Efekty Pro Co Rat

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Efekty Pro Co Rat

Příspěvek od Kinx »

kratky sustain u turbo ratu? clovece to mi nikdy neprislo. maximalne kdyz jsem mel hodne vybitou baterku, to pak ale i hodne vynechaval pri silnejsim attacku. ja momentalne tuhle krabku hodne pouzivam v kombinaci s lehoulince nakrapnutym cistym zvukem na sola (oproti predchozimu prispevku ji mam teda jinak nastavenou, filter cca na pulce a gain podle chuti, ale vetsinou na jedne ctvrtine) a sustainu mi prijde ze ma habakuk (nejvic na to hraju se singlovym stratem, ale i s HB to funguje).
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Teď odpoledne jsem srovnával snad 2 hodiny You Dirty Rat, Turbo Rat a Skinpimp 3OD (který nemá s krysama nic společného, spíš jsem chtěl takové nezávislé srovnávadlo). Turbo zdechá nejrychlej, nejdéle vydrží YDR, 3OD vydrží jen o něo málo déle než Turbo. Ne, že by mě to nějak extrémnhě vadilo, spíš mě zajímalo, jak blbé 2 součástky mohou tohle tak moc ovlivnit a proč YDR tak plynule oproti Turbo doznívá.

Nakonec si nechávám z Proco dvojky jen Turbo Rata, přijde mi takový více 3D znějící a hutnější, YDR mi přijde trochu plošší a pro mě asi až moc špinavý. Určitě tím ale neříkám, že je to špatná krabička, líbí se mi a klidně bych si ji i nechal, ale tolik zkreslovadel bych prostě neužil, kdybych neměl přímé porovnání s Turbo a tím 3OD, tak si ji klidně nechám, je to super distortion.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Nemam ted cas hledat schemata vsech tech krys a porovnavat v cem se presne lisej. Ale pokud je opravdu odlisnost jen v typu orezavacich diod a vse ostatni je stejne, tak je vysvetleni celkem jednoduche -

LEDky maji vyssi napeti od ktereho "zacnou zabirat" - signal orezavaji mene a jak se pri doznivani amplituda zmensuje, tak driv klesne pod uroven oriznuti LEDek a tim to prestane zkreslovat. (koleno charakteristiky u LEDek je zhruba kolem 2V)
Naopak germaniove maji napeti kdy se oteviraji pomerne dost nizke (0.3V zhruba), takze signal daleko vic orezou a vydrzi orezavat dele pri doznivani struny. A asi taky proto je zvuk spinavejsi a trochu plochy, zkomprimovany.

Samozrejmem tam budou jeste dalsi parametry, jako tvar kolena charakteristiky, kapacita diody a jeji rychlost, ale to uz jsou jen jemne nuance, hlavni rozdil je to napeti zlomu VA charakteristiky.
Hraju výhradně na šrot.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

JJ diky za vysvětlení, to dost rozdílné napětí jsem někdy vyčetl, ale moc jsem nevěděl, co si pod tím představit :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

me by zajimalo, jak se treba lisi jednotlive verze turbo ratu. mame ted v kapele dva, a kazdej hraje trochu jinak :) rekl bych, ale ze to je hlavne kvuli odlisnemu prubehu potaku tone. kdyz se nastavi na stejne hodnoty tak proste stejne nehrajou (jeden je trochu vic koule), ale samozrejme dorovnat to nejak jde. seriova cisla z hlavy nereknu, na prvni pohled se lisi typem knobu.
salat
Bandzone: salatt2

Příspěvek od salat »

Nazdar pánové, tak si čtu, co tady píšete o Ratu. Já hraju na Turbo Rat od té doby, co jsem přišel na to, že je na světě, to znamená asi od roku 1983, hned po té, co jsem si koupil Stratíka, a za boha jsem ho nemohl slušně zkreslit. Od té doby jsem na nic jiného nehrál a nikdy jsem ani neměl potřebu hrát na něco jiného. Na staré roky jsem se dal na loopink, a zjistil jsem, že ba nebylo špatné mít Raty dva, tak jsem se díval na ten dvojitý, ale tady jsem se dozvěděl, že už by to mohlo být jiné, než je ten můj starý dobrý. Je to opravdu tak?

Můj názor na Rat je takový, že není lepšího zkreslovače, ať už ho používáš na zkreslení na tvrdo, nebo s nim jen nakopáváš lampu, ale sám hrát nebude, musíš mu dát ten pravý signál a ten děláš nástrojem a hlavně prsty. Potom zpívá překrásně. Hlavně jsem ještě nenarazil na lepší zkreslováni jednošpulkových snímačů, než dokáže on. Pokud je někdo stejný magor, jak já, a zcela bojkotuje celodigitální kombajny, ať zkusí nějaký Rat a uvidí, pokud to trochu umí, co Rat dokáže.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

qwer píše:No pedály jsou to oba dobré, co mě ale trochu štve je to, že má Turbo dost krátký sustain, dlouhý ton prostě totálně zdechne - tohle jsem tak nějak věděl, protože jsem tu krabku už jednou měl a i sám výrobce na to upozorňuje, jen jsem tak nějak zapomněl na to, jak je to zdechnutí "skokové". U You Dirty Ratu je to zdechnutí daleko pozvolnější a řekl bych v normě.
A teď můj dotaz, nejspíše na stavitele krabiček a odborníky - proč tomu tak je? A lze to nějak řešit?
Řešit to lze, ale to by znamenalo předělat Turbo na ne-turbo. Jak správně píše Abu, tak se to liší na diodách v tom jejich napětí, kdy začnou "pouštět", čím výš, tím menší zkreslení. Turbo v tomhle případě neznamená, že je turbo, kterým se uvnitř něco přehuluje, i motor uvnitř, ale celá tahle krysa je jen "turbo" pro "motor", který je za ní - tedy pro lampáč, který se tím přehulí. Tam je velké zkreslení zbytečné, protože se stejně stahuje dolu někam k 0-20%. Pokud to má být jako samostatný zkreslovadlo, tak na to primárně jsou určené jiné typy krys, samozřejmě chuti se meze nekladou a tak je to individuální.
Obrázek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No jak jsem to porovnával včera i s tím 3OD, tak jsem tak nějak pochopil, že to "zdechnutí" je v normálu, spíš mě to zarazilo hned ten první den, kdy jsem porovnával jen Turbo a YDR a ta verze s germaniovýma diodama byla úplně někde jinde, prostě šel ten ton pozvolna do ticha, kdežto to Turbo ten ton dost razantně useklo (což ale dělá i ten 3OD a nijak mě to celý rok nevadilo, spíš jsem si toho všiml při tom přímém porovnání s YDR).

Včera jsem měl aparát víc ohulený a tam mi Turbo, které mi přijde méně komprimující, daleko více vyhovovalo, YDR už mi přišlo trochu moc komprimované a bylo tam už trochu moc té "špíny" okolo. Myslím si, že Turbo je opravdu super do ohuleného aparátu, YDR mi přijde daleko lepší na doma, tak trochu tomu zvuku pomůže, na hlasitější hraní už ale tahle "pomoc" může mírně vadit. No rozhodně si nechávám Turbo a YDR jde zpět, jak už jsem včera psal, to ale vůbec neznamená, že je to špatný pedál.
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Mam ted momentalne Turbo rat,asi nejaky starsi kousek a myslel jsem, ze ho poslu dal a zkusim zase rat2 (vsechny raty uz jsem mel),ale potom co jsem zjistil,jak sla cena vyrazne nahoru jsem si to rozmyslel a rata si necham.Nevite nekdo proc se ty ceny tak hrozne zvedly?
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No o tom jsem psal už před měsícem, že je cena v německu výrazně vyšší než u nás a proto jsem rychle ještě nějakou tu krysu koupil. Kupujte You Dirty Rata dokud je za super prachy, teď navíc ještě ve slevě - jde z něj udělat jen díky změně dvou součástek v ceně pár korun jak Turbo, tak i klasická krysa II.

Je nejspíš o to, že se Turbo a YDR pořád dělají v USA a Rat II v Číně, proto asi ty rozdílné ceny. Ikdyž nevím, proč se rozhodli takhle zdražit až po x letech :?:
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ha, tak to si turbo necham :) ja uz ho chtel pomalu vymenit za Rat II.
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

No jsou to fakt rakety az na toho Rata2.O tom Dirty jsem prave premyslel, jak ho maji v akci na kytarach.
http://www.thomann.de/cz/search.html?KF ... 2=&x=4&y=9
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No nejvtipnější je ten DeuceTone Rat u Thomanna za 8,5 t. :D

Kdo nákup krysy promeškal, tak ať koupí YDR a nechá ji vytunit u Smrčky nebo jinéhé stavitele pedálů - stačí tam dát akorát přepínač a 2 páry silikonových a led diod a člověk má Turbo/YDR/Rat2 v jedné krabičce.

Nová Rat2 vyráběná v číně se prý špatně upravuje a není na tom prý konstrukčně tak dobře jako ty americké krysy.
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Ja psal ted Smrckovi.Kdysi mne nabizel, ze mne z Turbo Rata muze udelat Vintage Rat,Boost a Fat.Jestli si to dobre pamatuju.Tak snad to jeste dela.Asi bych o to stal,kdyz to nebude stat jako novej Turbo rat na kytarach,hehe..Ten DeuceTone je fakt mazec.A celkem me prekvapila negativni recenze na instrumentu.Vzdycky jsem po DeuceTone pokukoval,ale tohle...
http://instrumento.cz/produkty-vyrobek- ... rtion.html
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No pokud člověk koupí YDR, tak má vlastně ty nejdražsí diody už stock a 2 ledky a 2 silikonové diody + jeden přepínač se vejde snad do stovky. Smrčka dřív měnil čip + udělal to přepínání za 500 Kč... Více než pětikilo by to tedy stát nemělo a věřím tomu, že spousta lidí to udělá i levněji, ono na tom vážně nic není.
pAdám
Bandzone: http://bandzone.cz/sorryholka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pAdám »

Mám dotaz...a hlavně problém s napájenom rata2...koupil jsem si za 150 korun adapter i s těma výměnejma jackama...jsou tam 2 3,5 jacky...jeden s takovou dirkou uprostřed a druhej fakt jako od sluchátek..dal jsem tam ten s tou dirkou ale rat s nim nehrál a ani tam pořád ně neseděl..pak jsem tam zacvaknul ten sluchátkovej...a když sem šlápnul na rata tak se z něho začlo kouřit !!! Sem uplně vyřízenej co mám dělat? Ten adaptér má 500 mA myslíte že to stačí :?? Ve zkušebně mám ještě korg adaptér 600mA, myslíte že by utáhnul rata i bosse ds1 ??
José

Příspěvek od José »

Začalo se kouřit z Krysy nebo z adaptéru?
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

pAdám píše:Mám dotaz...a hlavně problém s napájenom rata2...koupil jsem si za 150 korun adapter i s těma výměnejma jackama...jsou tam 2 3,5 jacky...jeden s takovou dirkou uprostřed a druhej fakt jako od sluchátek..dal jsem tam ten s tou dirkou ale rat s nim nehrál a ani tam pořád ně neseděl..pak jsem tam zacvaknul ten sluchátkovej...a když sem šlápnul na rata tak se z něho začlo kouřit !!! Sem uplně vyřízenej co mám dělat? Ten adaptér má 500 mA myslíte že to stačí :?? Ve zkušebně mám ještě korg adaptér 600mA, myslíte že by utáhnul rata i bosse ds1 ??

Je vidět, že jsi fakt zpanikařil... :)
kytarove-efekty/propojovaci-napajeci-kabel-t28997.html
pAdám
Bandzone: http://bandzone.cz/sorryholka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pAdám »

Hodně zpanikařil!!! Začalo se kouřit z krysy a smrděla jako by se pálila...ale pak jsem do toho dal baterku a hraje...tak snad je v pohodě... tady je kdyžtak fotka toho adapteru: http://2i.cz/3c4794be6d
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

RAT má možná obrácenou polaritu oproti klasice typu Boss (ač ho mám doma, tak nevím, jedu všechno nabaterky...). Napadlo tě to předtím, než jsi do něj bez rozmyslu začal něco strkat? Je možné, že jsi krabičku odpálil...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“