deryck whibley model

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
frenzyfish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frenzyfish »

jj, to kombo sem si myslel ze zkritizujes... mozna zkusim sehnat naky jety.. na ten pulrok, nez prijde lampicka snad vydrzi. takze pokud ste nekdo z vychodnich cech, nejlip mesta jako ceska trebova, hradec kralove, litomysl, nebo pardubky, a mate na prodej maly kombo a pockali byste do ledna, mozna mate kupce :D
no nic pokracujem: tube12A uz sem tady myslim jednou navrhoval, otazkou je jestli nebude pak lepsi fender frontman rovnou? (asi taky jetej)
no ja sem hlavne zvedavej jestli me zas bude od tyhle kytary kazdej odrazovat a vnucovat mi affinity, protoze me se libi fakt moooooc. jedinej problem je ten kobylkovej snimac, tam bych fakt casem nacpal nakej minihumbac... ale to je ted zbytecny resit, by se videlo az bych ji mel jak mi to vyhovuje..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No s tou vymenou muzes v podstate pocitat, na tenhle styl je fakt lepsi mit hambac u kobyle.
ad fender frontman - ten je sice fajn, ale budes k nemu muset dokoupit krabku, na toho kustoma by se melo dat docela slusne hrat i na zkresleni v kombu. Podle me bude nejlepsi koupit neco z bazaru... Neco na tenhle zpusob:
http://www.hudebnibazar.cz/compare.php?ID=289370
http://www.hudebnibazar.cz/compare.php?ID=288195
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
zub182

Příspěvek od zub182 »

Jinak viděl jsem dobře ty by jsi si ji chtěl objednat?
To bych vůbec neradil raději zajeď do kamenného obchodu, vyzkoušej, prohlédni a kup v pořádku kytaru, po netu mně to příjde riskantní.
A pokud víš o někom kdo hraje tak ho vem ať to posoudí taky někdo jinej.
GUITAR: Cort Zenox Z - Custom (Seymour Duncan SH1 & SH4JB)
KOMBO: Laney LG35R
EFEKT: Korg AX5G Multiefekt
BASS: Cort GB 24
KOMBO: Stagg CA 20B
:)
termyx

Příspěvek od termyx »

tak kytaru sis vybral dobře..uf... :D ale fakt si jí zajeď vybrat sám, nejlíp s někym zkušenějším než jsi ty..pokud začínáš hrát na kytaru, tak je fakt velké chyba koukat na to kolik snímačů má na kytaře tvuj idol a je nejlepší koupit co nejuniverzálnější stroj.. protože pak najednou od nějaký skupiny "ehm 902 10" vyleze pomalá písnička hraná na krkáč a bude po ******(srandě..)
a vůbec..hudbu máš hrát protože chceš vymyslet něco svýho a nejen jet podle čáry co ti nalajnoval někdo z CDčka.. :wink:
kombo.. to tube12a bude dobrý...sám sem o něm přemýšlel taky..
to a to a za chvíli zas tohle
frenzyfish
Kontaktovat uživatele:

wohma: dik za tip, ja to vidim tak treba na toho bazarovyho frontmana.. myslim ze pet mesicu s nim cca vyziju i bez dalsi krabky.. ber to tak ze se na kytaru teprv ucim, nepotrebuju hned k tomu spoustu efektu.. to prijde s tim voxem napr. :wink: ja s tou vymenou pocitam, ale taky bude az tak za pul roku, pravdepodobne bych si tam koupil pravej seymour duncan.. pak bych mel podle me dobrej snimac na kobyle a dalsi dve slusny kopie uprostred a u krku..

termyx: tak jasny, ale ja tak nejak ziju v predstave ze punkrock=kobylkovej humbac, nic vic nepotrebuju :D no ale je pravda ze si obcas budu chtit asi zahrat sola a prece jen teliny maj vlastni styl zvuku kterej je dost spojenej se singlama.. takze jeden singl tam mit proste chci, navic s budoucim osazenim H-S-H budu mit skvely moznosti, videl sem tohle treba hodne u ibanezek..

