Síťový adaptér
Pravidla fóra
-
jankova0013
Síťový adaptér
Ahoj
Chci se zeptat- Mám doma síťový adaptér LRP-241, nejak se mi poškodil a na internetu (kytary.cz) jsem našla jiný, který má stejnou koncovku. Může s tím být nějaký problém nebo by vše mělo fungovat? Předem díky 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Síťový adaptér
Neřeš koncovku, řeš Volty (musí být přesné), Ampéry (musí být minimálně stejné jako požadavky napájeného nástroje), "směrovost" (stejnosměrný nebo střídavý proud?) a případně plaritu u stejnosměrného (center-negative bývá standard, ale ne zákon).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
jankova0013
Dobře, děkuju
tak by mi tenhle adapter nesedel.. ale nemůžu nikde sehnat podobný.. :/
Být tebou, tak místo stěžování si uvedu alespoň základní údaje a on se někdo ochotný najde a bude hledat a něco ti doporučí. Lidi, naučte se jasně sdělit, co chcete, co máte, co sháníte...jankova0013 píše:ale nemůžu nikde sehnat podobný.. :/
Je to tenhle? Nebo jaké klávesy s tím napájíš? Také by bylo dobré uvést vnější a vnitřní průmět konektoru. Šlo by to odhadnout z fotky, ale údaj ze šupléry je nejlepší.

Chtěl bych jen poopravit Nera - standard bývá center = + ! 
A s těmi volty to také není tak úplně top! Zkoušeli jste si někdo měřit napětí adaptéru "na prázdno"?
Já jsem měřil několik zdrojů, které měly udávaný výstup 12V - skutečnost byla od 14,5 - 15,8 V.
Ještě větší šok jsem zažil u adaptéru se sekundárem 9V - skutečnost byla 14,8 V
Nicméně všechno funguje jak má ...
A s těmi volty to také není tak úplně top! Zkoušeli jste si někdo měřit napětí adaptéru "na prázdno"?
Já jsem měřil několik zdrojů, které měly udávaný výstup 12V - skutečnost byla od 14,5 - 15,8 V.
Ještě větší šok jsem zažil u adaptéru se sekundárem 9V - skutečnost byla 14,8 V
Nicméně všechno funguje jak má ...
A zkoušel jsi měřit napětí při předepsané (předpokládané) zátěži když protéká proud?Hush píše:Zkoušeli jste si někdo měřit napětí adaptéru "na prázdno"?
Napětí naprázdno je hezká věc, ale nic to nevypovídá o praktickém provozu.
MilanT - naprostý souhlas! Právě proto to sem píšu! Protože napětí se mění v závislosti na zátěži a zátěž je velmi proměnná! Takže vlastně v průběhu hraní (mluvím o klávesách) se v závislosti na režimu, vybuzení atd. mění proudová zátěž od několika desítek až po několik stovek mA a v závislosti na tom může do kláves jít od těch předepsaných 12V (9V) až po těch naměřených 14V. Chci tím říct, že každý jen trochu solidní výrobce s tím počítá a zařízení je na určité přepětí dimenzováno! 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Sakra, mi vůbec nedošlo, že jsem v sekci kláves a ne u kytarových efektů, kde to je naopak. Omlouvám se za zmatekHush píše:Chtěl bych jen poopravit Nera - standard bývá center = + !![]()
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak nevím, Hammond má na středu plus a minus na obvodě konektoru, zatímco Roland to má obráceně. 
Nejen Hammond - plus na centeru má i Yamaha, Korg, Kurzweil a spousta dalších. Rolland a Casio (alespoň některé typy) to mají opačně!
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, přesně tak - čili standard zde není, jsou prostě dvě možnosti, jak to mít zapojené - a vždy je tedy potřeba to zjistit z nástroje, dokumentace, původního zdroje apod.
P.
P.