HB 212V + Bugera 6260/Peavey 6505+ 112

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
pedrush

HB 212V + Bugera 6260/Peavey 6505+ 112

Příspěvek od pedrush »

Zdravím, mám takové menší dilema a rád bych slyšel názor od vlastníků, popř. ex-vlastníků těchto aparatur. Mám v plánu pořídit box Harley Benton 212 Vintage osazený reprama V30, možná pokud výplata a dluhy dovolí, pořídím i 412 verzi, ale co je hlavní, rozhoduju se mezi dvěma zesilovači, respektive jednou hlavou a jedním kombem. Chci hrát nefalšovaný hardcore s příchutí metalcoru a tak trochu "djent" typu Biohazard, Hatebreed, Deez Nuts, Killswitch Engage, SOAD, Periphery, Rise of the Northstar a podobně. Signal chain bude: ESP-LTD EC401 (JB/SH-1), OD808, Sonic Stomp, Planet Waves káble, Amp, HB box. Jestli do smyčky nebo ne, se uvidí až po pořádném vyzkoušení se vším všudy. Nemám možnost si Bugeru nějak extra vyzkoušet, vlastnil jsem EVH 5150 mk. I. + EVH box, Peavey by k tomu nemělo mít nějak daleko.

Jedna variatna je: HB box + Bugera 6260 nebo 6262 Infium.

Druhá: vzít kombo Peavey 6505+ a hnát to přes již zmíněný box HB.

Za Peavey bych si připlatil nějakých 2-3 tisíce navíc, což mě rozhodně nevytrhne. Zajímalo by mě, jak moc se liší Peavey od svého dospělého bratříčka, krom toho, že má 60 místo 120 Wattů a taky že je to kombo, i když o dvě třetiny levnější. V čem je ten výrazný nepoměr ceny? Je lepší sáhnout po tzv. kopii 6505, tedy Bugeře nebo věřit osvědčené variantě? Rád bych, aby se vyjádřili jak vlastníci obou zesilovačů, tak popř. vlastníci téhle kombinace (HB + Bugera/Peavey). Odpovídat samozřejmě může každý, ale prosil bych o smysluplné a rozum-dávající komentáře k věci.

Díky za reakce a ať to hraje ku*va hrubým stylem.
pedrush

Re: HB 212V + Bugera 6260/Peavey 6505+ 112

Příspěvek od pedrush »

To tady opravdu nemá nikdo žádný názor, poznatek, připomínku..?? :(
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

No popravdě pokud bych měl na Peavey, Bugeru bych nebral. Ať už kvůli pravděpodobnosti poruchy, tak i kvůli celkovému zvuku, který je chlupatý, nekonkrétní a nerespektuje ani hru, ani kytaru...
6505 hlava vs kombo...dočteš se, že je tam pár změn v zapojení a že to hraje trochu jinak než hlava. Logicky tam bude rozdíl v chování konce, protože 60W má menší trafo.

pedrush

Příspěvek od pedrush »

Přiznám se, že jsem nečetl o těch rozdílech v zapojení a upřímně řečeno, možná bych ani všemu nerozuměl nebo lépe řečeno, nedokázal bych si ten vliv reálně představit. S těmi Watty a trafem je mi to jasné, ale hodně mě zaráží ta cena, proto se ptám esi to třeba nějak nešmelí a bude to na úrovni Bugery. Chci každopádně vyměnit svoje MA, tenkrát jsem to kupoval kvůli finanční situaci, aby se aspoň na něco "solidnějšího" dalo hrát. Nedostanu z něj to, co bych si představoval. Ale s tím jsem při koupi počítal.

Každopádně díky za informace, zkusím ještě přihodit z výplat co půjde a vrhnu se na nějaký dospělý aparát. Tohle by šlo taky stejně za chvíli z domu (resp. ze zkušebny), ale de facto by to splnilo mé požadavky co se zvuku týče. Dočasně.

A trochu OT: Bubucci, ty to budeš vědět, jak je to s budoucností MTS technologie? :) Někde se to tady už myslím probíralo, ale nemám tolik času to projíždět znovu, popř. číst rozhovory a tak dále. Díky.
pepek
Bandzone: www.bandzone.cz/ametist

Příspěvek od pepek »

to bubucci:Já patřím mezi zastánce Bugery,jednak protože ji vlastním a druhak se mi její zvuk líbí. Netvrdím že je nejlepší,ale v cenové relaci,ve které se pohybuje je super..Rozhodně bych neviděl jako pravidlo,že bugera=porucha,to dozajista ne...mám starší kousek a naprostá spokojenost...takže asi tak..
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“