zub: no ja myslel ze kdyz ji muzu do 14 dni poslat zpatky, ze by to mohlo bejt ok.. a navic sem ji tam nevidel skladem :? tak mi porad jak to mam resit? jestli ty stranky dobre chapu, tak maj ten jejich megastore v brne, a moch bych si ji tam pripadne nejak predobjednat? protoze do brna se dostanu v klidu, navic tam mam kamose kytaristu, takze by to bylo asi nej reseni.. otazka je, co kdyz se mi ten kus nebude zrovna libit.. obednat si novej, vybrat jinou kejtru?
zub182

Příspěvek od zub182 »

frenzyfish píše:wohma: dik za tip, ja to vidim tak treba na toho bazarovyho frontmana.. myslim ze pet mesicu s nim cca vyziju i bez dalsi krabky.. ber to tak ze se na kytaru teprv ucim, nepotrebuju hned k tomu spoustu efektu.. to prijde s tim voxem napr. :wink: ja s tou vymenou pocitam, ale taky bude az tak za pul roku, pravdepodobne bych si tam koupil pravej seymour duncan.. pak bych mel podle me dobrej snimac na kobyle a dalsi dve slusny kopie uprostred a u krku..

termyx: tak jasny, ale ja tak nejak ziju v predstave ze punkrock=kobylkovej humbac, nic vic nepotrebuju :D no ale je pravda ze si obcas budu chtit asi zahrat sola a prece jen teliny maj vlastni styl zvuku kterej je dost spojenej se singlama.. takze jeden singl tam mit proste chci, navic s budoucim osazenim H-S-H budu mit skvely moznosti, videl sem tohle treba hodne u ibanezek..

zub: no ja myslel ze kdyz ji muzu do 14 dni poslat zpatky, ze by to mohlo bejt ok.. a navic sem ji tam nevidel skladem :? tak mi porad jak to mam resit? jestli ty stranky dobre chapu, tak maj ten jejich megastore v brne, a moch bych si ji tam pripadne nejak predobjednat? protoze do brna se dostanu v klidu, navic tam mam kamose kytaristu, takze by to bylo asi nej reseni.. otazka je, co kdyz se mi ten kus nebude zrovna libit.. obednat si novej, vybrat jinou kejtru?
To sice můžeš ale já to takhle nikdy nedělal takže netuším, přes net si kupuju tak maximálně struny, ladičku a další příslušenství takže sorry.
Ale jinak napsal bych tam mail a zeptal se jak to sní vypadá.
A hlavně pokud si ji pojedeš někam vyzkoušet máš možnost porovnat, vyzkoušet něco co tě třeba na netu nezaujalo atd., zjistíš jakej je rozdíl mezi affinity a tím co jsi si vybral.
A u komba to samí, necháš si vyndat 2 - 3 komba co jsi si našel a porovnáš co se ti líbí víc. A pokud neumíš hrát tak jsem viděl (kytary.cz) že hrál na přání prodavač, čili ty by jsi jen porovnal jakej zvuk chceš.
GUITAR: Cort Zenox Z - Custom (Seymour Duncan SH1 & SH4JB)
KOMBO: Laney LG35R
EFEKT: Korg AX5G Multiefekt
BASS: Cort GB 24
KOMBO: Stagg CA 20B
:)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jen tak by mě zajímalo, hrál si na tu kytaru vůbec? Jak víš, že cedr bude lepší než olše?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
frenzyfish
Kontaktovat uživatele:

zub: ty jo, to by bylo super kdyby mi neco zabrnkal :D ale jestli to bude v brne, tak to je bez problemu, vezmu toho kamose, fakt na to docela umi :wink:

nero: nehral... no ja myslel ze mi k tomu tady nekdo neco rekne. ja si jen myslim ze bude lepsi, pac olse se cpe i do tech nejlevnejsich modelu.. a zas ze bych si tady priplacel jen za ty tri repliky duncanu pet tisic? (v porovnani s affinity). no ja si asi fakt zkusim vyzkouset tech kytar vic jestli ji teda budou mit skladem.. ale jestli se mi zalibi, tak rozhodne pujdu do tyhle, affinit uz sem u nas videl v hudebninach dost a vypadal vsechny stejne! jeste tam pro jistotu tenhle tyden skocim jestli se neco nezmenilo.. jinak jestli mas pochybnosti o dreve, tak uz nevim co bys mi doporucil? jeste porad muzu jit do derycky z aghatu :D
..SnOOpy..
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ..SnOOpy.. »

