Volba kvalitního kytarového aparátu, Orange, Fender

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
greedo95

Re: Volba kvalitního kytarového aparátu, Orange, Fender

Příspěvek od greedo95 »

Zeptam se takhle: Kterej Orange podle vas ma nejlepsi cistej?
anmelden

Příspěvek od anmelden »

Asi spíš TH30 než rockerverb...
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Dobrý den, řekl bych, že obecně typy s EL34 na konci, neboť EL84 vlivem nižšího anodového napětí začínají dříve "kreslit", přestože v předzesilovači ke zkreslení ještě nedojde. Z toho plyne, že dobrý čistý zvouček by měly produkovat minimálně 50W zesilovače. Staré Orange (ze 70. let) měly spolu s Fenderem nejlepší čistý zvuk ze všech tehdy používaných.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
FilipRocker

Příspěvek od FilipRocker »

Já se ho bojim :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Náhodou, tenhle chlápek se zařadil mezi mé oblíbené YT recenzenty :) A ta OR zní parádně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Sorry za oživování mrtvého vlákna, ale nedalo mě to :D Navíc jsem nenašel samostatné téma o pomerančních, spíš to ale bude mým (ne)uměním s vyhledávačem...

No, jak vyřeší u Orange to, že jim dojde nějaký ten odpůrek určité hodnoty? Takhle:

http://i103.photobucket.com/albums/m158 ... 43696d.jpg

(jednoho Orange doma mám a po zvukové stránce na něj nedám dopustit, takže mě neberte jako nějakého anti-orangistu) :D

Ten obrázek je z jedné pěkné recenze o AD3. Kdyby si chtěl někdo počíst:

http://forum.orangeamps.com/viewtopic.php?f=2&t=49304
greedo95

Příspěvek od greedo95 »

omlouvám se že jsem se dlouho neozval, tak aparát už mam... nakonec je to RIVERA Fandango 55w. je to krásnej aparát se spoustou možností... ale mam takovej problém, koupil jsem jí na kytary.cz ve velký slevě, ale řekli mi že je nová, jenom že byla trochu dýl na prodejně. no a strašně moc šumí... i když je kytara úplně utlumená, mě by to na koncertech nevadilo, ale je to hrozně slyšet na nahrávkách který dělám docela dobrym mikrákem. nevim co mam dělat, možná je to schválně, nikdo mi zatim neporadil
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Jak šumí? Když dáš volume na kytaře na nulu, tak to pořád šumí, nebo je to lepší? A máš na mysli zkreslený kanál, nebo čistý?
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

greedo95 píše:omlouvám se že jsem se dlouho neozval, tak aparát už mam... nakonec je to RIVERA Fandango 55w. je to krásnej aparát se spoustou možností... ale mam takovej problém, koupil jsem jí na kytary.cz ve velký slevě, ale řekli mi že je nová, jenom že byla trochu dýl na prodejně. no a strašně moc šumí... i když je kytara úplně utlumená, mě by to na koncertech nevadilo, ale je to hrozně slyšet na nahrávkách který dělám docela dobrym mikrákem. nevim co mam dělat, možná je to schválně, nikdo mi zatim neporadil
Nejčastějším zdrojem šumu bývá mizerná vstupní lampa. Zkus lampy v předzesu /stejné typy!/ povyměňovat mezi sebou, nebo si rovnou kup nějakou pořádnou a strč ji na první pozici.
Nebo to svěř někomu zkušenému.
greedo95

Příspěvek od greedo95 »

qwer píše:Jak šumí? Když dáš volume na kytaře na nulu, tak to pořád šumí, nebo je to lepší? A máš na mysli zkreslený kanál, nebo čistý?
no právě i s volumem na nule na kytaře, a je to i na čistym, sice míň než na tom zkreslenym samozřejmě, ale stejně, třeba když zapojim strata, kterej potřebuje mnohem vyšší vyťavení toho komba než les paul, tak to na čistym fakt dost šumí, a nahrávky jsou díky tomu docela blbý...
řikám si jestli mi něco nezatajili v obchodě, protože ta sleva byl fakt velká, ale mam na to normálně záruku...
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Já nejsem technický typ, jen mě napadla taková blbost, ať mě někdo opraví jestli to je špatně. Když jsi zmínil Strata, dělá ti to i s LP? Napadlo mě, jestli to není brum singlů. Jen si teď nevybavuju, jestli brumí i s volumem na nulu a nechce se mi teď zapojovat kombo abych to zjistil.

