Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
Křivá díra je na tom to nejzajímavější! Hlavně žádnou symetrii, či dokonce uniformitu. Design zvládáš, truhlařinu také, ještě to elektro trochu promrskat... Jen tak dál, Synédo! 6N1P na vstup nedávej, zkus se ve školním kabinetu porozhlédnout po 6N2P, ta je vhodnější. Klidně bych Ti nějakou daroval, ale musel by sis to vyzvednout. Balit to a letět na poštu se mi nechce.
mrknu se tam po nějaké, určitě tam bude. Brněnsko mám trochu z ruky
jsem z Dubí kousek nad Teplicema (E55 určitě znáte)
tak dneska jsem jí splašil, chci se jenom zeptat když to zapojim jako je to hi-octane pro ecc83 jenom žhavení jinak bude to fungovat? Nebo se to u tý 6N2P zapojuje jinak (nemyslím piny to se mrknu do datasheedu ale spíš mě zajímá pracovní bod atd...)
synedo mě se to taky moc líbí pěkný to máš 
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Škatule jakž takž, zbytek k blití. A hlavně to smrdí průšvihem až se to zapne do elektriky...
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
v elektrice to bylo a nic se nestalo a hraje to dobře, na fotkách to možná vypadá hrozně, ale ve skutečnosti to tak hrozný neni
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Hrozný bastl to samozřejmě je, o tom žádná. Ale šišatá díra napovídá, že v Synedovi možná dřímá netušený potenciál...
6N2P je prakticky totožná s ECC83, jen je vylepšená, podobně jako třeba ECC808, o stínění mezi systémy, které je připojené na pin č. 9, ten uzemni. Žhavení jednotlivých triod je pak spojeno uvnitř baňky a dovoluje tedy pouze verzi 6,3V ( pin 4 a 5 ), vše ostatní je pak totožné s ECC83, či 12AX7 a pod. To stínění je samozřejně výhodné pro hifisty, případně při použití v některých studiových apalikacích, kdy zabrňuje přeslechům mezi systémy, u kytarového aparátu je to fuk. Je to dobrá lampa.
6N2P je prakticky totožná s ECC83, jen je vylepšená, podobně jako třeba ECC808, o stínění mezi systémy, které je připojené na pin č. 9, ten uzemni. Žhavení jednotlivých triod je pak spojeno uvnitř baňky a dovoluje tedy pouze verzi 6,3V ( pin 4 a 5 ), vše ostatní je pak totožné s ECC83, či 12AX7 a pod. To stínění je samozřejně výhodné pro hifisty, případně při použití v některých studiových apalikacích, kdy zabrňuje přeslechům mezi systémy, u kytarového aparátu je to fuk. Je to dobrá lampa.
- Dan Rohanský
Tak dejme tomu šišatá ano, ale vlnící se řezy myšlené původně nejspíš rovně? Nepůsobí to na mě, že by to bylo schválně. Prostě mě to praštilo do očí, že je něco špatně. 
to je taky schválně
vůbec se nevyznáš v moderním umění
řezal jsem to přímočarkou a tou se rovně moc dobře neřeže, tak je to malinko vlnitý, aspoň je vidět že to nedělal stroj
řezal jsem to přímočarkou a tou se rovně moc dobře neřeže, tak je to malinko vlnitý, aspoň je vidět že to nedělal stroj
- Dan Rohanský
Ahasyneda píše:... aspoň je vidět že to nedělal stroj
Btw i přímočarkou ti udělám rovný řez...
zalezi co rezes, pokud je to papundekl (drevotriska) tak v tom nevidim problem , s drevem je to jina ...
jo šlo by to rovně, ale zase tak křivý to není a mě to nevadí a jinak včera na to přišla první vrstva mořidla, nakonec jsem koupil mahagon, dnesk to vezmu trochu jemným smirkem a druhou vrstvou a snad stihnu i lak, má to 4 hodiny schnout tak uvidim 
Přední díru bych zrcadlově obrátil, aby ve větší díře byla větší lampa. Pokud to bude v barvě dřeva, tak ty 4 šrouby vepředu jsou dost nepěkné. Myslel jsem, že tam máš tu zadní desku, aby tam byla tma a bylo vidět, jak lampy svítí. Ale pokud do ní chceš dělat díru, tak bych tam asi žádnou zadní desku nedával.
