Garage band - jak kvalitne na bici a basu
Pravidla fóra
Garage band - jak kvalitne na bici a basu
Ahoj,
v garagebandu se ucim dodelat doprovody ke kytarovym partum, ktere nahravam na ipadu a klaviru, ktery prenasim pres usb.
Zbyva mi vyresit bici a basu.
Jake jsou moznosti, kdyz mi jde o dobry zvuk a vlastni tvorbu nebo upravu existujicich smycek v garage bandu?
Po notickach upravovat basovou linku??? nebo nahrat nejaky jiny zvuk treba bass na kytare a ten prekopat do basoveho o nekolik oktav nize?
dejte prosim typy, jak na to jdete vy u vlastni tvorby, aby to zustalo zabavou a muzikanstvim...
diky
v garagebandu se ucim dodelat doprovody ke kytarovym partum, ktere nahravam na ipadu a klaviru, ktery prenasim pres usb.
Zbyva mi vyresit bici a basu.
Jake jsou moznosti, kdyz mi jde o dobry zvuk a vlastni tvorbu nebo upravu existujicich smycek v garage bandu?
Po notickach upravovat basovou linku??? nebo nahrat nejaky jiny zvuk treba bass na kytare a ten prekopat do basoveho o nekolik oktav nize?
dejte prosim typy, jak na to jdete vy u vlastni tvorby, aby to zustalo zabavou a muzikanstvim...
diky
kytary: Jurkovič Stratocaster, Procházka: Jazz Nylon + Dreadnought Blackwood, Jazz semihollowbody
amps: Fender Twin 65 Reverb, AER Compact 60.3
studio: Logic X Pro, Sgear
Re: Garage band - jak kvalitne na bici a basu
První jsem řešil basu. Koupil jsem aktivní s 35" menzurou od Cortu. Má super zvuk sama o sobě, nedávno jsem zkoušel simulaci čistého aparátu od Overloud s vypnutou simulací reproboxu, zvuk dostal další rozměr.
Na tvém místě bych si koupil baskytaru z bazaru. Výhodou je to, že se člověk naučí na další nástroj, navíc se zlepší v technice jako takové.
Existují i virtuální nástroje, například iFretless nebo Sampletank, který má i širší využití.
Virtuálními nástroji řeším bicí. Používal jsem bicí z Garageband. Pro představu a základní rytmiku je to ok. Nedávno jsem koupil DM1 aplikaci, která je nabušená vším, co potřebuji. Taky jsem experimentoval s Audiobusem, kde jsem DM1 strčil na Input a Garageband/Auria DAW na Output.
Kdybys v budoucnu zvažoval dospělejší software, najdi si program Auria a Cubasis.
Na tvém místě bych si koupil baskytaru z bazaru. Výhodou je to, že se člověk naučí na další nástroj, navíc se zlepší v technice jako takové.
Existují i virtuální nástroje, například iFretless nebo Sampletank, který má i širší využití.
Virtuálními nástroji řeším bicí. Používal jsem bicí z Garageband. Pro představu a základní rytmiku je to ok. Nedávno jsem koupil DM1 aplikaci, která je nabušená vším, co potřebuji. Taky jsem experimentoval s Audiobusem, kde jsem DM1 strčil na Input a Garageband/Auria DAW na Output.
Kdybys v budoucnu zvažoval dospělejší software, najdi si program Auria a Cubasis.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jenom, když tu je zmínka o dospělosti - Cubasis bych přeskočil a koukal se po Reaper. Nicméně má-li člověk k dispozici USB eLicenser, je asi rozumné zkusit demo od Cubase, aby bylo srovnání prostředí, workflow a tak podobně. Na peníze vyjde každopádně Reaper výrazně výhodněji než Cubasis (je třeba brát v potaz i nabízené možnosti).
P.
P.
Není to zcela očividné, ale toto téma se týká iOS platformy, kde Reaper není, a Cubasis je produkt od Steinbergu, něco na způsob Cubase.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
P.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Nooo já to spíš pochopil tak, že to pak přes USB přenese do stolní mašiny, ale to by asi musel upřesnit tázající. Pak by Pavliiho tip nebyl od věci, protože Reaper má i mac i pc verzi. Imho míchat na čemkoliv co začíná "i" mi přijde jako extrém
ale proti gustu..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Jde tady o kontext. S mertasem jsem v jiném threadu a po sz řešil nahrávání do iPadu. Předpokládám, že vyřešil způsob, kterým do tamního softwaru dostat signál ze snímaného boxu, nejspíš i signál přímo z kytary. Právě zjistil, že kytara samotná je o ničem, a proto zjišťuje možnosti toho, jak nahrát další nástroje.
IPad mi připadá super díky své mobilitě. Může sloužit jako simulátor kytarových aparátů, VST knihovna či modul pro elektronické bicí. Zároveň je kompatibilní se spoustou USB zvukovek. Strčíš ho do batohu společně se zvukovkou a sluchátky a máš super mobilní výbavu. Umožňuje export.
IPad mi připadá super díky své mobilitě. Může sloužit jako simulátor kytarových aparátů, VST knihovna či modul pro elektronické bicí. Zároveň je kompatibilní se spoustou USB zvukovek. Strčíš ho do batohu společně se zvukovkou a sluchátky a máš super mobilní výbavu. Umožňuje export.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Tak to pak jo - ten thread jsem minul. Mě šlo spíš o velikost při práci, kolikrát mi je na míchání malý i můj 24" monitor
a hned jak to půjde pořídím druhý. Sorry za odbočku 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Jo takhle, já jsem myslel na výkon celého systému. Samotný track se dá freeznout, což je fajn, ale i tak to není úplně ideální. Znemožní to rychlou editaci onoho tracku.
S velikostí mám taky problém. V tuto chvíli píšu na obrovské HD televizi. Přes HDMI paráda. Zkoumal jsem způsob, kterým připojit iPad, našel jsem program, který spojil obě plochy přes funkci Air Play. Obrovská latence a nekvalitní obraz. V tomto mi připadají zajímavější telefony a tablety s Micro/HDMI, na které se nedělá solidní software.
S velikostí mám taky problém. V tuto chvíli píšu na obrovské HD televizi. Přes HDMI paráda. Zkoumal jsem způsob, kterým připojit iPad, našel jsem program, který spojil obě plochy přes funkci Air Play. Obrovská latence a nekvalitní obraz. V tomto mi připadají zajímavější telefony a tablety s Micro/HDMI, na které se nedělá solidní software.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pokud nemyslíš iMacpupack píše: Imho míchat na čemkoliv co začíná "i" mi přijde jako extrémale proti gustu..
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
Právě že co jsem viděl záběry slavnějších kapel, všechny nahrávaj na Applu, takže to asi nějakej faktickej podklad mít bude

bezvadnej dvojsmyslNero píše: iMHO
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
nazdarek. dobre vzpominas a tvoje nasmerovani bylo uzasne. zaznam pres mobilni iPad (kytara-kombo-mikrofon-externi zvukovka-ipad), ktery je mi zaroven looperem, jamtrackerem a ucebnici s naslednym zpracovanim v iMacu garagebandu je pro moji praci komfortnim resenimklobasnik píše:Jde tady o kontext. S mertasem jsem v jiném threadu a po sz řešil nahrávání do iPadu. Předpokládám, že vyřešil způsob, kterým do tamního softwaru dostat signál ze snímaného boxu, nejspíš i signál přímo z kytary. Právě zjistil, že kytara samotná je o ničem, a proto zjišťuje možnosti toho, jak nahrát další nástroje.
muzeme uvahu s basou rozvinout?
pres co ji budu snimat? pres kytarovy kombo fender s 2x12 repro to asi hrat nebude nebo? pokud jo, mam vyreseno...
kytary: Jurkovič Stratocaster, Procházka: Jazz Nylon + Dreadnought Blackwood, Jazz semihollowbody
Máš to pěkně vychytané.
Snímání podle mě není třeba. Pokud je dobrý nástroj s dobrým snímačem, stačí nahrávka přes nástrojový vstup iTracku. Zkoušel jsem simulaci kytarového aparátu bez simulace reproboxu, zvuk byl bohatší.
Jaký zvuk by se ti hodil? Co hraješ?
Pokud je to něco na styl Fender Frontman, zkus Pre out výstup.
Snímání podle mě není třeba. Pokud je dobrý nástroj s dobrým snímačem, stačí nahrávka přes nástrojový vstup iTracku. Zkoušel jsem simulaci kytarového aparátu bez simulace reproboxu, zvuk byl bohatší.
Jaký zvuk by se ti hodil? Co hraješ?
Pokud je to něco na styl Fender Frontman, zkus Pre out výstup.
hraju sobe nepopsatelny styl, ktery je zvukove inpirovany bluesem, jazz rockem. tedy pokud jde o basu, tak prirozeny zvuk. poraď typ baskytary a na co dat bacha pri koupi. vuuuubec se v tom neorientuju a bylo by nad me sily a smysluplnost se v tom snazit zorientovat...
nepochopil jsem tvoji posledni vetu "Pre out výstup" na jakem zarizeni?
a simulace aparatu jsi zkousel v garagebandu na iMacu, upresni pls.
diky
nepochopil jsem tvoji posledni vetu "Pre out výstup" na jakem zarizeni?
a simulace aparatu jsi zkousel v garagebandu na iMacu, upresni pls.
diky
Jaký máš rozpočet? Využil bys 5 strun?
Simulace jsem zkoušel v Overloud THM, který je v Aurii na iPadu.
Mrkni se na aplikaci Audiobus, jde o revoluční rozšíření možností pro iPad.
Zmiňoval jsi kombo Fender. Které? Pre out je výstup na Frontmanovi, pokud je to ono.
Simulace jsem zkoušel v Overloud THM, který je v Aurii na iPadu.
Mrkni se na aplikaci Audiobus, jde o revoluční rozšíření možností pro iPad.
Zmiňoval jsi kombo Fender. Které? Pre out je výstup na Frontmanovi, pokud je to ono.
spis bych bral dalkove spolupracujiciho basaka, viz nove vlakno, ktere jsem zalozil, pridej se
4 struny staci, chci se dal soustredit na kytaru. kombo mam kytarove fender 65 twin reverb
4 struny staci, chci se dal soustredit na kytaru. kombo mam kytarove fender 65 twin reverb