Mesa Boogie ROAD KING 212
Pravidla fóra
Mesa Boogie ROAD KING 212
Chtěl bych se zeptat, jestli tato bedna (http://www.audiotek.cz/product-23088-me ... horizontal) pujde predelat na 16 ohm. Teoreticky ma ted 4 ohm, predpokladam ze tam jsou dva repraky po 8 ohm, zapojeny paralelne = 4 ohm, takze kdybych je prepajil a zapojil seriove melo by to mit 16 ohm, nebo se pletu a je v tom nejaka zrada ? diky za odpovedi
Re: Mesa Boogie ROAD KING 212
Přesně tak by to mělo být. Dost se podivuju, že ta bedna nemá přepínání...
Předělat to půjde snadno. Americké zesíky často jedou na 4 nebo 8 ohm, narozdíl od Evropy se tam spíš jede na paralelní připojování. Ono to myslím má i nějaké zvukové odlišnosti (pro netopýry).
Tak parada, díky moc. Jsem si to myslel, ale zase takove zkusenosti s tim nemam, tak pro jistotu. Jinak me napada... spajim to doma v pohode na koleni, aniz by se nejak zmenil zvuk ? A nebo je lepsi to dat nekomu kdo ma treba lepsi(specialni) pajku a zkusenosti vetsi. Ja si pajim doma kabely a takove normlaní veci.
- citizen.one
pokud mas nejakou normalni pajku a vis, jak to zapajet (tady se omlouvam, ze to zminuju, ale videl jsem uz kolikrat lidi, kteří při pajeni izolaci roztavili a cely to tak zablemcali, ze se na to nedalo divat
), tak nepotrebujes nikoho...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
OT "Sériové vs. paralelní zapojení reproduktorů - vliv na zvuk" odděleno zde:
komba-zesilovace-reproboxy/seriove-vs-p ... 37162.html
komba-zesilovace-reproboxy/seriove-vs-p ... 37162.html
ok, a jen tak nahodou nema s tim nekdo zkusenost myslim se zvukem Road kinga 2x12, nemam moznost to vyzkouset na aparat. protoze bych to musel nejdriv prepajet
libi se mi ze tam jsou dve ruzne repra, chci hlavne aby to byl barevnej zvuk, ne moc upistenej, a aby to to v ramci mezi tlacilo...coz ten road king mi prijde ze by tak mohl hrat ... hraje i dost stredove, coz se mi libi
.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Mám zkušenost jenom s 4x12 roadkingem a ten hraje naprosto výborně. Známý měl i 2x12, ale tu jsem naživo neslyšel. A co máš za aparát, když neumí 2x8ohm ?
Mam ESH HG100/MKII a bohuzel daj se na nej zapojit jen 2x16