A co s tím rámem kastle? Taky mořidlo, nebo nějaký potah? Jak máš vymyšlený panel?
A co s tím rámem kastle? Taky mořidlo, nebo nějaký potah? Jak máš vymyšlený panel?
jo ta díra původně měla bejt obráceně, ale pak jsem ty hrany zakulatil ze špatný strany. Ta zadní deska tam přesně z toho důvodu je, aby tam byla tma, díru do ní dělat už nebudu, kdyby to jó topilo tak jí sundám. Ty šrouby tam fakt nejsou moc pěkný, ale teď už je tam nechám, když už jsem tam blbec udělal díry. Namořená je celá bedna, nebo aspoň to co je vidět, dneska budu natírat 2. vrstvu laku. Ten panel vůbec nevím, původně jsem to chtěl nechat stříbrný jak to je, ale nějak se to k tomu nehodí, líbil by se mi buď černej panel, nebo mě napad zlatej, ale jak to mám udělat? Napadla mě nějaká samolepka a přes ní lak, ale nevím, budu rád za nápady, něco cenově přijatelnýho, abych nedal za panel víc jak za celej zesík 
potřeboval bych poradit jak se řeší spínání relé na přepínání kanálů, když chci abych měl přepínač na panelu a footswitch, zkoušel jsem to někde najít, ale bez úspěchu
Zdravím. Asi před rokem jsem tady s vámi konzultoval stavbu zesilovače. Tehdy jsem udělal pouze preamp podle tohoto schématu http://s12.postimg.org/anrhetc2j/preamp2_0.jpg. Do ted ležel doma bez využití. Jelikož ted nemůžu zesilovač dokončit, tak jsem se rozhodl ho provizorně zapojit před koncák s TDA7293.
Ted jde o to, jak tyto dvě části impedančně sladit. Když to zapojím, tak to hraje hodně potichu, spíš skoro vůbec.
Koncák s TDA7293 má vstupní impedanci 22k.
Jakou výstupní impedanci může mít ten preamp? Jak tu impedanci změřit? A je možnost tu tu impedanci nějak upravit??
Děkuji
Ted jde o to, jak tyto dvě části impedančně sladit. Když to zapojím, tak to hraje hodně potichu, spíš skoro vůbec.
Koncák s TDA7293 má vstupní impedanci 22k.
Jakou výstupní impedanci může mít ten preamp? Jak tu impedanci změřit? A je možnost tu tu impedanci nějak upravit??
Děkuji
Fokus-H Les Paul 2 (Pickup: EMG 81)
VOX Valvetronix AD15VT
VOX Valvetronix AD15VT
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Od synedy se aspoň nedozvíme, že je někdo dement, protože používá proudový chránič a on kvůli tomu dementovi nemůže hrát na svůj zesilovač, kde je nulák na kostře.jastud píše:A hlavně to smrdí průšvihem až se to zapne do elektriky...
já sem to dělal tak že na předním panelu mam přepínač a k němu je přiletovanej paralelně jack co je vzadu na panelu .syneda píše:potřeboval bych poradit jak se řeší spínání relé na přepínání kanálů, když chci abych měl přepínač na panelu a footswitch, zkoušel jsem to někde najít, ale bez úspěchu
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

ja sel kousek dal, mam tam jack, kterej se rozepina a kdyz je zapojeny footswitch, tak to odpoji prepinac na prednim panelu ...
jasný . já to asi taky někde už použil . myslim že naposledy v soldanu ....
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso