Otvor v rezonanční bláně kopáku

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Re: Otvor v rezonanční bláně kopáku

Příspěvek od necibici »

Abych to tu dokončil,tak teprve včera jsem tu blánu polepil logem,osadil a probnul a vcelku to pomohlo sustainu a hlavně barvě kopáku,ale žádnej rozdíl ve hře dvojšlapem jsem nepoznal.Možná se mi to zdálo,ale měl jsem pocit menší hlasitosti,je to možný?Pro úplnost ta blána má uvnitř tlumící okruží.A teď koukám,že jsem jí dal asi nakřivo.
Přílohy
16042013487.jpg
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

ta změna v barvě zvuku, to je přesně to oč tu běží. Pocit menší hlasitosti (předpokládám že to vnímáš v pozici hráče za soupravo, nikoliv v pozici diváka před soupravou .... to vše je efekt menší rezonanční díry. To je ti málo??

Jiný pocit při hře dvojšlapkou (nebo i singlem) se přece čekat nedá..... tam by změna nastala jen při porovnání bubnu s rezootvorem versus buben s plnou rezo blánou!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
sQara

Příspěvek od sQara »

jak to myslíš, s tou dírou je slabší zvuk hlasitostně nebo silnější ?

Ahoj, chci řezat díru do blány powerstroke 3 ebony 22'' .. dělá se to v naplém stavu blány na bubnu ? nebo ji mám nějak sundat a až pak ?
Naposledy upravil(a) MilanT dne 20.04.2013 10:03, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Sorry,ale ty si z nás děláš p***l,ne? :mrgreen:
sQara

Příspěvek od sQara »

ne odepiš pls nikdy sem to nedělal a potřebuju to ted před koncertem
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

určitě to nalep i řež na sundané bláně a jestli to nalepíš zevnitř nebo zvenku, je taky na tobě jak se ti to bude víc líbit.
sQara

Příspěvek od sQara »

já myslel že na napnutý by to mělo jít líp
karku

Příspěvek od karku »

ja som to robil na napnutej
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

karku píše:ja som to robil na napnutej

Správně!! jedině tak se to má dělat, aby to k něčemu bylo!!! ;)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

No a já myslel,že je to blbost řezat černou blánu Pvs-3,která má tlumicí okruží,napnutou na kopáku,když to okruží není vidět,ale asi tomu fakt nerozumim..
A ten zmiňovaný bassreflex je tohle a za ty prachy,nekupte to..
http://www.biciaperkuse.cz/kickport#popis
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:No a já myslel,že je to blbost řezat černou blánu Pvs-3,která má tlumicí okruží,napnutou na kopáku,když to okruží není vidět,ale asi tomu fakt nerozumim..
.......
No to jestli tomu rozumíš nebo ne si musíš zodpovědět fakt sám.... každopádně netrefit se do vnitřního tlumícího prstence, který dost rezoblan na kopáky má, není zase takový kumšt, když si vezmeš že šířka toho prstence je nějakých pár centimetrů, nejčastěji používaný kopák má průměr 22" a nejčastěji používaný průměr rezo díry je 5 - 6"...... a pak také to že aby se z bubnu dostalo nejvíc a přitom to neztratilo na barvě a ataku tak se otvor vyřezává nejlépe někde v 1/3 průměru bubnu. :idea:
Kdyby snad někdo nebyl zdatným matematikem tak 1" = přibližně 2,54cm
Skoro bych spíš řekla že za těchto obecně nejčastěji používaných mírách je docela naopak kumšt se do toho prstýnku trefit!! :wink:

Jo a mimochodem jak si zmiňoval ten link na ten bassreflexový nátrubek do bubnu...... funguje, ale zrovna ten je předražený na můj vkus až moc. Spíš bych doporučila kupovat v nějaký prodejně, kde se prodávají komponenty na reprobedny (prodejny radiosoučástek a konstrukčních dílů... typicky třeba FK technik nebo GM elektronic) a koupit tam patřičně velký nátrubek pro reprobedny.... tam ta věc stojí tak nějak do stokoruny :wink:
Naposledy upravil(a) Monikad dne 21.04.2013 19:54, celkem upraveno 1 x.
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Zrovna dneska jsem viděl video, kde to řeže borec na sundané bláně (tím speciálním udělátorem)...

http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... AwP7zEw3TI

Okolo 3.20...
Asteroid
last.fm: mariaasteroid
Kontaktovat uživatele:

Pozice otvoru v bláně kopáku

Příspěvek od Asteroid »

Témat o bláně na kopáku je tu dost, ale nenašel jsem odpověď (možná jsem špatně hledal).

