tak jako já žádný znalec nejsem, ale základní průpravu v základech elektrotechniky mám a pár aparátů už mi rukama prošlo a nejpíš bych byl schopen si přelampování a nastavení biosu u class AB zesilovačů udělat i sám, ale nemám problém to svěřit někomu, kdo se tím živí mnoho let a vím, že se na jeho práci můžu splolehnout. Navíc v mém případě jde o aparát, který ten podle tebe ''rádoby-odborník'' sám navrhnul a postavil. Při vší úctě k GD aparátům, v tomto konkrétním případě se nemůžou rovnat v žádném ohledu, od kvality zpracování až po výsledný zvuk. Stejně to dopadne, i když ten tvůj grál začneš srovnávat s opravdu špičkovými aparáty jako je Mesa Boogie, Fryette, Bogner, Diezel.WhiteXXX píše:...Chci věřit, že mě kritizuje skutečný znalec a někdo, kdo si sám měří teplotu svých koncových lamp a ne někdo, kdo svůj aparát svěřuje rádoby-odborníkům za nemalý peníze a neunesl by pomyšlení, že jsou to zahozené peníze..
George Dennis aparáty
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: George Dennis aparáty
Děkuji ti za vysvětlení...zkratku i užití v elektronice OEM samozřejmě znám...10 let jsem se živil v oboro VT ale není zde jednoznačný výsledek...z praxe znám mnoho případů, že Oem díly jsou někdy kvalitnější než ty, co nesou na sobě značku...v principu jsou buď oba výrobky shodné a liší se pouze výstupní kontrolou..a označením...nebo se stává, že jsou prostě někdy kvalitnější a déle vydrží, ať jsou důvody jakékoli. Je obecně známo, že kvalitních výrobců čehokoli pod ekonomickým a kvantitativním tlakem ubývá...důsledky jsou vidět na každém kroku...téměř vše se vyrábí ze stejných součástek vyrobených stejným výrobcem někde v Asii..Bummer píše:Chlape, tady tě nikdo nekritizuje, jen se tě snaží usměrnit. Normální člověk by se na tvém místě snažil získat nějaké informace a pak teprve konat. O to tu jde. Nastavené to může být dobře (resp. tak, že to neškodí) ale nemusí. O to jde. Měřením teploty lamp nepoznáš absolutně nic.
OEM znamená, že si nechávám vyrobit díly nebo celý produkt u někoho jiného a pak na to frknu svoje logo (např. Ibanez svoje levnější kytary u Cortu, Samick atd.).
Proto bych nehledal u výrobků GD chybu v užití součástek...Jediný rozdíl může být v subjektivním postoji k jeho výsledném zvuku...Ale ani zde nemá smysl se přít o názor...někomu se zvuk líbí a vyhovuje mu, někomu ne...stejně tak jako u jiných věcí...
Uvědomuji si, že většina lidí, užívající rozumu obvyklým způsobem se chová jak jsi výše popsal...získá určité množství dat a na základě jich se rozhoduje...To je považováno za rozumné...Uvedu příklad.
V praxi by to mohlo znamenat, že než začnu řídit auto, měl bych o autu i o řízení vědět co jde...
Realita je taková, že ho řídí každý kdo má ruce a nohy...i ty co je nemají...
Odhadni množství hudebníků, kteří přesně ví, co se v jejich aparátu děje...když hrají..
Zpravidla jde o uživatele...nezajímá je stejně jako uživatele pc, co se ve stroji či zařízení právě děje...prostě ho užívají...a pokud něco není, tak jak má, jdou za odborníkem...a ten to vyřeší...
Je to nejsnadnější, na západě ( v zemích přebytku prostředků) běžné a vžité chování...
Ale mi jsme Češi...od přírody nadaní schopností alternovat, myslet a vynalézat a řešit neřešitelné...nejsme ještě domestikované stádo mířící k nápisu opravář....jsme schopni si poradit sami.Tak to vidím já.
Měl jsem za to, že se zde na fóru o aparátech GD setkám s plodnou a přínosnou diskuzí a že to neskončí u banalit typu pojď si změřit péro, kdo ho má delší...
Nebo když dojdou věcné argumenty...(hele vole von tam udělal pravopisnou chybu v textu...nebo mu chybí písmeno..haha)
Nějak jsem se rozepsal..omlouvám se...začíná jaro a mám důležitější věci k činnosti...
Díky za za náměty a postřehy , popřípadě za věcné a užitečné rady.
Já budu ve volném čase dále experimentovat...popřípadě budu věcně a přesně informovat...
v klidu, někdy se to zvrtne a jindy lidi poradí. pokud bych rozuměl elektrice jak píšeš, laboroval bych nad zesákem s podobným nadšencem. já tomuhle nerozumím, takže se stejně spoléhám na servis. je fajn, když si člověk umí poradit sám, s tím souhlas, ale holt někdy to prostě jinak nejde než přes servis
WhiteXXX: Já se za stádo nepovažuji, když potřebuji k opraváří jít. Elektřina mi nic neříká kromě toho, že ji potřebuju, aby mi stroje sloužily, takže abych si ráno uvařil kafe a odpoledne zahrál na kytaru. Fyzika mi nikdy moc nešla a nikdy mě nebavila. Jsem zase na jiné věci. Na internetu je i dost příkladů, že bastlit za každou cenu se nevyplatí. Já tomu nerozumím, takže než abych riskoval svůj život, ( to mi za tu nějakou tisícovku nestojí, že ano ) nebo riskoval to, že si kombo totálně zničím, tak ho radši tomu kapitalistovi, co za to chce peníze, (což je nečekané, když se tím živí) donesu a mám jistotu a klid. Každej má jinej pohled a přijde mi zbytečné z trucu ,,odsuzovat,, lidi, co chodí s aparaturou za odborníky.
Hlavně ti přeju, ať ti ty tvé experimenty nadále vychází.
( a to nemyslím ironicky )
( A k autům: Dneska ti moc nepomůže, že víš, na jakém principu auto funguje. Doby, kdy prastrejda nahradil jakousi trubici v Trabantu za trubici od vysavače a vesele jel dál, jsou u dnešních aut dávno minulé. )
Hlavně ti přeju, ať ti ty tvé experimenty nadále vychází.
( A k autům: Dneska ti moc nepomůže, že víš, na jakém principu auto funguje. Doby, kdy prastrejda nahradil jakousi trubici v Trabantu za trubici od vysavače a vesele jel dál, jsou u dnešních aut dávno minulé. )
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Sajmon píše:Doby, kdy prastrejda nahradil jakousi trubici v Trabantu za trubici od vysavače a vesele jel dál, jsou u dnešních aut dávno minulé.