jestli jseš od Litomyšle jak píšeš, tak tam je jeden prodejce zaměřenej hlavně na Fendry a Squeiry ;)
Epiphone Les Paul > Vox ToneLab ST > Roland Cube
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Z Litomyšle?Tak to to odemně nemáš daleko já sem z český třebový :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
frenzyfish
Kontaktovat uživatele:

dik za tip, kamos z litomysle mi to potvrdil (hraje teda na askustiku ale neva), takze az budou prasulky, urcite kouknu i tam.. jestli tam je teda milej a vstricnej prodejce :D

redbull: kdyby si precet mi predesly prispevky jeste jednou, tak v jednom editovanym sem dokonce psal o tom ze si z cesky :D by ses mi moch hodit kdybys mel treba nekdy cas.. v cesky neco je? btw. ja sem z lanskrouna.. to asi znas no :D a do cesky sem chodil ctyri roky na stredni
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

frenzyfish píše:dik za tip, kamos z litomysle mi to potvrdil (hraje teda na askustiku ale neva), takze az budou prasulky, urcite kouknu i tam.. jestli tam je teda milej a vstricnej prodejce :D

redbull: kdyby si precet mi predesly prispevky jeste jednou, tak v jednom editovanym sem dokonce psal o tom ze si z cesky :D by ses mi moch hodit kdybys mel treba nekdy cas.. v cesky neco je? btw. ja sem z lanskrouna.. to asi znas no :D a do cesky sem chodil ctyri roky na stredni
od toho prodejce z litomysle jsem ted bral o affinity.. vyslo me i s postou na 4200.. jince stoji 4850... jestli chces, tak mi napis SZ a ja ti na nej dam kontakt... treba by ti mohl i litr slevit u tech drazsich squieru...
..SnOOpy..
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ..SnOOpy.. »

já myslim že bude stačit odkaz: http://www.fendermarket.com/ a tam se dozvíš všechno :D
Epiphone Les Paul > Vox ToneLab ST > Roland Cube
frenzyfish
Kontaktovat uživatele:

tak kluci doufam ze ste si precetli tu recenzi.. ja se nedozvedel nic jinyho, zatim ne deryckovku nevidim jedinej negativni nazor :!: no ta recenze me zas trosku zvyklala, ja vam rikal ze se tam neplati pul ceny za to ze to je deryck.. a chvalil to i ucitel hudby, to se mi zda jako dobra zaruka. no aspon se muj vyber tak nejak smrsknu na dve kejtry.. pokud se mi teda razantne nestenci rozpocet a nebudu nucenej jit do affinity :D
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

frenzyfish píše:tak kluci doufam ze ste si precetli tu recenzi.. ja se nedozvedel nic jinyho, zatim ne deryckovku nevidim jedinej negativni nazor :!: no ta recenze me zas trosku zvyklala, ja vam rikal ze se tam neplati pul ceny za to ze to je deryck.. a chvalil to i ucitel hudby, to se mi zda jako dobra zaruka. no aspon se muj vyber tak nejak smrsknu na dve kejtry.. pokud se mi teda razantne nestenci rozpocet a nebudu nucenej jit do affinity :D
ale tady nikdo nerikal to, ze ta kytara bude spatna :) teda ja ne... ja jsem ti jen rikal, ze se mas poohlidnout po necem jinem, co bude skoro za stejne penize vic univerzalnejsi atd. jinak ti muzu rict, ze mam model, ze ktereho je derick odvozen... fender deluxe... je to uplne stejna kytara, jen ma dva snimace a je 3x drazsi.. a muzu ti rict, ze se v pripade koupe "dericka" ochudis o dost nadhernych tonu, protoze tam mas jen ten jeden kobylkovy snimac... ja treba hraju hlavne na mezipolohu - zkresleny i cisty a ten zvuk je daleko vic hutnejsi pri zkresleni a zaroven neni pri cistem zvuku tak uvresteny a nekultivovany... to uz bych sel radsi do Customu I. a casem vymenil snimace - je to ta same co derick, stejne drevo, jen to nemam stratovskou hlavu, ale teleci... a stoji pod 6 tisic... navic tam mas ovladas tone a volume na kazdy snimac, coz je taky super, protoze si treba muzes v mezipoloze namichat zvuk podle sebe... uberes treba krkoveho, aby byly zkreslene riffy riznejsi, uberes clonu na kobylkovem, aby to tolik nerincelo ve vyskach kdyz hrajes cisty apod. vse podle chuti... ta kytara vlastne vychazi z Gibsonu LP.

