Lampy do JVM 410H na metal
Pravidla fóra
Lampy do JVM 410H na metal
Zdravím, prošel jsem tu pár diskuzí nad lampami, bohužel sem nenašel to co jsem hledal a když jo, tak sem tomu příliš nerozuměl
proto píšu nové téma. Chci se zeptat, mam doma Marshall JVM 410H (+1936 box), je upravený nějakým prý jednoduchým způsobem od 4rockers (jsem 2. majitel takže nevím v čem úprava přesně spočívá), aby měl více přirozenější a ne tak moc strojový zvuk jako JVMka mají, což funguje bezvadně, bohužel to taky ubere gain, což je špatné. Nechce se mi tu upravu dávat pryč protože ten zvuk je opravdu přirozený, ne jako na videích s origo JVM, ale hraju hlavně metal (především Metallica) a proto mi hi-gain celkem chybí, zkoušel sem nějaké krabičky (nejlépe je na tom asi MXR fulbone metal) ale zvuk je pak takový moc tranzistorový. Lampy jsou tam původní asi 3 roky, chci se zeptat jestli si můžu k metalovému zvuku pomoct výměnou lamp? popřípadě jaké by se tam pro tenhle účel dali dát? nebo změnit raději jinou část mého vybavení? (mam kytary Gibson LP studio + EMG JH, LTD Explorer 400 + EMG 60/81) Jsem v oblasti lamp začáteční a uvítám každý názor
Děkuju za reakce. Petr
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lampy do JVM 410H na metal
ja mám taky JVM 410 , + EMG 89 , púvodný stav , podla mna výmenou lámp tomu nepomožeš vobec , ani to sám nevymeníš , treba bias nastavit , nakopávat JVM 410 je total úchylárna , tiež sa mi nezdá , že by po nejakej úprave ten gain išiel dolu , načo by to na HI-GAINE niekto robil , nemáš náhodou vzadu na smyčke stiahnutý ten pot ? ked tam teda máš niečo zapojené , alebo niečo s nastavením ? niečo prepnuté ? slabá baterka v gitare ? viem že napr. užívatel Cybermuff robí nejaké úpravy skús mu napísat , ja som mu napísal a aj mi ochotne odpísal , a je to super odborník
zatial s tým nič nerob , prípadne si to daj do servisu a ked chceš metal tak tú úpravu si daj urobit naspat , jediné čo by si mohol spravit je vyskúšat vymenit ECC 83-ky za iné , či náhodou nejaká neblbne , aj to sa stáva , čau
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
http://uloz.to/xC8dz3Ks/jvm-sound-m4a
Tady je fotka nastavení co používám a ukázka zvuku (clean bridge,neck; ODD1 b,n; ODD2 b,n; a pak clean s MXR fulbone metal)
Vzadu mam smyčku uplně na wet.
První majitel říkal, že tu upravu dělal Cybermuff
Tady je fotka nastavení co používám a ukázka zvuku (clean bridge,neck; ODD1 b,n; ODD2 b,n; a pak clean s MXR fulbone metal)
Vzadu mam smyčku uplně na wet.
První majitel říkal, že tu upravu dělal Cybermuff
No vida, tak je to někde na cestách
kdyby si ho původní majitel nechal, udělal by líp, než to jeho klasický měnění aparátů každý 3 měsíce (viz pohádka jak dědeček měnil až vyměnil), jeho zvuk s tímhle byl lepší, než to, co měl potom a to, co má teď
.
Úpravu jsem dělal já. Ani po ní není v kanálu OD2 nouze o gain (ono ani v OD1, protože původní verze ho měla až hanba).
Na metal to bohatě stačí tak, jak to je, úprav IMHO netřeba (leda že by tam byla jiná závada).
Jestli se ti zdá málo gainu, tak please... natoč mi ukázku zvuku a pošli mi jí na mail, zdá se mi skoro nemožné, aby to mělo gainu natolik málo, že by to bylo potřeba nakopávat.
První dotazy by se týkal tvého "Jsem v oblasti lamp začáteční a uvítám každý názor": hraješ na to JVM v kapele? A z čeho jsi přešel? Z tranzistoru/simulace? Hraješ v kapele tak s masterem někde na +/- okolo půlky nebo ho máš dole někde u nuly?
