-

Vše o kapelách a hudebnících ...
Honza (začátečník)

Příspěvek od Honza (začátečník) »

me by zas tak nevadilo ze nekdo poslucha hip hop a neko zas rock ,ale kdyz pul roku posloucha nekdo hip hpo a je to zrovna in a pak to in bejt prestane a on zacne poslouchat neco dalsiho co bude zase pak in a tak dal tak mi to prijde hodne politovanihodny :(
!!§§§!"-!""
§!!"§!""" a k tomu !!ůů§ů§ů""§ů-."""
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Wohma píše:No tady ve Statlu je je rockovych/metalovych akci dost, ale hroznej problem je ZVUK. Nevim, jestli jsem cim dal narocnejsi, nebo ty akce maji cim dal horsi zvuk, ale jen malo kapel ma alespon 'prijatelnej' zvuk a vylozene maloktera kapelka ma na koncerte dobrej zvuk. Je to docela na pytel, protoze na ceske scene je dost technicky i autorsky vyspelych kapel, jenze kdyz na koncerte slysite jen kopak, vokal a zbytek je ve zvukove stredokouli, tak z toho nic nemate.
A BTW, i z metalu se ted pomalu, ale jiste stava trend. Staci se podivat na navstevnost metalovych festivalu anebo klidne jen rockovych/metalovych klubu...
Si taky ve,. kdo v Brně v těch klubech zvučí... Viz Vilda :lol:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nesst píše:Si taky ve,. kdo v Brně v těch klubech zvučí... Viz Vilda :lol:
Vilda je dobrej muzikant a asi i zvukar, ale na tyhl veci docela s**e, pak to tak dopada... Ale koncerty v Becku byly dycky zabity, tam od toho clovek dobrej zvuk neceka, nicmene ja mluvim hlavne o vetsich akcich na Melodce, Favalu nebo ve Svatoboji... A jelikoz tam celkem casto hrajou i zahranicni kapelky (a nekdy i hooodne znamy), tak bych cekal trochu uroven.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

U nás máme takovýho pána, jmenuje se Václav Šolar a je to fakt pan zvukař. Věčně něco kutí ve sklepě na bednách, má aparát v řádu stotisíců a za večer celkem náročnýho zvuku (tři desetičlenné kapely) si řekl pouhých 3500. Zvuk byl precizní, všechno bylo slyšet, prostě paráda. Akorát kategoricky odmítá zvučit punk, naposledy mu pankáči při pogu shodili vejškovou bednu (70 kg), kdyby to na někoho spadlo, tak je tuhej a pak mu pro velký úspěch nějakej ožrala vylil pivo do mixáku :? Jinak pankáči u nás maj svý jiný zvukaře a punkový koncerty jsou tu každou chvíli. Já si poslední dobou říkam, proč tolik punku a hardcoru a tak málo metalu? Metal totiž poslouchá spousta lidí, ale metalových koncertů je hrozně málo...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

u nás je taky jeden zvukař. ktery je fakt zvukař na slovo vzatý, cely ten kocnert se nahraval..... dalsi tyden sem frontmanovi kapely chvalil jak to bylo slyšet, ze to byla fakt špica. a on ze k 90% toho pomohl zvukar, ale ze nahravali to nesezvucene, a pohrali by si s tim naplno az v kompu, a ze je tam tolik zvukych nepresnosti a všelijakych věci ze s tim oni nedokazi nic udělat, ale to co udělal pan zvukar bylo mistrovske
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Z moderních kapel asi přežijou vážně jen redhoti...ledaže by lidi za pár let přestali obdivovat geniální spojení melodií, rapu, rocku a funky... což se snad nestane.

Ale jinak asi žádnou takovou mega kapelu nemáme...Maideny? to už jsou taky dědci a slyšet o nich moc není...
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Wohma píše:
Nesst píše:Si taky ve,. kdo v Brně v těch klubech zvučí... Viz Vilda :lol:
Vilda je dobrej muzikant a asi i zvukar, ale na tyhl veci docela s**e, pak to tak dopada... Ale koncerty v Becku byly dycky zabity, tam od toho clovek dobrej zvuk neceka, nicmene ja mluvim hlavne o vetsich akcich na Melodce, Favalu nebo ve Svatoboji... A jelikoz tam celkem casto hrajou i zahranicni kapelky (a nekdy i hooodne znamy), tak bych cekal trochu uroven.
Hmm sorry, ale přijde mi, že Vilda je tragickej zvukař, ale budiž.
Nepřijde mi, že by to bylo se zvukařama u nás tak strašný, ale faktem je, že občas to třeba na Melodce tragédie fakt je.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

nemluvě o idiotovi co zvučil chinasky ve zlině :roll: nebo kabaty v otrokovicich..... to bylo proste "zpěv/kopak/zpev/kopak/zpev"
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Caggan píše:nemluvě o idiotovi co zvučil chinasky ve zlině :roll: nebo kabaty v otrokovicich..... to bylo proste "zpěv/kopak/zpev/kopak/zpev"
Tak s těma Kabátama souhlasím.. Zvuk byl prostě hnusný..
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

myslim, ze jeste U2 jsou docela dost velka star.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

