžu rychle riff pozměnit a ověřit, jak zní.
Více na http://www.marshallmalinovsky.cz/line-6/
1. Zapnu looper.
2. FS 3 přepnu do polohy PRE (nesvítí).
2. Nahraji riff, pro který chci vyladit zvuk a pustím ho ve smyčce.
3. Přepnu se z looperu na nastavení zvuku.
5. Ladím zvuk nastavením parametrů zesilovače a efektů.
Výhoda je, že můžu třeba delay vybrat mnohem rychleji, zvlášť když zvuk ladím v editoru na počítači.
Při nastavování pomocí počítače není nutné se přepínat z looperu na nastavování zvuku, takže můžu rychle riff pozměnit a ověřit, jak zní.
Více na http://www.marshallmalinovsky.cz/line-6/
Zdravím 
ten riff z looperu hraje i během nastavování parametrů efektů a mění se hned jeho zvuk, tak jak u GT-100?
Nebo to tak funguje alespoň při nastavování parametrů pomocí pc?
Tady je ukázka, jak to myslím: http://youtu.be/SEDL8psEVEs
Nepovažujete v HD500 za problém absenci metronomu, bicích patternů a např. možnost měnit tóninu u písniček z externího zdroje, což vše má i Korg Pandora za 2,5k ??
Metro a bicí se sice dají řešit z ext. zdroje, ale už jsou to další krabice a nezávislé TAP při delay, atd.
ten riff z looperu hraje i během nastavování parametrů efektů a mění se hned jeho zvuk, tak jak u GT-100?
Nepovažujete v HD500 za problém absenci metronomu, bicích patternů a např. možnost měnit tóninu u písniček z externího zdroje, což vše má i Korg Pandora za 2,5k ??
Metro a bicí se sice dají řešit z ext. zdroje, ale už jsou to další krabice a nezávislé TAP při delay, atd.
Nemohu to potvrdit, ale jsem si téměř jist, že ano.Burns píše:Zdravím
Nehrál jsem na Pandoru, takže nebudu z předsudků tvrdit, že je zvukově mnohem horší než HD. Jde o to, že HD je primárně určen do studia a na živé hraní. Ve studiu máš metronom s podkladem, jakým si jen zamaneš. To samé při živém hraní. Pro takové ptákoviny není čas ani místo.
TAP tam je.
POD HD500 funguje stejně jako na videu s BOSS GT-100, postup se dá použít i pro HD300 a HD400.Burns píše:Zdravím
Funguje to s počítačem i přímo na efektu.
Dnes jsem si na zkušebně dělal zvuky. Pomáhal mi s nastavením i druhý kytarista a nakonec jsme se shodli, že nejlepší je pro doprovodnou zkreslenou kytarou pouze noise gate a simulace aparátu, stejně tak pro crunch doprovodný zvuk, u akustické kytary jen simulace aparátu, ekvalizér a trochu reverb, případně nožním spínačem přidat analog chorus(nemá jich hd500 nějak málo na výběr?), sólový zvuk stejný jak doprovodný+reverb a delay. Tak jsme přišli, že čím míň efektů, tím líp pro zvuk. Jak to máte nastavené vy? Taky minimum, nebo by se dalo zvuku ještě nějak pomoct?
Na X3 jsem měl docela dobře udělanej Octaver, ale na hd500 se nám to nepodařilo nastavit. Podařilo se nám nastavit sice podobný efekt, ale nepřišli jsme na to, jak to přiřadit k pedálu. Dá se to nějak udělat?
Jak udělat dual zvuky jako na X3, tj. že jedním tlačítkem se mi úplně změní zvuk. Nebo stačilo by jedním tlačítkem přidat více efektů naráz. Že bych např. k crunch doprovodu stiskem jednoho tlačítka přidal reverb, delay a kompresor. Jak prosím na to? Díky.
Na X3 jsem měl docela dobře udělanej Octaver, ale na hd500 se nám to nepodařilo nastavit. Podařilo se nám nastavit sice podobný efekt, ale nepřišli jsme na to, jak to přiřadit k pedálu. Dá se to nějak udělat?
Jak udělat dual zvuky jako na X3, tj. že jedním tlačítkem se mi úplně změní zvuk. Nebo stačilo by jedním tlačítkem přidat více efektů naráz. Že bych např. k crunch doprovodu stiskem jednoho tlačítka přidal reverb, delay a kompresor. Jak prosím na to? Díky.
Méně je vždycky více.Igimas píše:Dnes jsem si na zkušebně dělal zvuky. Pomáhal mi s nastavením i druhý kytarista a nakonec jsme se shodli, že nejlepší je pro doprovodnou zkreslenou kytarou pouze noise gate a simulace aparátu, stejně tak pro crunch doprovodný zvuk, u akustické kytary jen simulace aparátu, ekvalizér a trochu reverb, případně nožním spínačem přidat analog chorus(nemá jich hd500 nějak málo na výběr?), sólový zvuk stejný jak doprovodný+reverb a delay. Tak jsme přišli, že čím míň efektů, tím líp pro zvuk. Jak to máte nastavené vy? Taky minimum, nebo by se dalo zvuku ještě nějak pomoct?
Jedním přepínačem jde zapnout libovolný efekt, nebo víc efektů, nebo přepnout zesilovač.
Mrkněte do manuálu.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Line6 upgradovalo HD500 na HD500X - http://line6.com/podhd500x/
Brzo bude i na kytarách.cz s cenou cca stejnou jako původní HD500.
Brzo bude i na kytarách.cz s cenou cca stejnou jako původní HD500.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008