Blány na tomy

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Blány na tomy

Příspěvek od necibici »

Mám teď osazený Evans G2 a s jejich zvukem jsem celkem spokojenej,ale přemejšlim o nových Black chrome.. :twisted:
http://www.drumcenter.cz/eshop/black-ch ... 79199.html
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Blány na tomy

Příspěvek od Hendrek »

A dotaz je jaký?
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

A musí být? Třeba je to prostě nové téma k diskuzi,které jsem nenašel...
Criser

Příspěvek od Criser »

Nemám zkušenosti ani s jednou z nich, takže moc nepomůžu, ale když už je to téma čistě o diskuzi, tak bych doporučil Aquarian Performance II...Ty blány mi nabídly všechno co jsem chtěl.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Už jsem to tady psala do mnoha podobných diskuzí...Remo Pin Stripe..... je to už fousatá klasika, ale zatím jsem nenašla jinou blánu, která by dala bubnu takový konkrétní atak a přitom i zhutní řádně rockový sound bubnu....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Aha,a já to dřív pochopil,že jsi celkově proti nim.
Je fakt,že na tomech zní dobře.Ty mý G2 jsou podobný Emperorkám(pískovaný 2vrstvy),ale zase bych zkusil jinej sound.Když jsou všichni podladěný,tak proč nepodladit i tomy? :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Podladit.... no proč ne, ale jen v rámci toho úzkého spektra, kde buben zní plně.... pak ztratíš na objemu zvukově, na hlasitosti taky a nemluvě ani o tom, že ztratíš možnost nějakého technického hraní na bláně co ztrácí odskok...
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
spurny.filip

Příspěvek od spurny.filip »

jak říkáš o těch pinstripkách, konktrétní atak a zhutnění, mně spíš přijde, že ta blána zabíjí bubny a když nasadíš pinstipe, tak je jedno, co to jsou za bubny...je to takovej subjektivní pocit, ale vždycky když jsem slyšel někde pinstipky, tak mi to přišlo stejný..."hromada zvuku", ale s žádnou charakteristikou zvuku danýho dřeva...
Sonor AQ2, Anatolian
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Ano i ne.
PinStripe umí z lacinýho bubnu udělat "něco slušnějšího" a pokud ji dáš na kvalitnější korpus, tak přidá jen tu hutnost ale určitě nezabije samotný barevný charakter zvuku toho dřeva.
každopádně je to blána pro hraní spíše v silnější dynamice hry..... jak říkám, rockery rozhodně nadchne, hráče kteří jsou stylově trošku jinak orientováni asi moc ne..... :wink:
Nindras
Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nindras »

Já relativně nedávno osadil své tomíky a kotle Fiberskynem 3 od Remo. Mají typy jako Ambassador a Diplomat + pak ještě Powerstroke 3 (kde je navíc tloušťka možná k výběru buď jako Ambassador nebo Diplomat, což bude asi především teda věc pro kopáky a kotle), kde je zevnitř tlumící prstenec...
Je tam stejná tloušťka jako u těch klasických Ambassadorek a Diplomatů a možná i forma zpracování bude podobná, ale navíc je tam takový jakoby "kožený" povrch, na kterém se po nějakém čase vytvoří jakoby vlnky, zkrabatí, ale přitom blána pod tím povrchem stále drží tvar a co víc - stále si víceméně drží svůj charakteristický zvuk, což mě docela udivuje.
Musím říct, že zvouček to má moc pěkný, takový... hřejivý a plný :D , ale asi časem pořídím něco jinčího - cena mi připadá asi i trochu vyšší :)
Každopádně - nejvíce si takové blány dokáži představit asi v nějakém tom jazzu, ale nemyslím si, že jsou to blány nějak vyloženě "stylově omezené"... i když teda - pro metalisty a nějaké tvrdší rockery by to asi nic moc lákavého nebylo :)
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“