Batéria v nástroji?
Pravidla fóra
-
silvermusic
Batéria v nástroji?
Pekný deň chcem sa opýtať na yamahe S900ke mám špatný display tak som to vyriešil externým 7´´LCD monitorom super vec maximálna spokojnosť,ale dnes mi na displayi začal blikať symbol červená preškrtnutá batéria.A teraz neviem či je problém s napájaním monitora,alebo s batériou v klávese??? Je v klávese vôbec nejaká batéria???? VĎAKA 
Re: Batéria v nástroji?
Starší nástroje byly vybaveny pamětmi, vyžadující trvalý přísun energie - RAM, takže měly "baterku".
Novější nástroje mají paměti, nevyžadující přísun energie - např. EEPROM,flash takže "baterku" nepotřebují.
Teď jen zjistit, čím je tvůj stroj vybaven.
Novější nástroje mají paměti, nevyžadující přísun energie - např. EEPROM,flash takže "baterku" nepotřebují.
Teď jen zjistit, čím je tvůj stroj vybaven.
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Nerozdeľoval by som to na staršie a novšie. Aj môj Korg PA600 má baterku a tento model je na trhu len pár mesiacov.
Na takový dotaz se dá říct jen jedna věc... RTFM
-
silvermusic
V manuále som ohľadom batérie nenašiel nič. 
Jak jsi to zjistil?Ivan.ps píše:Nerozdeľoval by som to na staršie a novšie. Aj môj Korg PA600 má baterku .
A co manuál k tomu displeji?
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Pretože zozadu je kryt na baterku a taktiež som študoval manuál...jung píše:Jak jsi to zjistil?Ivan.ps píše:Nerozdeľoval by som to na staršie a novšie. Aj môj Korg PA600 má baterku .
Tam jde jen o knoflíkovou baterku zajišťující běh kalendáře a hodin pro záznam časové známky u nahraných souborů. Není to kvůli udržení dat ve volatilní pamětiIvan.ps píše:Nerozdeľoval by som to na staršie a novšie. Aj môj Korg PA600 má baterku .
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
To je možné, nejak bližšie som funkciu tej baterky nezisťoval. Ale určite viem, že som niečo o batérií na udržanie dát v súvislosti s Korgom čítal. Ale je možné, že to bolo pri modely Korg PA3X.Sadam.S píše:Tam jde jen o knoflíkovou baterku zajišťující běh kalendáře a hodin pro záznam časové známky u nahraných souborů. Není to kvůli udržení dat ve volatilní pamětiIvan.ps píše:Nerozdeľoval by som to na staršie a novšie. Aj môj Korg PA600 má baterku .