Výber správneho komba do 9000 (360 Euro)
Pravidla fóra
-
Amityville
Výber správneho komba do 9000 (360 Euro)
Čaute, mám gitaru Cort z40 RD a chcela by som poriadne kombo aby malo 100W. Chcem to do skúšobne s kapelou. Ale neviem sa rozhodnúť akú značku a či tranzistorové alebo lampové kombo. Chcela som niečo od Marshall konkrétne Marshall MG101CFX Carbon Fibre ale v jednej diskusí mi povedali, že Marshall sa k tejto gitare nehodí.
Re: Výber správneho komba
Tak ono bude nejspíš záležet na tom, co na to chceš hrát. A kolik peněz do toho chceš dát - zkusil bych i omrknout bazar ve stejné cenové relaci.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
-
Amityville
Nechcem nič z bazaru a chcem niečo približne okolo 360 eur ako je toto Marshall MG101CFX Carbon Fibre. Ale neviem či sa to ktomu hodí.
- Dafčánek
- Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory
100W je moc na všechno. Vyplatí se lampáč, ale pořád jsi nám neřekl co hrajete 
Ten Marshall se nejen nehodí k tvé kytaře, ale k žádné kytaře.
Ten Marshall se nejen nehodí k tvé kytaře, ale k žádné kytaře.
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
-
Amityville
Hráme Hard Rock. Coverujeme Guns and Roses atď. A nemohli by ste poradiť niečo konkrétne čo si myslíte, že by sa k tej gitare hodilo
- Dafčánek
Jednou na školní akci jsem slyšel kapelu, která hrála takový rockový známy covery, jejich kytarista měl Valvekinga kombo a hrálo jim to docela pěkně, ale je dražší než tvůj rozpočet a říkávalo se o něm, že je dosti poruchové. To že odmítáš bazar tě neskutečně omezuje, zvlášť s takovým rozpočtem.
Kdybys trochu přišetřil tak na bazaru se dost často objevují pěkný kousky, třeba tohle
A určitě plno dalších, to by ti mohli odpovědět jiní, znalejší. Na bazaru dostaneš za stejnou cenu vyšší kvalitu.
Kdybys trochu přišetřil tak na bazaru se dost často objevují pěkný kousky, třeba tohle
A určitě plno dalších, to by ti mohli odpovědět jiní, znalejší. Na bazaru dostaneš za stejnou cenu vyšší kvalitu.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
podla mna je ten Marshall možno na začiatok dobrý , má efekty , smyčky , 100 W , 4 kanály kopec srandičiek , ale na aparáte je najdoležitejší zvuk a srandičky sa riešia potom , po čase a opočúvaní sa z toho aparátu stane aj tak tranzistorový bzučák-včelín , pri priamom porovnaní s celolampou , u 99 % gitaristou to tak je , keby to bol MOSFET tranzistor ( sám jeden mám , Line6 Duoverb ) tak ten je ovela bližšie k lampe , treba sa spýtat , že kto hrá Rock na tranzistoráky ? , skoro nikto , no a dneska sú bežné lampové aparáty fakt lacné , za tranzistorák hovorí jedno plus a to , že sa na neho lepšie hrá , zvuk netreba až tak dolovať , ale je taký unifikovaný , časom tam nenájdeš nič nové , pri lampe je to úplný opak furt ti to zabrinká niečo nové
, no a 100 W s jedným reprákom už vobec neni štandard , ja som mal HuGHES-kettner el 84 , chvílku som na neho frflal , ale potom som mu prišiel na chuť , vymenil som ho za H-K el 34 head a teraz na neho hrávam a super zvuk , ani ten Peavey Valveking neni zlý , čo som si na neho chvílku zahral , za mna ber lampu a nemusíš časom riešit čo za chrčák si kúpila , bazáru bych sa nebál , a ako si prišla vobec na ten Marshall MG101CFX Carbon Fibre
nechce to skor niekto z Vašej kapely 
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
tak především - nekupuj aparát podle levné kytary, pokud budeš dávat 9-10t za aparát, snažil bych se vybrat tak aby ti aspoň ten aparát vydržel, ta kytara bude chtít stejně časem vyměnit minimálně snímače, za ty 3,5 co se prodává to asi žádná hitparáda neni.
