CELESTION

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Sajmon

Re: CELESTION

Příspěvek od Sajmon »

Ten creamback vypadá zajímavě. Škoda pro mě je, že se nedělá i v 10". Já bych chtěl taky zkusit vyměnit repro, tak bude asi greenback.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Greenback desítka je samozřejmě Creambacku dost podobná. Všechny repra mají docela podobný charakter zvuku. K tomu Cornellu by se ten Greenback myslím hodil dokonale, ta Vintage G10, kterou tam dává stand. je taková dost tvrdá. Ten desítkový Creamback ale zase na druhou stranu nehraje tak dobře to prostoru a je hodně tišší. Je to ale určitě takové přirozenější repro. Skvělý by určitě byl i malý Gold.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Gold mi taky přišel na mysl. Jen nevím, jak velký by byl rozdíl mezi greenbackem a goldem. Jestli by mi za ty 2 litry a něco stál.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Ani jeden není horší než ten druhý, jsou ale dost zvukově odlišné. Gold je hlasitější, má tlustější a zároveň pronikavější výšky, hraje více otevřeně a přitom je zvuk pořád hodně "tlustý", basy se při větší hlasitosti (což by asi u 5W nehrozilo) začnou tak trochu hltit a je to takový specifický zvuk, při větší hlasitosti to repro dost komprimuje, je takové měkčí, není tam taková ta razance jako u keramiky. Malý Greenback je hlavně o středech, basy a výšky má trošku tenší, má ale takový ten charakteristický zvuk při zkreslení, který je prostě Greenbackovský, někdo to miluje a nedá na to dopustit.

Asi to bude dost pitomé přirovnání, ale zkus mrknou na youtube na videa uživatele Greg V. Zkouší tam kopii Bluesbreakera s Goldama a pak kopii Bluesbreakera s Greenbackama (jeden ten klon je myslím Retro King 45, druhý Germino 40 - nevím to přesně, nespustím teď yt). Samozřejmě se nedostaneš na stejný zvuk, ale ten charakter zvuku mají podobný i ty desítkové verze a jde si z toho +- udělat nějaký ten obrázek...
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Děkuji moc za tvé rady. :)
Zrovna na to video s Retro kingem 45 s Goldama jsem včera narazil, tak si dnes najdu to s Greenbackem.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Creambacky osazeny. Žádné překvapení se nekoná, hrají jako greenbacky s pevnější spodkem. Mají trošku ostřejší výšky, ale stejné je to s každým novým reprem. Chce to nějaký čas na ''break up''.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Ty nepříjemné výšky mě docela rychle zmizely a i středy jakoby zvláčněly. Je to suprové repro, jen mě štve, že je v 112 kombech moc tiché a málo "tlačí". V 412 bedně musí být uplně suprové.

Možná bych ještě mohl napsat, že mi nevyhovoval Creamback v 15W kombu, na zkušebně to nebylo moc slyšet (stejně tak jak když jsem používal klas. G12M, který je cca stejně hlasitý). Pokud by byl v 112 kombu 30-50W, tak by to bylo určo daleko lepší - to jen pro doplnění, ať někoho neuvedu v omyl že je tohle repro v 112 úplně nanic, to určitě ne :) A v malém 5-20W aparátu ta menší hlasitost může být naopak skvělou výhodou pro ty, kteří své zesíky řádně taví, hrají na menších akcích a zvučí, nebo hrají třeba doma. Ten hlasitostní rozdíl třeba oproti Vintage 30 nebo Gold je opravdu dost markantní (což je pro někoho nevýhoda a pro jiného zase velké + ).
Naposledy upravil(a) qwer dne 19.04.2013 15:27, celkem upraveno 1 x.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

To je dobré slyšet! Osazoval jsem je do vertikálního uzavřeného 2x12 boxu a ty spodku tomu zvuku přidají na objemu oproti G12M. Krom té počáteční ''tuhosti'' ani nevím, co bych jim vytýkal... Každopádně je beru hned zítra na koncert :twisted:
filo01

Příspěvek od filo01 »

bubucci píše:Osazoval jsem je do vertikálního uzavřeného 2x12 boxu
Můžu poprosit o obrázek/nákres jak takový vertikálně uzavřený box vypadá? Nemyslím to ironicky, fakt se chci něco přiučit ;)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Dafčánek
Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory

Příspěvek od Dafčánek »

Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

filo01 píše:
bubucci píše:Osazoval jsem je do vertikálního uzavřeného 2x12 boxu
Můžu poprosit o obrázek/nákres jak takový vertikálně uzavřený box vypadá? Nemyslím to ironicky, fakt se chci něco přiučit ;)
myslel jsem vertikální a uzavřený. Vertikálního jako přídavné jméno a ne vertikálně jako příslovce. Omlouvám se všem, komu jsem nasadil brouka do hlavy :D
krasty

Příspěvek od krasty »

Vím, že videa na srovnání repráků už fórem proběhly, ale dnes jsem narazil na další ukázky, tentokrát pro panelákový nahrávače :wink:

http://www.grossmann-audio.de/Soundbeis ... age30.html
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

Zase zdravim,nevite,prosim,co se osazovalo do marshallskych beden 1960 vintage?Je tam napsano marshall vintage by celestion,tak jestli to jsou normalni vintage akorat s jinym logem,nebo uplne neco jineho? :) Dekuji :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Marshall Vintage je jiný než klasická Vintage 30.
Jerry53
Bandzone: Bebechy

Příspěvek od Jerry53 »

Mám kombo Fender Mustang 3 a je osazeno Celestion G12T-100 Mám dojem,že se tyto typy používaly v kabinetech Marshall.Má to doost sílu.
Stanley Glazoff

Jerry53 píše:Mám kombo Fender Mustang 3 a je osazeno Celestion G12T-100 Mám dojem,že se tyto typy používaly v kabinetech Marshall.Má to doost sílu.
100 znamena ze ma 100W?Pokud jo,to bude neco jineho,bedna ma 280,takze jeden bude mit 70.Klasika jsou ale petasedmdesatky,ted nevim jak se jim odborne nadava :D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Jerry53 píše:Mám kombo Fender Mustang 3 a je osazeno Celestion G12T-100 Mám dojem,že se tyto typy používaly v kabinetech Marshall.Má to doost sílu.
jestli jo, tak v nějakých nižších řadách, protože to low-end od celestionu.
Marshall používá Vintage od Celestionu, které mají jiný voicing, než klasické V30. Mají ve středech takový greenbackovský charakter a příjdou mi ''uřvanější''. A Marshall je značí jako 70W, proto 280W pro 4x12 box.
Stanley Glazoff

No ty urvanosti se trochu bojim :D Ale kamos tu bednu ma take a hraje jak dabel.Uvidime az to vytahnu nekam do zkusebny :D
gareth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gareth »

je tohle repro made in England nebo se jenom tak tváří? (s tímhle malým labelem to vidím prvně) :?

Obrázek
Cort KX101=>Peavey Studio Pro 112 Transtube I (předěláno na zesík ) => 2x12 Box s G12T-75

Bandzone: http://bandzone.cz/calldeira
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

a záleží na tom ? :lol:

na repru by měla být nálepka, kde bylo vyrobeno. Pokud tam není, tak hledat podle sériového čísla...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“