Kryté vs. nekryté snímače

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

no já oddělal tńovou clonu úplně a taky je to lepší než když tam byla a byla na 10 tak jako všechno je slyšet... koupil sem o 3 m delší kabel a bylo to tu zase... ono jako já nemám rád seřezanej zvuk a závisí to na hodně věcech ale prostě ten rozdíl není tak hustej jako když máte true bypass a normální efekty... je to spíš prostě doladění ne výrazná změna! to tady pana začátečníka zajímat nebude. Ten vybírá snímače podle singl humbrucker, né snad. rozhodně by si odtud neměl odnéset závěr že prostě krytej snímač mu poďelá zvuk nebo že jeden je dobrej na disko a druhej na dechovku. Toe tak vše co se tu snažím říct
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

[quote="turbo_MaCk"

mů učitel hraje na behringera... já mu to neberu ale že bych to chtěl i já?? né děkuju[/quote]

tak když ma někdo marshall tak se mu to hraje
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Caggan píše:tak když ma někdo marshall tak se mu to hraje
nemám marshall a jeho kopii :wink: originál stojí 44 tis na to vážně nemám (zatím)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Zkoušeli jste někdo sundat kryt ze snímače EMG HZ H4? Zajímalo by mě, jestli to něco udělá se zvukem.
Ono zvenku to vypadá jako plastový kryt, ale dovnitř jsem se nedíval. Klidně může být zevnitř natřený nějakou vodivou barvou nebo tak... A u některých Cortů jsou ty snímače bez krytů rovnou...
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Mightning
last.fm: http://www.last.fm/user/Mightning
Bandzone: http://bandzone.cz/backslider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mightning »

rekl bych ze plastovej kryt moc velkej vliv na zvuk mit nebude narozdil od kovovyho...
http://bandzone.cz/backslider

Kytary: Cort M600, Fokus-H Stratocaster
Komba: Randall RG75G3, Crate V5
Efekty: Digitech RP100A

http://www.last.fm/user/Mightning
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Operativně jsem zkoušel tentýž snímač na téže kytaře s a bez krytu (v klidu opatrně odletovat, uvolnit kryt, a pak během hry dive bomb floydem a druhou rukou kryt sundat, pokračovat ve hře),
moc rozdíl jsem nelyšel. Snímač Epi Alnico HOTCH. Zahuhlanec i bez krytu, se mi zdálo.
KubaLFC

Kryté vs. nekryté snímače

Příspěvek od KubaLFC »

Zdravím mám takový dotaz.Mám 2 les pauly jeden LP100 a druhá je jednaz nejvyšších řad epi lp se snimacema gibson 57clasic a clasic + a maji ty sinamče kryt.A zjistim sem že tal epi100 má na některé věci lepší zvuk jak ty druha(cenově a zpracováním na vyšši urovni).Tak bych se chtěl zeptat jetly je to těma krytama snimačů nebo je ten snímač jen prostě náhodně dobrý..?? jo a tím lepší zvuk myslím vetší atack takový agresivnější metallicový from kill´em´all nebo tak bych to nějak popsal. :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: snímače

Příspěvek od Nero »

Ty krytky nemají na zvuk takový vliv, abys to slyšel. Zejména na dvou dost odlišných kytarách.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Kryté vs. nekryté snímače

Příspěvek od bubucci »

asi zatím nejpádnější odpověd na tady tu otázku. Sám jsem tomu nevěřil, ale slyšet to jde...
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

No, mně pan Macho RM PICKUPS psal, že levné snímače mají kryty z nekvalitního materiálu a rozmazávají zvuk. Epiphony jsou toho zrovna příkladem. Sám dělá kryty ze slitiny niklu a stříbra, jako Gibson a tam zaručuje minimální vliv.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Je to tak i na mém Bachu byly ty kryté snímače hodně rozmazané. Šly hned pryč:)
Navrhuji, abys je na té epině taky co nejdřív vyměnil.
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

U těch Epin je v krytu tak čtvrtina rozdílu. Ty nekryté 650R/700T jsou mnohem silnější, s keramikou, tišší, víc vinutí. Kryté C+ a 57 mají slabší alnico5, méně průrazné. Oboje jsou použitelné, ale taky mám raději ty otevřené keramické.