Za druhé - kytara má samozřejmě velký vliv na zvuk, ale není to tak že ke cortu si nemůžeš koupit fender nebo třeba randall, všechny kytary hrajou na všech aparátech, ta tvoje bych řek bude hrát na všem hůř, třeba je to kvalitní kousek, ale podle mě maximum s ní z aparátu nedostaneš
ten Marshall MG101CFX Carbon Fibre - ano, je to marshall a má spoustu srandiček navíc, ale jak už je tu napsáno, pořád to je tranzistor, kolem 10t už bys sehnal na bazaru lampu a zvlášť pokud chceš hrát rockovou muziku, kouknul bych třeba na IMG stageline 1250R, která se na bazaru objevuje snad už kolem 7t, je obecně hodně chválená a doporučovaná - za tu cenu samozřejmě, a je to myslím kopie Marshall lampáčů takže by ti i stylově mohla sedět.
Za druhé - kytara má samozřejmě velký vliv na zvuk, ale není to tak že ke cortu si nemůžeš koupit fender nebo třeba randall, všechny kytary hrajou na všech aparátech, ta tvoje bych řek bude hrát na všem hůř, třeba je to kvalitní kousek, ale podle mě maximum s ní z aparátu nedostaneš
ten Marshall MG101CFX Carbon Fibre - ano, je to marshall a má spoustu srandiček navíc, ale jak už je tu napsáno, pořád to je tranzistor, kolem 10t už bys sehnal na bazaru lampu a zvlášť pokud chceš hrát rockovou muziku, kouknul bych třeba na IMG stageline 1250R, která se na bazaru objevuje snad už kolem 7t, je obecně hodně chválená a doporučovaná - za tu cenu samozřejmě, a je to myslím kopie Marshall lampáčů takže by ti i stylově mohla sedět.
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
-
Amityville
Vlastne ten Marshall mi poradil jeden predavač z nejakych hudobnin a v jednej diskuzí mi povedali, že sa k tomu vôbec nehodí. A môžem zaplatit kludne aj viac tá cena 360 bol len taký príklad.
Stanley06 : A inak časom si chcem kúpiť aj novú gitaru ale teraz potrebujem hlavne nové kombo
Teraz mi zase predavač v muzikeri poradil toto LEWITZ LGT 100 G. Čo myslíte ?
Stanley06 : A inak časom si chcem kúpiť aj novú gitaru ale teraz potrebujem hlavne nové kombo
Teraz mi zase predavač v muzikeri poradil toto LEWITZ LGT 100 G. Čo myslíte ?
Naposledy upravil(a) MilanT dne 5.04.2013 15:18, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti několik příspěvků napsaných během pár minut. Přístě prosím použij funkci UPRAVIT.
Důvod: Sloučil jsem ti několik příspěvků napsaných během pár minut. Přístě prosím použij funkci UPRAVIT.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
No jasně, kup si nějaký nejlevnější aušus, hlavně ať má 100W, pak vyměníš mizernou kytaru za trošičku méně mizernou, zjistíš, že aparát není nic moc. Zase začneš házet dotazy na fórech, nějaký trotl Ti poradí, ať si mezi kytaru a apec koupíš další krabici, samozřejmě s pořádnou žárovkou, aby Ti to zvuk "ohřálo", vyhodíš další peníze, pak to stejně nebude ono. Opět dotazy, rady "znalců", následuje nákup jakési levné "celolampy" alá Valveking, určitě hlavu a k tomu bednu 4 X 12´´, páč to musí být. Nejspíš Berhinger, Harley..., či podobné terno. Samozřejmě bude následovat výměna lamp u zesu, páč ty "stock" jsou přeci úplně v řiti, hned potom vyměníš Berhinger repra za Celestion V30, abys byla in, potom chudák Valveking hned po záruce umře, začneš hledat levný a spolehlivý servs, pokud náhodou přežije, tak budeš nutně potřebovat poradit, jakou výkonovou brzdu si pořídit, protože to najednou bude hrát moc nahlas, do toho výměna snímačů.... Je to tu denodeně, pořád dokola. Marnost nad marnost. Nicméně, já když byl v pubertě, tak jsem dospělým také nevěřil. Holt to tak má být.
