Ztišení nezapojené kytary

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
p0spec

Ztišení nezapojené kytary

Příspěvek od p0spec »

Zdravím, pořídil jsem si Cort X2 a Randall MR1R. Kytara hraje na sucho poměrně hlasitě a pokud kombo trochu víc neohulím, tak prostě slyším hlavně kytaru a ne kombo. Nejde ta kytara nějak ztišit, abych prostě slyšel zvuk z komba a ne z kytary? Optimálně tak, aby se nezměnily vlastnosti strun. Děkuji
carver

Re: Ztišení nezapojené kytary

Příspěvek od carver »

myslím že jeden zo spôsobov ako stlmiť banjo je, že sa dáva kúsok molitanu alebo niečoho podobného pod struny pri kobylke, tak teoreticky by to možno mohlo fungovať aj na gitare :)
p0spec

Příspěvek od p0spec »

To příliš nefunguje + sustain se sníží úplně na minimum.
carver

Příspěvek od carver »

no jo, na sustain som zabudol :oops:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

p0spec píše:Zdravím, pořídil jsem si Cort X2 a Randall MR1R. Kytara hraje na sucho poměrně hlasitě a pokud kombo trochu víc neohulím, tak prostě slyším hlavně kytaru a ne kombo. Nejde ta kytara nějak ztišit, abych prostě slyšel zvuk z komba a ne z kytary? Optimálně tak, aby se nezměnily vlastnosti strun. Děkuji
Ne, nejde. Dej si kombo víc nahlas. ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

p0spec píše:Zdravím, pořídil jsem si Cort X2 a Randall MR1R. Kytara hraje na sucho poměrně hlasitě a pokud kombo trochu víc neohulím, tak prostě slyším hlavně kytaru a ne kombo. Nejde ta kytara nějak ztišit, abych prostě slyšel zvuk z komba a ne z kytary? Optimálně tak, aby se nezměnily vlastnosti strun. Děkuji
To k tomu tak nějak patří, taky mě to ze začátku rozčilovalo, teď na to házím bobek s volume doprava :D. Dělám si srandu, po čase jsem si zvyknul. Nebo vyzkoušej připojit sluchátka (teď z hlavy nevím, jestli ho tvoje kombo má, myslím si, že jo, ale to zjistíš snadno sám) to pomůže docela dost.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

p0spec píše:Nejde ta kytara nějak ztišit, abych prostě slyšel zvuk z komba a ne z kytary? Optimálně tak, aby se nezměnily vlastnosti strun.
Můžeš ty struny sundat - nezmění se jejich vlastnosti a kytaru neuslyšíš. :D
Né, vážně, máš nějaký vážný důvod hrát na ztišené kombo? Pak si ho dej k uchu nebo hraj na sluchátka jak píše Bejk. A nebo mlátíš do strun kovovým trsátkem jak hluchej do vrat. :D
A ještě poznámka - tohle téma nepatří do el. kytar, ale teď fakt netuším, jestli spíš do HW nebo do Hraní...
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

To jsem úplně přehlédl. Já bych byl pro Hraní, s HW to má společné jen nějaký potenciometr :D. Ale je to na tobě, já jsem jen přidal názor "kam s ním" :)
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Buď přidej volume, nebo tolik neřež do strun... Nic jinýho mě nenapadá.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Hraj pod peřinou ;)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Sluchatka.
Hraju výhradně na šrot.
lathur