Jak prodloužit sample/tón bez defektu

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
StancelDavid

Jak prodloužit sample/tón bez defektu

Příspěvek od StancelDavid »

Dobrý den,

Dokázal by mi někdo poradit, jak prodloužit část samplu? Jedná se spíše o tón, který nedoběhne do konce patternu.
Jedno řešení jsem nalezl zde(7:04):

Kód: Vybrat vše

http://www.youtube.com/watch?v=aKLy401tspA

ale bohužel, tento program je určený pouze pro MAC OS. Ještě v programu Audacity je možnost "změnit tempo," čímž by se teoreticky mohla prodloužit doba přehrávání. Výsledek je ale strašný.

V hudební tvorbě jsem začátečník, začínám se orientovat v FL studiu, kde umím sestříhat samply, načasovat je, aby seděly do bicích, ale mnoho více ne, proto prosím o trpělivost.

Předem díky!
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak prodloužit sample/tón bez defektu

Příspěvek od pupack »

zkus pohledat čím se ve FL dá udělat "time stretch" třeba v Reaperu prostě jen zmáčknu SHIFT + ALT + myší táhnu a sample si natáhnu (je dobré ještě konec samplu střihnout a natáhnout jen poslední kousek). Používám na přesahy činelů na konci songu například.

FL ale nemám, tak nevím zkratku..

jestli máš spíš na mysli looping, tak by mělo stačit chytit konec samplu a táhnout myší jak dlouho chceš (tak to jde opět v Reaperu)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
StancelDavid

Příspěvek od StancelDavid »

Reaper je výborný program, udělal přesně to co jsem potřeboval. Díky!
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Souhlas. Je na úrovni komerčních drahých produktů, a přitom za hubičku, popř. i free po 30 dnech :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“