Kup si nějaké to tzv. celolampové kombo kolem 30W v relaci 15 - 20 000,-Kč, spíš jednoduší konstrukce, v případě nutnosti nějaký ten overdrive a spíš se zaměř na pilování techniky hry.
Kup si nějaké to tzv. celolampové kombo kolem 30W v relaci 15 - 20 000,-Kč, spíš jednoduší konstrukce, v případě nutnosti nějaký ten overdrive a spíš se zaměř na pilování techniky hry.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Palec nahoru - byl to můj první nápad po přečtení prvních příspěvků.Stanley06 píše:kouknul bych třeba na IMG stageline 1250R, která se na bazaru objevuje snad už kolem 7t, je obecně hodně chválená a doporučovaná.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No myslím, že takhle nějak začíná každý a myslí si, že je aparát skoro důležitější, než samotné hraní. Já jsem měl ještě fázi s multiefektem a "PA" zesákem, na který jsem přešel z toho prvního tranzistorového komba. Ke konci toho období už jsem používal jenom tři zvuky: čistý, zkreslený a více zkreslený, vše simulace jcm900 s tochou reverbu. Všechny ty modulační efekty z toho dělaly nečitelný hluk. Myslím, že ten vývoj je docela důležitý, jedině takhle se v tom člověk začne orientovat a zjistí co chce. Takže já bych doporučil koupit na bazaru 100W tranzistorové kombo za 5000, za rok to prodat a koupit něco jiného, za rok zase, atd.mmjuz píše:
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výber správneho komba do 9000 (360 Euro)
já bych teda určite nedoporučil kúpit 100 W tranzistorové kombo
potom tápat , že čo dalej , IMG stage line je super aparátik , sám by som ho chcel , mal ho kamoš vo vedlajšej skúšobni , 100 w hlavu , na Valvekingu stovke hrával jeho druhý gitarista , dokopy to malo fasa zvuk , teraz Valvekinga predal a kúpil Mesu dual recto , jasne , že to je úplne inde ale aj na VK sa dá hrat , ja keby som dnes začínal , tak by som skúsil simulácie napr. Line 6 a tam by som hladal aparát , a dneska sa idú v obchodoch potrhat aby niečo predali , není problém niečo vyskúšat , né jak za socíku , že sme iba kukali cez prsty a museli sme kúpit a potom sme mohli skúšat
ja ináč moc nechápem jak nekdo nemože vediet čo chce , šak počúvam nejakú muziku čo sa mi páči a kuknem na nete na čom hrajú 
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Vyprdni se na nějaký tranďák. Tady týpek prodáva kombo VK212 s V30 za pouhých 6.500! Zbytek investuj do lepší kytary nebo alespoň do snímačů.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =50&order=
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =50&order=
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
-
Amityville
Peťan V. : Ano presne to je to. Dík za dobrý typ.
V čom su tie V30 tak výnimočný že si ich každý dáva na svoj aparát?
