Laney VH100R

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Thrall

Laney VH100R

Příspěvek od Thrall »

Ahoj, naskytla se mi možnost koupit tento zesilovač za 19000,- a chtěl bych znát Vaše zkušenosti s tímto aparátem. Chci ho na rock a tvrdší styly. Mám k tomu HSS Fender H1. Box by byl jako možná alternativa http://kytary.muziker.cz/kytarove-repro ... ey-GS212IE

Jde mi zejména o výkon. Mám momentálně lampu 40W. Pročítal jsem si fórum, hlavní rozdíl je tedy hmotnost a to, že to hraje čistý zvuk i při vyšší hlasitosti. Zkreslený pak ale musím vytáčet více. To pro mě ovšem moc nepřipadá v úvahu vzhledem k tomu, že jsem na tu 40W hrál cca na 4ku. Tím se dostávám k dalšímu dotazu. Co pro mě znamená když vyndám dvě lampy. Stačí je prostě jen vyndat a zesilovač bude hrát jako 50W? Četl jsem něco o tom, že se musí změnit impedance (boxu??) Potřeboval bych znát i tyto detaily. Kdyby to bylo možné provozovat jako 50W měl bych tím pádem i levnější přelampování a podobně... Jako kilo to určitě nevytočím, ale když jsem koukal na GH50 je to jen jednokanál... Potřebuji min 2...

Díky za názory a připomínky :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Laney VH100R

Příspěvek od Bummer »

Za 19k bych bral nový. :D Já ho měl za 13,5k teď nedávno, chvíli potom se na bazaru objevil i za 13k. V obchodě se dá sehnat už za 24k. Jinak jsem ho dřív vídal kolem 16k.
Vyndání dvou lamp mnoho nesvede. Konkrétně u VH100R je to množství zkreslení na hlasitosti takřka nezávislé. Mám vyzkoušeno, že vytočení volume hodně vysoko rozdíl neudělá.
Ale můžeš to zkusit, jen budeš muset počítat s tím, že pokud máš 8-ohmový box, tak je potřeba ho zapojit do 4-ohmové zdířky (to si ale ještě ověř, myslím, že to tak je, ale jistý si nejsem).

Kdyžtak ten aparát má cosi jako master volume. Pokud nechceš používat paralelní smyčku a stačí ti jedna pro všechny kanály, tak se dá jako MV použít Return level vzadu na zesilovači. Pokud ve smyčce nemáš efekty, stačí propojit Send a Return kabelem. S tímhle se dá vytočit volume dostatečně vysoko, kdyby ti přišlo, že je to třeba.

EDIT: Opraveno dle Tube Guru. Díky. Už bych si to konečně mohl správně zapamatovat. :roll: :mrgreen:
Naposledy upravil(a) Bummer dne 29.04.2013 19:23, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Thrall

Příspěvek od Thrall »

No měl by mít nahráno cca 15-20hod, což ale těžko poznám.;)

Mohl bych ho případně vyměnit za Fender Hot Rod DLX (v30, přelampováno v servisu) - na kolik by jsi ho ocenil?

Ty lampy bych případně rád pořešil. Myslím, že ten výkon vážně nevyužiju....
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nejdřív zkus ten master, pak řeš lampy. ;) Fendery nesleduju, tak nevím.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Na dotazy ohledně cen tu máme spešl vlákno :) post591929.html?hilit=Kolik%20to%20stoj%C3%AD?#p591929 zeptej se tam a určitě ti někdo něco nadhodí. Obecně spočítej 50% - 60% z celkové částky- to je přibližná cena na bazaru. Pokud ten tvůj není 30 let starej, taky tam jsou jedinci, kteří bych chtěli za 20let staré věci skoro víc než za kolik je koupili :) (ber to s nadsázkou, ale je to tak).
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Pozdrav všem, impedanci boxu měnit nemusíš, ale měl bys box zapojit do výstupu zesilovače pro NIŽŠÍ impedanci. Máš-li např. box s impedancí 8Ω zapojený při provozu se čtyřmi koncovými lampami (100W) do výstupu zesilovače 8Ω, pak po vyjmutí dvou koncových lamp (50W), zapoj box do výstupu zesilovače 4Ω. Jinak budou ty dvě koncové lampy přetížené, protože bys jim snížil zatěžovací impedanci následkem cehož by dříve odešly.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Thrall

Příspěvek od Thrall »

Díky moc za rady!
Co se tedy té ceny týče, je to asi jen o důvěře k prodávajícímu což... Neznám způsob jak si ověřit stáří a opotřebení toho zesilovače, ještě když je přes 2roky starý (mimo záruku..)
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

U môjho Laney sa osvedčilo znížiť Channel volume a viac vyhuliť master volume. Teraz to mam cca 5 MV a 4 CHV na LEAD channel; Toto sa mi osvedčilo na každom aparáte s master volume;
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ale více zkreslení tak určitě nedostaneš a hlavně je to krapet jiný aparát. Master volume vlastně nemá. Jen se tak dá použít ten výstup ze smyčky.

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“