Nedávno jsem tady měl zase jedno JVM-410 na úpravu, odmysli si unplugged drkání o struny (nahrávka do lajny), ale tohle je pořád s gainy někde +/- okolo poloviny, takže rezerva pořád velká. Charakter zvuku je pořád i u původního stavu i po úpravě o Marshallovi, prostě charakter Peaveye nebo Mesy je jiný, to je pak o osobních preferencích.
Tvoje úprava je prostě cca tato:
Klidně ti na to natočím ukázkově nějaký tvrdší zvuk, protože jednu mám v dílně...
Jo, koukám, žes vlastně posílal ten update... Volume na masteru máš pekelně dole. Tenhle zesilovač potřebuje přitlačit na masteru. Je to Marshall s EL-34. Pro rozezpívání je u něj kurevsky dobrý mu dát za uši a přitlačit na masteru. EL-34 zpívají parádně, ale ne potichu.
V případě, že to moc řve, je dobrý mu něčím pomoct, třeba tímhle mým produktem:

Úpravu jsem dělal já. Ani po ní není v kanálu OD2 nouze o gain (ono ani v OD1, protože původní verze ho měla až hanba).
Na metal to bohatě stačí tak, jak to je, úprav IMHO netřeba (leda že by tam byla jiná závada).
Jestli se ti zdá málo gainu, tak please... natoč mi ukázku zvuku a pošli mi jí na mail, zdá se mi skoro nemožné, aby to mělo gainu natolik málo, že by to bylo potřeba nakopávat.
První dotazy by se týkal tvého "Jsem v oblasti lamp začáteční a uvítám každý názor": hraješ na to JVM v kapele? A z čeho jsi přešel? Z tranzistoru/simulace? Hraješ v kapele tak s masterem někde na +/- okolo půlky nebo ho máš dole někde u nuly?
Nedávno jsem tady měl zase jedno JVM-410 na úpravu, odmysli si unplugged drkání o struny (nahrávka do lajny), ale tohle je pořád s gainy někde +/- okolo poloviny, takže rezerva pořád velká. Charakter zvuku je pořád i u původního stavu i po úpravě o Marshallovi, prostě charakter Peaveye nebo Mesy je jiný, to je pak o osobních preferencích.
Tvoje úprava je prostě cca tato:
Klidně ti na to natočím ukázkově nějaký tvrdší zvuk, protože jednu mám v dílně...
Jo, koukám, žes vlastně posílal ten update... Volume na masteru máš pekelně dole. Tenhle zesilovač potřebuje přitlačit na masteru. Je to Marshall s EL-34. Pro rozezpívání je u něj kurevsky dobrý mu dát za uši a přitlačit na masteru. EL-34 zpívají parádně, ale ne potichu.
V případě, že to moc řve, je dobrý mu něčím pomoct, třeba tímhle mým produktem:

No majitel právě řikal že pořád mění
jinak je to moc fajn člověk, i ta jeho kapela je super 
Přešel sem z Haydena peacemakera 40 (40w lampa) kterého sem dokopával, hraju v kapele ale bohužel ho zatim nemam jak dostat do zkušebny takže hraju v domě, tam mam Master kole 9 hodin, volume u kanálu asi tak na 2 hodinách (ostatní viz. foto) .
No já hodně hraji Metallicu, takže bych se rád přiblížil zvuku ala Mesa, Diezel. Vím, že takový zvuk se z Marshallu asi nedá dostat ale chtěl bych se tomu alespoň přiblížit.
Jinak mockrát děkuji za reakci, ani sem nečekal že bych našel přímo Vás co jste upravoval moje JVMko
Přešel sem z Haydena peacemakera 40 (40w lampa) kterého sem dokopával, hraju v kapele ale bohužel ho zatim nemam jak dostat do zkušebny takže hraju v domě, tam mam Master kole 9 hodin, volume u kanálu asi tak na 2 hodinách (ostatní viz. foto) .
No já hodně hraji Metallicu, takže bych se rád přiblížil zvuku ala Mesa, Diezel. Vím, že takový zvuk se z Marshallu asi nedá dostat ale chtěl bych se tomu alespoň přiblížit.
Jinak mockrát děkuji za reakci, ani sem nečekal že bych našel přímo Vás co jste upravoval moje JVMko
No na té fotce je to trochu opačně: mastery dole, volume na kanálech celkem nahoře. Ty kanály jsou správně, ale holt s takto nízkým masterem to fakt není to pravý.
