Můžeme ti poradit maximálně firmy, které jsou renomovaných jmen a které paličky vyrábějí. Konkrétní model ale ti nikdo neporadí přece!!! To musíš přece sám poznat a najít, jaký materiál, délka, tloušťka, tvar, nebo třeba hlavička, atd.... prostě co je pro tebe to pravé a co ti vyhoví! Tohle je pro každého celkem alchymie a každý bubeník to má jinak!!sQara píše:poradte mi nějaké dobré paličky,nejlépe mějaké s dlouhou životností a lehké..
Paličky
Pravidla fóra
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Re: Paličky
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
-
Nindras
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
- Kontaktovat uživatele:
Monča už víceméně vše napsala.Monikad píše:Můžeme ti poradit maximálně firmy, které jsou renomovaných jmen a které paličky vyrábějí. Konkrétní model ale ti nikdo neporadí přece!!! To musíš přece sám poznat a najít, jaký materiál, délka, tloušťka, tvar, nebo třeba hlavička, atd.... prostě co je pro tebe to pravé a co ti vyhoví! Tohle je pro každého celkem alchymie a každý bubeník to má jinak!!sQara píše:poradte mi nějaké dobré paličky,nejlépe mějaké s dlouhou životností a lehké..
Každopádně ještě k tomu přidám toto - někam si to zkus zajet vyzkoušet
Nejlépe do nějakých hudebnin - v několikerých máš možnost si paličky alespoň vyzkoušet na cvičném gumovém padu. Není to úplně ono, je tu i velká pravděpodobnost, že v dlouhodobém výhledu možná změníš model, případně i značku, ale pro určitou počáteční představu je to více než dobré - alespoň to si myslím.
Nejlepší bude, když si vytaháš a vyzkoušíš několik různých modelů od různých značek (příklady: Vic Firth, Vater, Silverfox, Pro-Mark, Regal Tip; z českých pak balbex, R-Stick, Pellwood...) a prostě vyzkoušet, který ti nejvíc budou sedět...
Samozřejmě je dost možný, že časem zkusíš jiný model (jiný rozměr, jiný materiál, jiný tvar hlavičky, jiná značka...), protože tohle je věc velmi individuální a hlavně vcelku dlouhodobá, než člověk víceméně najde to, co mu nejvíce sedne.
Mně je 21 let, hraji téměř 14 let a už jsem stihl vystřídat různé modely a téměř všechny výše uvedené značky snad jen kromě Pro-Mark a Silverfox. Dá se říct že za tu dobu jsem se teprve nedávno usadil u jednoho nebo dvou konkrétních modelů
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
- Monikad
- Rádce
Dík... je to tak. mě je o moc víc, od prvního mého vystoupení s kapelou uplynulo už 28 roků a v podstatě nějakých teprve necelých 10 let mám konkrétní představu jak by měla palička mě ideálně do ruky vypadat. A vlastně teprve od začátku roku 2013 mi přesně takový zakázkový model vyrábí R-STICKNindras píše: ........Monča už víceméně vše napsala.
Každopádně ještě k tomu přidám toto - někam si to zkus zajet vyzkoušet
Nejlépe do nějakých hudebnin - v několikerých máš možnost si paličky alespoň vyzkoušet na cvičném gumovém padu. Není to úplně ono, je tu i velká pravděpodobnost, že v dlouhodobém výhledu možná změníš model, případně i značku, ale pro určitou počáteční představu je to více než dobré - alespoň to si myslím................, protože tohle je věc velmi individuální a hlavně vcelku dlouhodobá, než člověk víceméně najde to, co mu nejvíce sedne.
Mně je 21 let, hraji téměř 14 let a už jsem stihl vystřídat různé modely ........ za tu dobu jsem se teprve nedávno usadil u jednoho nebo dvou konkrétních modelů
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
sQara: přečti si naše příspěvky, kde každý popisujeme, jaké paličky používáme. Většina z nás k nim dospěla dlouholetým hraním a testováním. Určitě by nikdo z nás nehrál s něčím, co by "nebylo dobré a co by nemělo dlouhou životnost".
Samotný výběr už bude na tobě.
A znovu - prosím - zapoj do tvého uvažování a přemýšlení o bubnování obyčejný selský rozum...
Samotný výběr už bude na tobě.
A znovu - prosím - zapoj do tvého uvažování a přemýšlení o bubnování obyčejný selský rozum...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Tak už přeci? Pamatuji si, že se Tě na konci minulého roku v Bubenické Asociaci na FB snažil přetáhnout na svoji stranu a nakonec se mu to tedy povedlo. Gratulace oběma ke spolupráci !Monikad píše: Dík... je to tak. mě je o moc víc, od prvního mého vystoupení s kapelou uplynulo už 28 roků a v podstatě nějakých teprve necelých 10 let mám konkrétní představu jak by měla palička mě ideálně do ruky vypadat. A vlastně teprve od začátku roku 2013 mi přesně takový zakázkový model vyrábí R-STICK
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
- Monikad
- Rádce
Jo povedloMoleek píše:Tak už přeci? Pamatuji si, že se Tě na konci minulého roku v Bubenické Asociaci na FB snažil přetáhnout na svoji stranu a nakonec se mu to tedy povedlo. Gratulace oběma ke spolupráci !Monikad píše: ......teprve od začátku roku 2013 mi přesně takový zakázkový model vyrábí R-STICK
-
Sam Jr.
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr
5A jsou u všech výrobců s průměrem kolem 14mm, 5B jsou kokem 15mm, takže jsou i těžší. délka je standardně 16" tedy kolem 406mm u obou typů.
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Moniko,pěkný detail loga,ale spíš bych se chtěl podívat na konce.Tak to máš teď plnou skříň tvých paliček?
Hraju teď ty 2béčka a zatim mi plně vyhovují,i hlavička-taková soudková,je super na víření.
Hraju teď ty 2béčka a zatim mi plně vyhovují,i hlavička-taková soudková,je super na víření.
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
2B na víření? No vlastně proč ne, ale to je takový špalek, že jsem schopný s tím spíš řezničit než hrát nějak technicky
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
- necibici
- Moderátor
Zas takovej špalek to není,je sice silná,ale má dlouhej krk a skoro kulatou hlavičku.Myslel jsem press roll..
- Monikad
- Rádce
necibici píše:Moniko,pěkný detail loga,ale spíš bych se chtěl podívat na konce.Tak to máš teď plnou skříň tvých paliček?
Jo a plnou skříň paliček nemám...nějakých 20 párů mi jednou za čas vždycky výrobce pošle.... nemám důvod si hromadit v garsonce paličky.
- necibici
- Moderátor
Já myslel,že to funguje tak,že ti udělaj jednorázově nějakou sérii,třeba od 100 a více párů...
- Monikad
- Rádce
Cože??necibici píše:Já myslel,že to funguje tak,že ti udělaj jednorázově nějakou sérii,třeba od 100 a více párů...
To je přece všechno o domluvě.... nabídka/poptávka......
Omyl - tak to funguje u velkých světových - ale ne u malých českých výrobců. Někteří ti udělají i sérii i jednom páru na vyzkoušení.necibici píše:Já myslel,že to funguje tak,že ti udělaj jednorázově nějakou sérii,třeba od 100 a více párů...
www.rstick.com - bubenické paličky
www.sferabubeniku.info - největší bubenické diskusní fórum na českém webu
www.sferabubeniku.info - největší bubenické diskusní fórum na českém webu
- Monikad
- Rádce
Zdravím Bořku, a po dlouhé době zase vítám v naší drbárněR - stick píše:Omyl - tak to funguje u velkých světových - ale ne u malých českých výrobců. Někteří ti udělají i sérii i jednom páru na vyzkoušení.necibici píše:Já myslel,že to funguje tak,že ti udělaj jednorázově nějakou sérii,třeba od 100 a více párů...
- necibici
- Moderátor
Trochu odbočím,řešíte nějak klouzání paliček z ruky?
Já třeba mám takovej nožík,co má navrchu zoubky a tím tu paličku na gripu zhrubim.
Zajímalo by mne,jestli by třeba nebyly možný udělat z výroby nějaký vruby,jaky když se vrubuje ruční matka..
Já třeba mám takovej nožík,co má navrchu zoubky a tím tu paličku na gripu zhrubim.
Zajímalo by mne,jestli by třeba nebyly možný udělat z výroby nějaký vruby,jaky když se vrubuje ruční matka..
Ne/klouzání paliček řešily Kajda s Monikou tady - bici-nastroje/palicky-druh-dreva-t23852 ... ek#p409030
Bubeník nejsem, ale vím, že existují spešl omotávky - http://www.music-city.cz/pro-mark-sr3wh ... 10685.html
Ale jako skoro vše, tak i používání bude silně subjektivní.
Bubeník nejsem, ale vím, že existují spešl omotávky - http://www.music-city.cz/pro-mark-sr3wh ... 10685.html
Ale jako skoro vše, tak i používání bude silně subjektivní.
- necibici
- Moderátor
Pásky ani vosk nechci.Asi to bude druhem laku,ale dřív mi víc klouzaly ty Nova Rock,teď co hraju ty Balbexy 2B,problém nebyl ani s novýma. 
-
Nindras
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
- Kontaktovat uživatele:
R-Stick myslím dělá paličky (modely), kde je vroubkovaná "rukojeť"necibici píše:Trochu odbočím,řešíte nějak klouzání paliček z ruky?
Já třeba mám takovej nožík,co má navrchu zoubky a tím tu paličku na gripu zhrubim.![]()
Pak ještě Pellwood dělá tzv. prolamované paličky, pokud si to dobře pamatuji, ale to mě třeba moc neoslovilo - mám radši klasiku, i když to třeba může čas od času trošku vyklouznout.
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)