Technické upřesnění: Obyčejné kryty jsou ze žluté mosazi Cu+Zn, ty lepší z bílé mosazi Cu+Ni. Říká se tomu nickel-silver, ale stříbro tam opravdu není. Rozdíl ve zvuku se připisuje vyšší vodivosti obyčejné mosazi a tím větším vířivým proudům, které zvuk tlumí, vyšší frekvence jsou tlumeny víc.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Nedávno jsem zkoušel zlaté HB značky Belcat z Fokus FRS. Kryty ze žluté mosazi. Rozdíl kryt/nekryt byl jasně slyšitelný, asi jako 6m kabel vs. 3m kabel. Prostě to ty výšky trochu ořeže. Nicméně rozdíly mezi různými typy snímačů bývají mnohonásobně větší.
Zatím jsem neměl možnost takto porovnat kryty z bílé mosazi, papírově by měly mít mnohem menší vliv. Někde jsem četl, že bílá mosaz má 10x menší vodivost než měď, tedy i menší vířivé proudy a menší vliv na zvuk.

Dalo by se to tu sloučit s snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/k ... 41-20.html
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Dalo :wink:

Jinak já teda na svých kabelech rozdíl mezi 3 a 6 metry neslyším, takže by mě asi netrápil ani rozdíl v krytkách.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Myslel bych si, že s věkem a zátěží uší metalovým kraválem toho uslyším čím dál míň. Není to tak, on se ten sluch cvičí, mnohem víc vnímám třeba odchylky intonace zpěvu i rozdíly mezi kabely. A to jsem se tomu ještě nedávno smál. A podle přítelkyně jsem před 10 lety skoro neměl hudební sluch, čemuž věřím.
grock

Příspěvek od grock »

Je to tak, sluch se cvičí, proto je mj. důležité, aby i začátečník měl nástroj, který dobře ladí...Bohužel je také fakt, že postupně ztrácíme všichni schopnost vnímat vysoké frekvence, ale neboj, než dojdem až na 6 kH, kde začíná kytara(resp.končí), to potrvá a spíš budeme po smrti.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
reason

Příspěvek od reason »

čau, nechci zakládat nové téma, takže dotaz dám zde. je možné vyměnit plastový kryt na singlech. jedná se mi čistě o změnu barvy z černé na bílou - kosmetický zásah... myslím, že jo, ale nejsem si jistý, takže se raději ptám... nikdy jsem to nemusel řešit, takže se omlouvám, pokud se můj dotaz zdá někomu stupidní. díky
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Jasně, easy, jsou tam volně nasunuté. Jen si změř, jestli mají všechny 3 singly standardní rozteč 52mm (mezi osami krajních magnetů). Jestli ne, bude to horší sehnat.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Jen doplním kmensika:
Kryty snímačů můžeš vyměnit za jinak barevné - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/b ... Dma%C4%8De

Nebo si je můžeš sám přebarvit - nastroje/prestrikani-snimacu-jde-to-t17768.html
cherokee156

Příspěvek od cherokee156 »

Pánové a Dámové.
a všichni metalisté, odpus'tte, začal jsem jako jeden z vás ale teď mi učaroval zvuk fendera fmt hh, deville a normálního tubestreamera.

a moje otázka se týká čiste desingu, momentálně chci svoji lásku prsotě pořádně vymódit. mám " mahagonový telátko s javorovym vrchem, rozepínatelnejma SD ( originál fender, lol ) a lepeným krkem. Miluju zvuk singlů na vejšky ale už tím že mám to tělo z mahagonu to zní celkově kulatěji. moje otázka zní: existují nějaký kryty, který mi ty vejšky vážně neořežou a zároveň dobře vypadaj? dobře myšleno - "staře a kovově". přemejšlel jsem že bych si i nechal na to něco vyrejt, aby byly víc cool. jak to ale bude hrát? o víc vejšek už přijít nechci, už to co to má je tak tak. a chtěl jsem ta to ještě nandat mosaznej pickguard. ten to neovlivní?
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“