Bručení komba
Pravidla fóra
Bručení komba
Mám nové kombo Hartke HS 1200 KickBack 12 a když není v zásuvce vstupu nic zasunuté, je tiché jako hrob.Jakmile však strčím do zásuvky kabel, je konec.Při vyšší hlasitosti začne bručet jako medvěd.Zkoušel jsem víc kabelů, i jen krátké propojovací, ale nic to nezmění.Myslel jsem, že to dělá krabička BDI21, tak jsem ji odpojil a zkusil jenom samotný kabel bez basy a bručí to pořád.Je to vada komba nebo je to normální?Asi je normální slabší brukot ale tohle je fakt dost hustý.Majky
Re: Bručení komba
Mohl bys uvést doplňující informace? To bručení je 50 Hz - neboli síť? Pokud zapojíš do komba jen nástrojový neboli stíněný kabel, na jehož druhém konci není basa ale jen prázdný jack, tak to opravdu může bručet! A basa hraje nebo jde z komba jenom ten brum? Zkusil jsi jinou basu? Jaký máš nástroj?
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Basa je Ibanez SD GR 300 a normálně funguje.Jenom v pauze mezi hraním, když je ve zkušebně ticho, tak to hlasitě bručí.A nevím jak poznám bručení 50Hz.Ale kombo je na prodlužováku, kde je napojené i kytarové kombo a to je bez problému.
Zkusil jsem basu Stagg a taky to bručí, jen se mi zdálo, že trochu méně.Ale tomu zase přikládám vliv prostředí, zkoušel jsem to teď ráno doma v malé místnosti.Zkušbna je tak 4x větší.Ještě jsem znovu zapojil BDI21 a zkoušel hýbat s nastavením a vliv na bručení má potenciometr BLEND.Když jsem ho vytočil na max. tak to hučelo ještě víc.Ale to co jsem popisoval nahoře, bylo jen zapojení samotného kabelu bez kytary i bez BDI21.Když jue připojená basa je to téměř stejné bručení. Majky
Zkusil jsem basu Stagg a taky to bručí, jen se mi zdálo, že trochu méně.Ale tomu zase přikládám vliv prostředí, zkoušel jsem to teď ráno doma v malé místnosti.Zkušbna je tak 4x větší.Ještě jsem znovu zapojil BDI21 a zkoušel hýbat s nastavením a vliv na bručení má potenciometr BLEND.Když jsem ho vytočil na max. tak to hučelo ještě víc.Ale to co jsem popisoval nahoře, bylo jen zapojení samotného kabelu bez kytary i bez BDI21.Když jue připojená basa je to téměř stejné bručení. Majky
majkysekv píše:A nevím jak poznám bručení 50Hz.
tak to je takhle na dálku pěkný oříšek. Především bych zatím nezapojoval bd 121. Na bručení mají někdy vliv i zářivky v místnosti - ale když kytara nebručí a bručí jen basa, tak to je divné. Zkusili jste si prohodit komba - zapojit na zkoušku basu do kytarového a naopak? Když stáhneš volume na base, nebo jestli má basa Panpot, jsou nějaké reakce?
GK MB 150 S, GK MB 800
Tak asi takhle.Dneska mi přišel nový kabel z www.kytary.cz Besepco asi za 210 kč a je to o hodně lepší, teď bych řekl asi že to odpovídání normálnímu bručení ze zesilovače.BDI 21 jsem založil do šuplíku, protože mi i s kabelem přišel HARTKE VXL Bass Attack a je to v pohodě.Asi je to pravda, že není kabel jako kabel, to co jsem zkoušel byly asi s****y za pár korun.
Oproti ukázce bych řekl, že ten zvuk z komba byl mnohem vyšší než ve videu.Nevim jestli jsem pako, ale nevim co je to Panpot.A taky moc díky za snahu a za rady.Majky
Oproti ukázce bych řekl, že ten zvuk z komba byl mnohem vyšší než ve videu.Nevim jestli jsem pako, ale nevim co je to Panpot.A taky moc díky za snahu a za rady.Majky
baskytary-f2/fender-deluxe-jazz-bass-24 ... t7025.htmlmajkysekv píše: nevim co je to Panpot.