a nebo bych sel do jednoho z tech dvou cedrovych telat... ty jsou taky super
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

No já se můžu hodit,ale podle toho na co že jo?Si chodil na VDA Gymmpl nebo skalku?Jako když budeš chtít někdy s něčim pomoct tak není problém.Nebo když si budeš chtít poslechnout celolampu ve zkušebně,tak budiž :wink:

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

a jinak taky strasn zalezi na kombu.. takze cim vic usetris na kytare tim lip... protoze mezi derickem, Customem a affinity je rozdil minimalni... dobry apec ti z te kytary neco dostane... i ta "sh*t" affinity hraje paradne kdyz ji hodim do lampy... proste parada.. kdybych takovy zvuk mel pred nejakyma sedmi rokama kdy jsem smrdlal cortkou stratem na Valvestate, tak bych se z toho asi pocvrkal... kdyz do ni hodim snimace za dva litry, tak se muzou jit mexika za 14 klouzat...
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Kdyz to tady tak ctu...hm...To tele S S H od squieru ej pekny...to bych ti schvalil...po vybrani dobryho kousku a serizeni to bdue faj nyktara...Diky trem snimacum ( z toho jeden HB) to je hodne variabilni kytara. Drevo neni spatne...A nechapu ty co tvrdi, ze zvuk je apec a snimac :evil: :evil: :evil: ....gggrrrrrrr... Vzdyt drevo dava barvu tonu, delku tonu, atd... snimac je neco, co vytvori napeti, ktere se jde zesilit do apecu a tam se nejak prekresli a zesili... ALE DREVO JE ZAKLAD... A tento zaklad vam "obarvy zvuk" co leze ze snimace do apecu... Takze souhlas s petrpetrem a tim, ze je lepsi mit kvalitni kytaru nez aparaturu... A navic na lepsi nastroj se lip hraje a cvici, protoze vas to na nej vic bavi, nez kdyz kazdych pet minut ladite a na sucho slysite jak struny drnci... Pak taky kdyz slysite ton (a zase to drevo)...JEDNODUSE kytara je na prvnim miste...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Mylan - ale to je za předpokladu že žiješ v hudbě bez zkreslení po zapnutí zkreslení stejně o barvu příjdeš o sustain ne,ale to je zas na ukotvení strun spoji krku atd. atd. Podle mě když hraješ metal tak ti je barva kytary celkem na nic pokud nemáš pasáže na čistej.Já nevim sou drřeva co mi na sucho zněj líp,sou dřeva který na čistej zní líp,ale při high gain zkreslení se tyto výhody a nevýhody poněkud smazávají! :wink: toť můj názor.

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Mylann píše:Kdyz to tady tak ctu...hm...To tele S S H od squieru ej pekny...to bych ti schvalil...po vybrani dobryho kousku a serizeni to bdue faj nyktara...Diky trem snimacum ( z toho jeden HB) to je hodne variabilni kytara. Drevo neni spatne...A nechapu ty co tvrdi, ze zvuk je apec a snimac :evil: :evil: :evil: ....gggrrrrrrr... Vzdyt drevo dava barvu tonu, delku tonu, atd... snimac je neco, co vytvori napeti, ktere se jde zesilit do apecu a tam se nejak prekresli a zesili... ALE DREVO JE ZAKLAD... A tento zaklad vam "obarvy zvuk" co leze ze snimace do apecu... Takze souhlas s petrpetrem a tim, ze je lepsi mit kvalitni kytaru nez aparaturu... A navic na lepsi nastroj se lip hraje a cvici, protoze vas to na nej vic bavi, nez kdyz kazdych pet minut ladite a na sucho slysite jak struny drnci... Pak taky kdyz slysite ton (a zase to drevo)...JEDNODUSE kytara je na prvnim miste...
no my jsme se bavili o squierech ktere maji:
1. stejne drevo
2. stejne ladici mechaniky
3. stejnou kobylu
4. stejne potaky
5. stejne uplne vsecko az na snimac...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“