Carpe Diem
- Dafčánek
Dá se říct, že je to standard pro hraní tvrdšího rázu.
podle mě se každej za čas začne koukat po lampáči.Páč to,že je na něm všechno slyšet se začne stávat spíš výhodou.Každopádně zajdi si do hudebnin i do bazaru.Fakt si nech poradit a vyzkoušej i bazar.A rozhodni se podle sebe.Na druhou stranu ten tranzistor hraje taky.Ale všechny tranzistory co jsem zkoušel měl nejlepší zvuk když sem ho netrápil na plnou hlasitost
Takže když vedle sebe postavíš dva trandaky,jeden bude mít 50w a druhej 100w,tak při stejný hlasitosti bude mít nejspíš ten 100w lepší zvuk.Ono se může občas zdát že se kolem těch lamp moc nakecá a možná na tom něco je.No ale jestli do toho můžeš dát 9 000 tak lampu z bazaru vyzkoušej.Jestli ti záleží na zvuku tak to udělej.Porovnej toho víc a nech rozhodnout svoje uši.Že měl támhle někdo špatnej pocit z nějakýho aparátu neznamená že ho budeš mít taky.
-
LukasMrazoun
Bohužel ne každý má prachy na nějakej luxus. My co nemáme 35 000 na kdovíjakou mesinu skrátka musíme zamířit mezi nějaký nižší úrovně.)mmjuz píše:No jasně, kup si nějaký nejlevnější aušus, hlavně ať má 100W, pak vyměníš mizernou kytaru za trošičku méně mizernou, zjistíš, že aparát není nic moc. Zase začneš házet dotazy na fórech, nějaký trotl Ti poradí, ať si mezi kytaru a apec koupíš další krabici, samozřejmě s pořádnou žárovkou, aby Ti to zvuk "ohřálo", vyhodíš další peníze, pak to stejně nebude ono. Opět dotazy, rady "znalců", následuje nákup jakési levné "celolampy" alá Valveking, určitě hlavu a k tomu bednu 4 X 12´´, páč to musí být. Nejspíš Berhinger, Harley..., či podobné terno. Samozřejmě bude následovat výměna lamp u zesu, páč ty "stock" jsou přeci úplně v řiti, hned potom vyměníš Berhinger repra za Celestion V30, abys byla in, potom chudák Valveking hned po záruce umře, začneš hledat levný a spolehlivý servs, pokud náhodou přežije, tak budeš nutně potřebovat poradit, jakou výkonovou brzdu si pořídit, protože to najednou bude hrát moc nahlas, do toho výměna snímačů.... Je to tu denodeně, pořád dokola. Marnost nad marnost. Nicméně, já když byl v pubertě, tak jsem dospělým také nevěřil. Holt to tak má být.
Jinak nejlepší tranzáky, na který jsem kdy hrál, jsou randally, ale radši bych si pořídil nějakou tu lempu z bazaru, protože v nějaký tý rockový muzice se rozhodně lampový zkreslení uplatní.
-
Amityville
LukasMrazoun: Taktiež súhlasím niesom extra bohatá a skúšky kapely sú stále a ja tam s tým mojim 30W tranziťákom nejak nezapadám
Ale radila som sa v hudobninách a tam mi povedali, že voľba komba od Marshall nieje až taký hrozný variant pre moju gitaru stále ale rozmýšlam nad tým VK212. O tom mi v hudobninách zase povedali, že je dosť poruchové. Inak som začala premýšlať nad zosilňovačom a reproboxom čo myslíte ?
simiruz: rozhodne si nemyslím, že je dôležitejší aparát ako samotná hra ale ako som už spomínala s 30W tranzisťákom ktorý stále len chrčí (a vôbec nedosahuje ani tých 30W a jediný dôvod, že je ma s tým v kapele počuť je, že ešte nemáme bubeníka) s tým moc nezmôžem.
simiruz: rozhodne si nemyslím, že je dôležitejší aparát ako samotná hra ale ako som už spomínala s 30W tranzisťákom ktorý stále len chrčí (a vôbec nedosahuje ani tých 30W a jediný dôvod, že je ma s tým v kapele počuť je, že ešte nemáme bubeníka) s tým moc nezmôžem.