Ztišení nezapojené kytary
Pravidla fóra
Ztišení nezapojené kytary
Zdravím, pořídil jsem si Cort X2 a Randall MR1R. Kytara hraje na sucho poměrně hlasitě a pokud kombo trochu víc neohulím, tak prostě slyším hlavně kytaru a ne kombo. Nejde ta kytara nějak ztišit, abych prostě slyšel zvuk z komba a ne z kytary? Optimálně tak, aby se nezměnily vlastnosti strun. Děkuji
Re: Ztišení nezapojené kytary
myslím že jeden zo spôsobov ako stlmiť banjo je, že sa dáva kúsok molitanu alebo niečoho podobného pod struny pri kobylke, tak teoreticky by to možno mohlo fungovať aj na gitare 
To příliš nefunguje + sustain se sníží úplně na minimum.
no jo, na sustain som zabudol 
Ne, nejde. Dej si kombo víc nahlas.p0spec píše:Zdravím, pořídil jsem si Cort X2 a Randall MR1R. Kytara hraje na sucho poměrně hlasitě a pokud kombo trochu víc neohulím, tak prostě slyším hlavně kytaru a ne kombo. Nejde ta kytara nějak ztišit, abych prostě slyšel zvuk z komba a ne z kytary? Optimálně tak, aby se nezměnily vlastnosti strun. Děkuji
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
To k tomu tak nějak patří, taky mě to ze začátku rozčilovalo, teď na to házím bobek s volume dopravap0spec píše:Zdravím, pořídil jsem si Cort X2 a Randall MR1R. Kytara hraje na sucho poměrně hlasitě a pokud kombo trochu víc neohulím, tak prostě slyším hlavně kytaru a ne kombo. Nejde ta kytara nějak ztišit, abych prostě slyšel zvuk z komba a ne z kytary? Optimálně tak, aby se nezměnily vlastnosti strun. Děkuji
Můžeš ty struny sundat - nezmění se jejich vlastnosti a kytaru neuslyšíš.p0spec píše:Nejde ta kytara nějak ztišit, abych prostě slyšel zvuk z komba a ne z kytary? Optimálně tak, aby se nezměnily vlastnosti strun.
Né, vážně, máš nějaký vážný důvod hrát na ztišené kombo? Pak si ho dej k uchu nebo hraj na sluchátka jak píše Bejk. A nebo mlátíš do strun kovovým trsátkem jak hluchej do vrat.
A ještě poznámka - tohle téma nepatří do el. kytar, ale teď fakt netuším, jestli spíš do HW nebo do Hraní...
To jsem úplně přehlédl. Já bych byl pro Hraní, s HW to má společné jen nějaký potenciometr
. Ale je to na tobě, já jsem jen přidal názor "kam s ním" 
- Alternátor
Buď přidej volume, nebo tolik neřež do strun... Nic jinýho mě nenapadá.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Hraj pod peřinou 
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele: