Trigger pouze na basový buben

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Trigger pouze na basový buben

Příspěvek od Johnnnnnnnnnny »

Zdravím vespolek,

Chtěl bych se zeptat jestli se vyrábí nějaký jednoduchý modul s trigrem pouze k basovému bubnu? Představuji si to tak, že bych měl trigger na kopáku z něj kabel do krabičky, ze které by pak vedlo XLR ke zvukaři. Samozřejmě finančně nějak rozumně. Nepotřebuji triggerovat všechno.
ať to šlape!
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Re: Trigger pouze na basový buben

Příspěvek od Johnnnnnnnnnny »

http://www.youtube.com/watch?v=OC4mP_u7 ... re=related

Našel jsem tohle. Co na to řikáte ?
ať to šlape!
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Johnnnnnnnnnny píše:....Chtěl bych se zeptat jestli se vyrábí nějaký jednoduchý modul s trigrem pouze k basovému bubnu? Představuji si to tak, že bych měl trigger na kopáku z něj kabel do krabičky, ze které by pak vedlo XLR ke zvukaři. Samozřejmě finančně nějak rozumně. Nepotřebuji triggerovat všechno.
Trigger jako takový se samozřejmě spejš na kopák dělá. Co se týče pouze kopákového modulu (respektive nějaký jednokanálový modul) tak jsem žádný takový neviděla a ani neznám. Nevylučuji tím, že se taková věc skutečně na trhu někde nenajde (nejsem fanynkou triggerování akustických bubnů), ale co jsem kdy viděla nebo měla chvíli možnost mít doma, tak to vždy obsahuje vícero kanálů kam se dá zapojit minimálně celá sada. Ono ale to nijak nevadí přece!! Modul pro vícero kanálů stojí pár tisíc (z bazaru se dá nějaký Alesis nebo Yamaha DTX Press koupit i třeba za 3-4 tisíce) a pro jeden kanál by to nebylo přímoůmrně méně, ale cena by klesla třeba jen o pár stovek.
Trigger ten stojí podle výrobce také nějakých pár set korun (někde okolo tisícovky)....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
shotteckk
Bandzone: www.bandzone.cz/exorcizphobia; www.bandzone.cz/plh

Příspěvek od shotteckk »

Monikad píše:
Johnnnnnnnnnny píše:....Chtěl bych se zeptat jestli se vyrábí nějaký jednoduchý modul s trigrem pouze k basovému bubnu? Představuji si to tak, že bych měl trigger na kopáku z něj kabel do krabičky, ze které by pak vedlo XLR ke zvukaři. Samozřejmě finančně nějak rozumně. Nepotřebuji triggerovat všechno.
Trigger jako takový se samozřejmě spejš na kopák dělá. Co se týče pouze kopákového modulu (respektive nějaký jednokanálový modul) tak jsem žádný takový neviděla a ani neznám. Nevylučuji tím, že se taková věc skutečně na trhu někde nenajde (nejsem fanynkou triggerování akustických bubnů), ale co jsem kdy viděla nebo měla chvíli možnost mít doma, tak to vždy obsahuje vícero kanálů kam se dá zapojit minimálně celá sada. Ono ale to nijak nevadí přece!! Modul pro vícero kanálů stojí pár tisíc (z bazaru se dá nějaký Alesis nebo Yamaha DTX Press koupit i třeba za 3-4 tisíce) a pro jeden kanál by to nebylo přímoůmrně méně, ale cena by klesla třeba jen o pár stovek.
Trigger ten stojí podle výrobce také nějakých pár set korun (někde okolo tisícovky)....
Ono když máš hrát technikou heel toe na jeden buben tak to kolikrát moc nevyzní a vzhledem k tomu že na koncertech máš kolikrát zvukaře za korunu jater, tak je lepší mít někdy trigger :D
Shotteckk

Mapex (22-14-10-12-13-16)
Doublepedal Pearl Demon Drive,
Činely Paiste, Sabian, Ufip
Paličky Balbex 5B Nylon.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Monikad píše:Co se týče pouze kopákového modulu (respektive nějaký jednokanálový modul) tak jsem žádný takový neviděla a ani neznám. Nevylučuji tím, že se taková věc skutečně na trhu někde nenajde (nejsem fanynkou triggerování akustických bubnů), ....
Myslím, že opravdu najde, ale je to spíš syntezátor, takže jen minimum zvuků bude použitelných (alespoň z videa mi to tak přišlo) pro hraní jiné než elektronické hudby.
Má to midi in/out, vstup na trigger a audio výstup, takže předpokládám, že to je přesně to, co bychom nazvali modulem.
http://fukusan.com/products/jomox/mbase ... e11_l1.jpg
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
pehve

Příspěvek od pehve »

Monikad píše:....nejsem fanynkou triggerování akustických bubnů.....
jj, to máme Moniko stejný, u tomů a floorů by to nebyl ještě takový průser ale u kopáku to nerozezná open/close údery a když to má někdo na snare tak je upe v pr... protože si může o vírech nebo rimshotech nechat jenom zdát..
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Takhle jsem hrál v Plektrumu na zábavách,Na bláně přilepenej snímač a k tomu starej Alexis..
Výhoda je,že nemusíš dávat takový rány,ale zase když je signál slabej,tak nic..a vysoká citlivost způsobuje spínání i virblem..moje to nebylo,to byl kapelníkův výmysl,sám bych takhle už nehrál. :wink:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:Takhle jsem hrál v Plektrumu na zábavách,Na bláně přilepenej snímač a k tomu starej Alexis..
Výhoda je,že nemusíš dávat takový rány,ale zase když je signál slabej,tak nic..a vysoká citlivost způsobuje spínání i virblem..moje to nebylo,to byl kapelníkův výmysl,sám bych takhle už nehrál. :wink:
Možná myslíš spíš modul od ALESIS, ne??
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Jasně,Alesis. :wink:
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

pehve

Příspěvek od pehve »

jj, je z nejlepších, můžu doporučit všem příznivcům .
Je zajímavý jak si ta mašinka drží stálou cenu, kupoval jsem to na inzerát v r 96 za 4 000.- a prodal v r 2002 za 4 000.-. :)
monty25

Příspěvek od monty25 »

Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s touto sadou triggerů.
http://www.muzikant.cz/zbozi/ddrum-rs-k ... -42725.php
Díky
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

Tyhle jsou určený pro instalaci napevno, jde skrz to ladící šroub, jednou sem to pomáhal instaloval a nějak si to zrovna nesedlo s ráfkama nebo co, výsledek bylo vrácení a pořízení toho vyššího modelu, kterej se na ráfek jen nacvakne. Ale neříkám, že s tím nemůžeš být spokojenej.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“