Mesa a Diesel hrajou prostě jinak, v tom případě nevím, proč kupovat Marshalla, předělávat ho na Mesu je blbost, ale Whiskey in the Jar jsem na JVM hrál mnohokrát bez problémů
Koneckonců když si vezmu live zvuky Metallicy, tak to není nic, co by nešlo slušně hrát na to, co máš doma. Stačí mu dát trochu gainu, přitlačit na masteru a pořádně přitlačit na pravou ruku.
Ten zvuk není nic revolučního, prostě normální lampáč, takže to jde bez zaváhání zahrát i na tom tvým.
Jinak najít mne podle loga na zesilovači není problém, je to moje registrovaná ochranná známka
Edit: ten tvůj audio soubor mi nějak nejde stáhnout...
Mesa a Diesel hrajou prostě jinak, v tom případě nevím, proč kupovat Marshalla, předělávat ho na Mesu je blbost, ale Whiskey in the Jar jsem na JVM hrál mnohokrát bez problémů
Jinak najít mne podle loga na zesilovači není problém, je to moje registrovaná ochranná známka
Edit: ten tvůj audio soubor mi nějak nejde stáhnout...
No ono což oto já bych Mesu nebo Diezela bral
ale za 20 000 co mě stálo JVMko neseženu. Jako ten zvuk z JVM je skvělej, jen já jsem puntičkář
a tak se chci zvukem co nejvíce přiblížit tomu co hraju. Proto sem taky píšu spíše jako lajk co hledá sound
někde jsem četl že se lampy mají měnit po roce, což mi teda přišlo opravdu zbytečné, ale řikal sem si jestli to není tím. Navíc při higainu mi zkuk hodně chrčí (od ostatních jsem zjistil že to Marshally dělají) tak se raději ptám 
tady je nahrávka znovu uploadovaná http://uloz.to/xC8dz3Ks/jvm-sound-m4a?_fid=72eh
tady je nahrávka znovu uploadovaná http://uloz.to/xC8dz3Ks/jvm-sound-m4a?_fid=72eh
Jo, už se mi to podařilo stáhnout... Ten poslední zvuk s tím distortionem je fakt děsnej, ten radši nekomentuju 
Ad zkreslený zvuk: znova opakuju, že máš nastavenýho Marshalla tak, že bude hrát divně. Při takhle nízkým masteru z něj zvuk nedostaneš a nebude to mít ty koule, co to umí. To není aparát na doma, to je aparát na hru na úrovni hlasitosti pořádnýho bubeníka.
Pak se mi zdá, že v tom Master of Puppets hraješ ty kila zbytečně široce, pak ti tam lezou něchtěný harmonický z ostatních strun, Hetfield a spol to hrajou trochu jinak, takže to pak má lepší zvuk.
Nahraju ti večer nějaký riff na JVM, abys viděl, co se stane, když mu otočíš volume doprava...
Ad zkreslený zvuk: znova opakuju, že máš nastavenýho Marshalla tak, že bude hrát divně. Při takhle nízkým masteru z něj zvuk nedostaneš a nebude to mít ty koule, co to umí. To není aparát na doma, to je aparát na hru na úrovni hlasitosti pořádnýho bubeníka.
Pak se mi zdá, že v tom Master of Puppets hraješ ty kila zbytečně široce, pak ti tam lezou něchtěný harmonický z ostatních strun, Hetfield a spol to hrajou trochu jinak, takže to pak má lepší zvuk.
Nahraju ti večer nějaký riff na JVM, abys viděl, co se stane, když mu otočíš volume doprava...
Já mám z té nahrávky trochu pocit, že se autor snaží napodobit zvuk z nahrávky. Včetně basy.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
jj ten master treba trocha vykúriť , potom to má gule , ale mne to hrá aj potichu dost dobre , len to neni ono jak ked tomu pridám 
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Tvoje upravená JVM410 hraje takhle. Typický rockerský apec, můžeš na to valit spoustu stylů bez toho, aniž by ti za zvuk někdo někde vynadal. Tohle je jenom taková kratičká ukázka bez nastavování, jenom OD1 orange/OD2 red, jen tak pro představu.