Jednoduchá otázka:
Otvor v rezo bláně kopáku uprostřed vs. klasicky u kraje. Někdo zkušenosti? + a - ? Kvuli desigu potisku blány ho budu muset udělat uprostřed, doteď jsem jí měl klasicky u kraje.

Díky za postřehy a zkušenosti.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 2.07.2013 13:38, celkem upraveno 3 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Netřeba zakládat nový.
Monikad
Rádce

Re: Pozice otvoru v bláně kopáku

Příspěvek od Monikad »

Asteroid píše:........Otvor v rezo bláně kopáku uprostřed vs. klasicky u kraje. Někdo zkušenosti? + a - ? Kvuli desigu potisku blány ho budu muset udělat uprostřed, doteď jsem jí měl klasicky u kraje..
Změní to charakter zvuku bubnu. Rezo otvor u kraje (přesněji dobře dimenzovaná díra 4-6" na 22" kopáku cca tak v 1/3 průměru bubnu) dává vyznít objemu bubnu a rána je jakoby hutná a dunivá.
Otvor přímo na střed blány zvuk těch věcí zbaví a zbyde ti hlavně bezbarvá rána.... prostě zdůrazní se attack potlačí rezonance korpusu.... to chce slyšet 8)
Asteroid
last.fm: mariaasteroid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asteroid »

Aha aha, hutnost ztratit nechci, ale budu to muset risknout.
Jaký smysl má tedy třeba tohe? http://img.photobucket.com/albums/v254/ ... mPaint.jpg
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

nikdo neříká, že se s tím nedá hrát nebo dokonce, že ten zvuk nemůže bejt dobrej a nemůže se ti líbit, bude to mít prostě jinej charakter. bez sejmutí to může bejt plochý, na mikrofon to může být fajn, bude to mít zase větší atak. záleží na vkusu a použití/stylu kapely.
léta se hrávalo úplně bez rezonačky, pak se dávalo tahle 10" díra a dneska se používá 4 nebo 5" :)
nejlíp vyzkoušet na nějaké převozce nebo prokopnuté hrací bláně.
Nindras
Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nindras »

Asteroid píše:Aha aha, hutnost ztratit nechci, ale budu to muset risknout.
Jaký smysl má tedy třeba tohe? http://img.photobucket.com/albums/v254/ ... mPaint.jpg
Taková díra už téměř nemá smysl - to už pomálu může člověk sundat rezonančku a dostane se mu podobného zvuku :D...
Sam Jr. píše:...léta se hrávalo úplně bez rezonačky, pak se dávalo tahle 10" díra a dneska se používá 4 nebo 5" :)
nejlíp vyzkoušet na nějaké převozce nebo prokopnuté hrací bláně.
Mohl by taky zkusit rezonančku úplně bez díry ;)

Je to sice docela změna, zvuk je zase jinde a některým zvukařům se to moc nelíbí, pokud nemají šajna, jak to správně snímat + i teda některým bubeníkům se to moc nelíbí hlavně po pocitové stránce, protože to zpátky kope jako blázen (hlavně dvojšlapkáři by s tím mohli mít docela trampoty), ale také to má své kouzlo a je to jen o zvyku a o úpravě techniky - hrát otevřený údery místo zavřenejch, když to řeknu ve zkratce :)
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Windy

Příspěvek od Windy »

Mám dotaz, nemáte někdo zkušenost s touhle?
http://kytary.cz/evans-22-emad-resonant/HN131023/

hrací mám na kopáku evans emad... ale rezonanční je pořád ten "převozní průšvih" a protože nemám blánu s otvorem, tak řeším jestli do toho jít nebo ne.
Pedro12
Bandzone: http://bandzone.cz/gravestones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pedro12 »

Nevim jak rezonančka, ale jako úderová je to skvělá volba. Možná bych jako rezonanční zvolil nějakou užší blánu, ale to už je o vkusu. Kažopádně s touhle volbou vedle nešlápneš. :)
You only get better by playing. – Buddy Rich
Windy

Příspěvek od Windy »

Mě se na ní líbí ty výměnné tlumící prstence. Mám to na úderové a je to fakt že se tím mění zvuk docela dost. Co znamená "užší"?
tenčí?
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“