Jinak bych zkusil i jinej kabel určitě.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
greedo95

Příspěvek od greedo95 »

s les paulem taky
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Tak nic,střela vedle. Pardon.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
greedo95

Příspěvek od greedo95 »

v pohodě :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

greedo95 píše:
qwer píše:Jak šumí? Když dáš volume na kytaře na nulu, tak to pořád šumí, nebo je to lepší? A máš na mysli zkreslený kanál, nebo čistý?
no právě i s volumem na nule na kytaře, a je to i na čistym, sice míň než na tom zkreslenym samozřejmě, ale stejně, třeba když zapojim strata, kterej potřebuje mnohem vyšší vyťavení toho komba než les paul, tak to na čistym fakt dost šumí, a nahrávky jsou díky tomu docela blbý...
řikám si jestli mi něco nezatajili v obchodě, protože ta sleva byl fakt velká, ale mam na to normálně záruku...
dela to i bez pripojeny kytary? kdyz zapnes zesak jen tak bez niceho ve vstupu?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

greedo95 píše:omlouvám se že jsem se dlouho neozval, tak aparát už mam... nakonec je to RIVERA Fandango 55w. je to krásnej aparát se spoustou možností... ale mam takovej problém, koupil jsem jí na kytary.cz ve velký slevě, ale řekli mi že je nová, jenom že byla trochu dýl na prodejně. no a strašně moc šumí... i když je kytara úplně utlumená, mě by to na koncertech nevadilo, ale je to hrozně slyšet na nahrávkách který dělám docela dobrym mikrákem. nevim co mam dělat, možná je to schválně, nikdo mi zatim neporadil
Rád bych ti poblahopřál k parádnímu aparátu, jen škoda, že s ní máš problémy :) Na ten aparát jsem v kytarách.cz několikrát hrál a rozhodně nešuměl. Kdy jsi ji přesně koupil? Dělá ti to už od začátku? Dělá to i s jinou než tvou výbavou?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
greedo95

Příspěvek od greedo95 »

Koupil jsem to po vánocích. Náhodou jsem zavítal na stránky, a byla tam tahle rivera za 24 000, a jinak stojí 50 000 :D dokonce i v americe je to strašně drahý, proto jsem se pro ní hned rozjel s otevřenou pusou ! O tom mít Riveru se mi ani nezdálo, když jsem viděl cenovou kategorii týhe značky :) Možná je to schválně, je to přece jen silný, takže nějakej šum je normální, ale já rád hraju na tom čistym kanálu přes Ninja Boost. a v tom případě to dost šumí, i když ten zvuk neni zkreslenej, neni úplně křišťálovej ale šumí to fakt docela dost. s jinou výbavou jsem to nezkoušel, krabičkama to může bejt? i když sou třeba vypnutý? ..jinak věřil bych tomu že mam možná tu na kteerou jsi hrál :) ono těch river se tu moc neprodává
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Zkus tam píchnout jen krátký kabel s kytarou, bez jakýchkoli krabiček. Můžeš v nich mít buffer, který může šumět. Pokud to bude šumět pořád, tak už nezbývá nic jiného než si pohrát s lampama, nebo to k někomu hodit, ať mrkne, co tam může být špatně. Ale některé aparáty prostě šumí víc, než by bylo zdrávo a člověk s tím moc neudělá (pokud to nenechá někde kompletně předělat).
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak cca 3 měsíce předtím, než jsi ji koupil, ještě určitě nešuměla, ale to je info, které ti zrovna moc nepomůže, co? :-D Za ty peníze rozhodně super kauf, řešit tou dobou aparát, taky po tom hned skočím :)

Jak píše qwer, eliminuj všechny možnosti krom aparátu, pak řeš lampy.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“