Laney VC30 - příliš silný výstupní signál z linky

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
fkoomek

Laney VC30 - příliš silný výstupní signál z linky

Příspěvek od fkoomek »

Ahoj. Mám kombo Laney VC30 a toto je můj problém:
Dělali jsme teď s kapelou ve zkušebně nějáký nahrávky a moje kombo
jsme brali linkou. Jenže ten výstupní signál byl i při úplně staženým Gainu na mixu
pořád nad kritickou hranicí, prostě to skákálo pořád do červených hodnot, a
to i když jsem třeba hrál jen na čistý kanál a měl to dost potichu.
Zajímavé je ovšem to, že před tím, než jsme si dělali tyhle nahrávky, tak
jsme si vždycky nahrávali aspoň zkoušky a moje kombo, které bylo taky úplně stejně zapojeno,
problém nemělo. Nevím, co je špatně, jestli jsem něco jinak nastavil
na kombu. Jako jasně, že jsem si s ním před tou naší tvorbou nahrávek hrál, abych dostal, co nejlepší zvuk,
ale nechápu, co jsem tam mohl přepnout, že je teď ten signál takhle silný. Už nevím, co s tím mám zkusit udělat. Na mixu je vše nastavené stejně jako předtím.
Mohlo se něco pokazit uvnitř? Díky
OndrejCvrk

Re: Laney VC30 - příliš silný výstupní signál z linky

Příspěvek od OndrejCvrk »

tak ho snímejte mikrofonem :)
krasty

Příspěvek od krasty »

Laney VC30 má linkový výstup?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Asi to berou z FX Send...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

a nemá ta smyčka nějaké snížení dB ?
krasty

Příspěvek od krasty »

Koukl jsem na nějaký fota a je tam možnost linku vyndat z ef. smyčky. V první řadě bych šel na mix jestli není přepnutý vstup na mikrofonní úroveň, pak bych zatlumil smyčku na kombu na -10dB (pokud má zatlumení vliv na linku) a popřípadě bych upravil hlasitosti v řetězci před smyčkou. Že by preamp dával najednou víc se mi nechce věřit. Navíc tyhle smyčky dávají cca 0,75V (v profi se jede na 1,55V), takže tak velký zdvih v signálu by byl extrémní.
fkoomek

Příspěvek od fkoomek »

Ondrejcvrk: Jo, promiň, máš pravdu, že nemá linku, bereme to tím výstupem pro externí box. To je blbost? A mikrákem to berem, ale chtěl jsem to zkusit i linkou ;)
krasty: Díky. Taky si myslím, že to musí být někde v mixu, je to tento http://www.muziker.cz/studio-podium/mix ... ny_produkt.
Já se v tom moc nevyznám, koupil ho náš basák a říkal, že tam chyba není, ale on tomu teda taky moc nerozumí :-D Mrknu ještě na to. Snížení hlasitosti efektové smyčky tam je, ale za prvé jsem s ním nic nedělal, nijak ho neupravoval a za druhé teda nevím, jestli to bude mít nějáký vliv, já vlastě ve smyčce stejně nic zapojený nemám :-D
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

fkoomek píše:Ondrejcvrk: Jo, promiň, máš pravdu, že nemá linku, bereme to tím výstupem pro externí box. To je blbost? A mikrákem to berem, ale chtěl jsem to zkusit i linkou ;)
To je výstup pro externí box, ten není určen pro zapojení do mixu. Se divím, že vám mix neshořel.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

No, to máte tedy štěstí, jestli jste ten mix ještě neodpálili ... Použijte samozřejmě SEND efektové smyčky. Ovšem zvuk bez speaker simulace bude na prd. Můžete ale použít nějaký DI box se speaker simulací jako je třeba H&K Red Box, špatný není ani tenhle levný:
http://www.audiotek.cz/product-13680-behringer-gi100
Do něj se jde právě výstupem z koncáku a z něj se signál vrací na repro. Z toho DI boxu jde pak symetrický XLR výstup do mikrofonního vstupu mixu, jako při snímání mikrofonem.
fkoomek

Příspěvek od fkoomek »

Ježiši, tak to jsme dobří dementi... Díky za upozornění. No ještě že se zatím s mixem nic nestalo, já jsem to tam radši nenechával dlouho a hned vypojoval, když tam byl takový silný signál, nezdálo se mi to. Jinak teda asi nejlepší řešení bude vzít to mikrákem ne?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“