framikoin píše:myslim, ze jeste U2 jsou docela dost velka star.
U2 je kapitola sama pro sebe, ale taky ma myslim sve nejlepší leta odehrane a posledni album mi prislo jako rana ze zoufalstvi....... bylo dobre ale oproti starsim kouskum se mi moc nelibilo
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Je to hrůza. Ve škole snad není rockera. Samí hopeři, diskoši. Když jim řeknu, že nerozumí hudbě a že hudba není vyprávění sprostých "básniček" za zvukovou kulisou, smějou se mi...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

wreptile píše:Je to hrůza. Ve škole snad není rockera. Samí hopeři, diskoši. Když jim řeknu, že nerozumí hudbě a že hudba není vyprávění sprostých "básniček" za zvukovou kulisou, smějou se mi...
U nás ve městě je to celkem vyvážený, sice spousta diskantů a hoperů, ale ti jsou o víkendech zalezlí v tom svém Kiwi Baru (místní trapná diskárna) a metláci, gothici, pankáči, HC a EMO lidi jsou naložený pospolu v takový místní kultovní knajpě zvané ARCHA, kde maj celkem dobrej jukebox, slušný pivo, špatnej fotbálek a takový undergroundový prostředí, když člověk ví kam jít, tak si ty bigbíťáky vždycky najde a těmhle opičákům v narovnanejch kšiltovkách je škoda cokoli o muzice vykládat, vycházet se s nima ale i tak dá normálně
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
krade

Příspěvek od krade »

jen k tomu tématu - sice 99% toho, co pouslouchám, by se dalo označit za rock (hc, punk, metal, emo...), ale radši si teda 1000x radši poslechnu Beastie Boys nebo starý Public Enemy než nějaký "vidlo" bigboše jako třeba kabát, doga, harlej a podobně (nic ve zlym, vim, že to tady dost lidí poslouchá). to jen tak na okraj...já nevim, proč se furt všichni tak vůči něčemu vyhraňujou - jako kdyby to, že někdo poslouchá rock and roll z něj dělalo automaticky lepší člověka...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

krade píše:jen k tomu tématu - sice 99% toho, co pouslouchám, by se dalo označit za rock (hc, punk, metal, emo...), ale radši si teda 1000x radši poslechnu Beastie Boys nebo starý Public Enemy než nějaký "vidlo" bigboše jako třeba kabát, doga, harlej a podobně (nic ve zlym, vim, že to tady dost lidí poslouchá). to jen tak na okraj...já nevim, proč se furt všichni tak vůči něčemu vyhraňujou - jako kdyby to, že někdo poslouchá rock and roll z něj dělalo automaticky lepší člověka...
Asi tak...Cypress Hill (ale spíš ty starší)
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
krade

Příspěvek od krade »

Jj, ty novější Cypress Hill už mě taky nebavili. Když na konci 90.let začali hrát s metalovejma kytarama, tak už to nebylo vono - takový nudný nůčko...Jak to s nima vůbec vypadá, už asi ani nehrajou, co?
...Jo, a ještě něco. Nemyslim si, že by se hrálo málo rockovejch koncertů. Myslim, že je to spíš naopak. Pokud někdo nesedí jen doma na zadku, tak se může sám přesvědčit, že koncertů je čím dál tím víc. Což je asi na druhou stranu škoda, protože si toho lidi přestávaj vážit a už na koncerty tolik nechoděj. Teda aspoň na ty, co zajímaj mě.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

krade píše:Jj, ty novější Cypress Hill už mě taky nebavili. Když na konci 90.let začali hrát s metalovejma kytarama, tak už to nebylo vono - takový nudný nůčko...Jak to s nima vůbec vypadá, už asi ani nehrajou, co?
...Jo, a ještě něco. Nemyslim si, že by se hrálo málo rockovejch koncertů. Myslim, že je to spíš naopak. Pokud někdo nesedí jen doma na zadku, tak se může sám přesvědčit, že koncertů je čím dál tím víc. Což je asi na druhou stranu škoda, protože si toho lidi přestávaj vážit a už na koncerty tolik nechoděj. Teda aspoň na ty, co zajímaj mě.
Podle mě toho rocku není málo jenom spíš je míň medializovaný-rádia (tam je ta nela co furt a do zpívá ten jeden song...místo toho by tam mohl být třeba Sandman...) nebo v bedně (tam je Mareš...) atd...
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
krade

Příspěvek od krade »

2 Joey: a mě to ani nevadí. nechci vídat svoje oblíbený kapely v tv a nechci je poslouchat v rádiu.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

krade píše:2 Joey: a mě to ani nevadí. nechci vídat svoje oblíbený kapely v tv a nechci je poslouchat v rádiu.
mě přijde v dnešní době ze kdyz si v hitparadě uz to z tebe dělá horší kapelu..... prooze stát se nějakou kapelou kterou zerou naprosto vsechny 14 lete fanynky? to bych se sel radsi obesit
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Caggan píše:
krade píše:2 Joey: a mě to ani nevadí. nechci vídat svoje oblíbený kapely v tv a nechci je poslouchat v rádiu.
mě přijde v dnešní době ze kdyz si v hitparadě uz to z tebe dělá horší kapelu..... prooze stát se nějakou kapelou kterou zerou naprosto vsechny 14 lete fanynky? to bych se sel radsi obesit
Tak tak taky se mi zda ze jim jde o to dat do hitparady nejhorsi kapelu :D teda az na Horkyze slize , co byli nedavno na ocku :D
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“