Fender Stratocaster - otázky
Pravidla fóra
Re: Fender Stratocaster - otázky
Protože se rozšířila fáma, že žlutější javor je ten lepší, začali ve Fenderu v 70tých letech uměle dělat žlutější krky, nejvíc hlavy zepředu, oproti barvě zezadu nebo hmatníku je to někdy velký rozdíl.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
to "zlutejsi" drevo by melo byt hustsi ne? aspon tak mi to nekdo vysvetloval. nejvic jsem zaznamenal narust sytych barev u mexik za poslednich nekolik let, predtim ty krky byly uplne bile 
- OndrejCvrk
pot, kouř, UV záření... Hrozně věcí na to má vliv 
- ...EDGE...
On se "neopaluje" jen lak, ale i to drevo.
Pečený javor 
Jako na výrobcích custom shopu, opečený tele a strat (1. a 3. kytara) - https://www.youtube.com/watch?v=TaeVGKaAndg
Zvlášť ty zapečený krky jsou moc pěkný, hezky tam vynikne struktura dřeva.
Zvlášť ty zapečený krky jsou moc pěkný, hezky tam vynikne struktura dřeva.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Ahoj,
chtěl bych se zeptat jestli někdo máte tuhle knihu?
http://www.music-city.cz/fender-kniha-t ... 14623.html
Nemám, ale co tak na ni koukám, tak tady na foru najdeš mnohem více užitečných rad jak nastavit dohmat nebo předěat elektroniku. Pokud chceš ale knížku jen jako fanda Fenderu- nebudu ti bránit ji koupit
.
Za 700,-? Tak na to se vážně vykašli, nevím co za úžasné rady by ses tam dozvěděl, co bys nemohl najít buď tady nebo někde jinde na netu.
Tak pokud vyloženě trváš na mrtvých stromech, tak to vypadá jako dobrá volba. Jinak ale na stránkách Fenderu jsem kdysi našel nějaký pdf, který všechny tyhle informace taky obsahovalo.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
- Regular John
Měl jsem možnost nahlédnout na pár stránek a nenajdeš tam nic, co bys nenašel na netu. Na youtube je pár kanálů, kde jsou fakt hezky udělané postupy při seřizování strata, za sebe bych doporučil Fruduu http://www.youtube.com/user/FruduaTv
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Výňatky jsou myslím k dispozici na Google Books, takže to můžeš checknout, ale podle mě za ty peníze fakt nestojí.ZH6 píše:Ahoj,
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
rozdíl mezi Fender classic series a american standard
Ahoj, potřebuji vysvětlit rozdíl mezi těmito kytarami.
Díky
Díky
Naposledy upravil(a) Bejk dne 3.06.2013 20:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do vhodnějšího vlákna. Kvůli takové prkotině není třeba zvláštní vlákno. Příště použij Hledat.
Důvod: Přesunuto do vhodnějšího vlákna. Kvůli takové prkotině není třeba zvláštní vlákno. Příště použij Hledat.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: rozdíl mezi Fender classic series a american standard
V první řadě je to země původu, Mexico vs. USA.
Classic by mělo být ''reissue'' z určité dekády (50's, 60's, 70's) , US standard má svoje vlastní specifikace.
Classic by mělo být ''reissue'' z určité dekády (50's, 60's, 70's) , US standard má svoje vlastní specifikace.
jo takhle, no a má smysl investovat do standardu než do classiku?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
no pokud na to máš a vyhovuje ti osazení /snímače, HW, profil krku/, tak to cenu má. Teoreticky bys měl mít u Standarda větší záruku konzistence mezi jednotlivými kusy. Prakticky to ale na 100% neplatí, protože při sériovým modelech u velkovýrobců /Gibson, Fender....atd/ může kvalita kolísat, ale je vždycky lepší si osahat víc kusů.loquito píše:jo takhle, no a má smysl investovat do standardu než do classiku?
nad tím jsem přemýšlel, že HW bych vyměnil za nějaký od Gotoh a snímače už mám Di Marziovky, takže jsem si zas říkal, že bych nemusel investovat 30k do standardu, když prakticky dřevo u obou kytar je stejné, aspoň to píšou na kytarách.cz v popisu obou kytar. Ještě se zeptám jestli víš něco o sérii classic player?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
je sice pravda, že ty Fendery sekají jako Baťa cvičky, ale pořád si myslím, že v USA bude kladen větší důraz na celkový detail resp. celé zpracování. Při rozpočtu např. 20k bych hledal na bazaru USA kusa a nebo si dal tu praci a hledal mezi více kusy classicu někde na prodejně /kytary.cz atd.../
Ale k tomu by asi napsal někdo, kdo těm Fenderům rozumí
Ale k tomu by asi napsal někdo, kdo těm Fenderům rozumí
bylo by fajn kdyby někdo zkušený s fenderem přispěl 
tak vsechno podstatne uz napsal bubucci, je to dost kus od kusu. CP mexika nebyvaji spatne kytary, osobne mam ale radeji american standard - 22 prazcu a prijde mi trochu fortelneji udelany, sedi mi i zvuk. u tech CP kytar jde predevsim imho o ten jiny radis krku, poladene snimace a celkovy pocit ze vzhledu a hratelnosti kytary. tipnul bych si, ze jinak na mexiko std i tyhle classic serie pouzivaji stejne drevo - coz je ale samozrejme jen moje nepodlozena domenka.
jinak drevo neni u obou kytar stejne,ted koukam ze na CP kytary se pouziva olse jako na vetsinu american std stratu, ale byva to pravidlem (na nektery modely s prirodni barvou jasan, na zacatku devadesatek kvuli omezeni tezby dreva pouzivali i topol).
jinak vymena hw imho bude zbytecna, pokud netrvas napr na zamykacich mechanikach nebo jinem vibratu - hw maji fendery (i mexika) imho velmi slusny. osobne jsem u american standardu investoval pouze do kamenu od graphteku (hodne mi praskaly struny, ale to je dane hodne i mym stylem hry) a rollernutu (puvodni plastovej nulak byl blbe profrezovanej, coz je opet zalezitost me konkretni kytary) - dnes bych tam misto rollernutu dal nulak graphtek (nemusi se nic vrtat a ucinnost je stejna).
jinak drevo neni u obou kytar stejne,ted koukam ze na CP kytary se pouziva olse jako na vetsinu american std stratu, ale byva to pravidlem (na nektery modely s prirodni barvou jasan, na zacatku devadesatek kvuli omezeni tezby dreva pouzivali i topol).
jinak vymena hw imho bude zbytecna, pokud netrvas napr na zamykacich mechanikach nebo jinem vibratu - hw maji fendery (i mexika) imho velmi slusny. osobne jsem u american standardu investoval pouze do kamenu od graphteku (hodne mi praskaly struny, ale to je dane hodne i mym stylem hry) a rollernutu (puvodni plastovej nulak byl blbe profrezovanej, coz je opet zalezitost me konkretni kytary) - dnes bych tam misto rollernutu dal nulak graphtek (nemusi se nic vrtat a ucinnost je stejna).