Tenhle zesik se mi zase libi. Na zivo mi jeho zvuk ucaroval. Tohle zni dobre a mozna tedy jeste o chlup lepe
nebal bych se s tim hrat i kruty deathmetal, protoze to se sedmistrunkou slo i s puvodnim JVM 410H a ten zvuk byl presne to co hledam (a nemam). Maso
Dokopavat netreba. Znelo to konkretne a hutne i tak. Je citit, ze kdyz tam sekne par palm mutingu, tak to krasne tlaci (v tom dobrem slova smyslu) a je to durazne.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Alternátor
No upřímně, nevím o lampě, co by hrála líp potichu, než nahlas. A u Marshallů to platí dvojnásob. Tím neříkám, že se z toho nedá dostat hezkej zvuk i potichu, ale přece jen tomu chybí to pověstný hřmění.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Fuu podla ukázky co dával Cybermuff, tak tolko gainu ti nestačí ? Skôr si myslím, že si si pomýlil aparát... a hladáš iný zvuk...
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
Především díky všem za reakce
zvýšením masteru a snížením volume u kanálu sem si dost pomohl. Je pravda že se snažím trochu z JVM udělat Diezel, což nejde, ale snažim se tomu zvuku co nevíc přiblížit, protože Diezel je uplně o jinejch penězích
Díky za rady.
Chtěl bych se ještě zeptat když ste slyšeli nahrávku co jsem sem dával, myslíte že bych si k Diezel zvuku (popř Mesa zvuku) pomohl ještě nějak jinak? třeba jiným boxem? (mam 1936) nebo nějak jinak?
moc vám děkuju za reakce, rád si poradím se zkušenějšími hudebníky 
Chtěl bych se ještě zeptat když ste slyšeli nahrávku co jsem sem dával, myslíte že bych si k Diezel zvuku (popř Mesa zvuku) pomohl ještě nějak jinak? třeba jiným boxem? (mam 1936) nebo nějak jinak?
Já bych zkusil toto. Můžeš ho zapojit před čistý kanál i do smyčky. Navíc je to snad jediná simulace těchto aparátů. U Line 6 se taky o něco pokoušeli, ale stálo to za nic. Pokud by to nevyhovovalo, máš rezervní "aparát" a cvičítko.Dusty95 píše:Především díky všem za reakcezvýšením masteru a snížením volume u kanálu sem si dost pomohl. Je pravda že se snažím trochu z JVM udělat Diezel, což nejde, ale snažim se tomu zvuku co nevíc přiblížit, protože Diezel je uplně o jinejch penězích
Díky za rady.
Chtěl bych se ještě zeptat když ste slyšeli nahrávku co jsem sem dával, myslíte že bych si k Diezel zvuku (popř Mesa zvuku) pomohl ještě nějak jinak? třeba jiným boxem? (mam 1936) nebo nějak jinak?moc vám děkuju za reakce, rád si poradím se zkušenějšími hudebníky
http://www.audiotek.cz/product-52858-am ... d-amp-2-d2
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Co bude znít víc jako metallica ? Ty na Hetfieldův aparát nebo Hetfield na tvůj? Já na tom JVM nevidím žádný problém v tom docílit ''metallica'' zvuk (nenávidím ten výraz, protože mají na každém albu jiný zvuk a na živo ještě tím tuplem) Když se podíváš na co hrají např. české revivaly, tak tam najdeš Marshally, Engly a nepotřebují Diezely a Mesy. Spíš bych se zaměřil na samotné hraní, protože ti finále udělá tvůj vysněný metallica zvuk.
Bubucci: škoda, že se tady nedá dávat like. Tvůj post by jich snesl hromadu.
Dusty95: Pokud jsi ale zvednul master a sundal volume na kanálu, takže ti to hraje pořád stejně nahlas (=potichu), tak jsi v podstatě pořád tam, kde jsi byl.
Dusty95: Pokud jsi ale zvednul master a sundal volume na kanálu, takže ti to hraje pořád stejně nahlas (=potichu), tak jsi v podstatě pořád tam, kde jsi byl.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
V první řadě bych stáhnul ten příšerný reverb - a to úplně - třeba i umíš hrát, ale takto to vypadá že neumíš... Bedna s V30 by oproti 1936 určitě pomohla - na metal teda, aby bylo jasno.
Zkusím udělat nahrávku bez reverbu a uvidí se, asi se tim ten zvuk fakt zkresluje pro poslechnutí v pc