Výběr LP,PRS do 10 000

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Výběr LP,PRS do 10 000

Příspěvek od Ladas66 »

Zdravím má někdo zkušenosti s níže uvedenými kytarami?
Nemohu se rozhodnout.

http://kytary.cz/epiphone-les-paul-stan ... /HN005175/

http://kytary.cz/cort-m600-avd/HN102671/

http://kytary.cz/cort-cr-280-vb/HN116016/

díky za pomoc s výběrem. :)
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
zaza_3121

Re: Výběr kytary střední třídy

Příspěvek od zaza_3121 »

Většina ti nejspíš poradí bazar, kde najdeš lepší kytaru za podobnou cenu :)
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Ju bazaru se nebráním nějaký typ po kterém bych se měl mrknout? 8)
Orange Rocker 30 head
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

koukam ze chces spis neco ve stylu gibsonu, to bych se na bazaru podival po necem takovym http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum posledni dobou je levne SG / LP studio kolem desitky cim dal tim castejsi jev. na tech kytarach jsou oproti tomu co jsi postoval minimalne lepsi snimace - no a diky znacce to pujde snaze prodat, az te treba omrzi :)

na epiphone bych se uplne vykaslal, to je zlo.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Pokud je pro tebe střední třída to, co jsi uvedl, jdeš po kytarách do deseti tisíc (tedy jakžtakž hratelný lowend). Za deset tisíc si kup kytaru na bazaru, dostaneš za polovinu ceny dvakrát (leckdy i třikrát, lidé si mění hardware, ale těžko si ho pak započtou do ceny) lepší nástroj. Koupit novou kytaru v této kategorii je naprosté vyhazování peněz.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ladas66: Určitě bych byl pro bazar. Jen řekni kolik je cenový strop. Kinx ti tu navrhl něco kolem 11-12 000Kč- není to už moc? Určitě strop a pak můžeme vybírat dál. Dáme ti pár tipů a ty pak budeš muset vyrazit do hudebnin nebo přímo k těm bazarovým kouskům, vyzkoušíš si něco a uvidíš sám co ti nejvíc sedne a podle toho se rozhodneš :).
Ještě kdyžtak přidej jaký styl bys s ní chtěl hrát a jestli opravdu vybíráme něco na způsob Les Paula a nebo sis tvar a zvuk ještě moc neujasnil?
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Ladas66 píše:Ju bazaru se nebráním nějaký typ po kterém bych se měl mrknout? 8)
Láďo, pokud můžeš dát něco kolem deseti a pokud bys ještě něco málo přidal, ukecej tohohle chlapíka na dvanáct, nebo se s ním domluv na záloze a doplatku později. Ten člověk spěchá, potřebuje peníze (rodinné důvody) a nabízí dohodu!!! Kytara je naprosto špičková, absolutně skvěle hratelná, velmi silný signál, výborný krk a je ještě k tomu velmi krásná, můžeš ji mít klidně na celý život. Má cenu minimálně 25.000, tak dobře hraje, já ji znám, hrál jsem na to. Krásně se pojí se stowatovou lampou, bude to mazec. Ukecej ho!!! (komentuji jen inzerát, znám kytaru, ne inzerenta, nemám na tom osobní zájem)
http://hudba.bazos.cz/inzerat/23065109/ ... DOHODA.php
Naposledy upravil(a) martina72 dne 4.05.2013 10:13, celkem upraveno 1 x.

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Vždyť vůbec nevíš co s tím chce hrát. Třeba bude chtít hrát blues apod a ho tlačíš do EMG snímačů a ještě aby něco přidal když vůbec nevíš jaký je jeho strop. Vybral kytary od 7- 9-ti tis. Vybírání takhle narychlo není dobré. Nevíš co chce za zvuk, jestli má nějakou představu, co chce a nebo, jestli vybíral jako většina jen podle popisů a ukázek z YT.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Bejku, to je pravda, opravdu nevím, co chce hrát. Dal jsem jen tip. A máš pravdu, že ty snímače jsou dosti nabušené, blues jedině s tónovou clonou, ale typický teplý bohatý zvuk pak stejně nedají. Ale hrají konkrétně, ostře, powerchordy s distortionem jsou krásně čitelné. A čistý zvuk to má také pěkný, s dobrým aparátem. A strašně dobře se drží v ruce, hraje to úplně samo, krk je velmi rychlý, dohmat může být extrémně nízký.
Na blues bych samozřejmě doporučil spíše lubovou kytaru, nejlépe z řady Ibanez Artcore, některé jsou velmi universální a opravdu opět na bazaru dostaneš za polovinu ceny dvakrát lepší nástroj.

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

martina72 píše:A čistý zvuk to má také pěkný, s dobrým aparátem.
Tak říct v tohle v souvislosti s EMG, půjde jasně o menšinový názor... Málokdo vychvaluje čistý zvuk aktivů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr kytary střední třídy do 10 000

Příspěvek od Kinx »

otazka je, cim je zrovna tohle zpusobeny. imho udelat pekny cisty zvuk s EMG neni nic sloziteho, jen je to o zpusobu hry a nastaveni zvuku.
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Moje představa je spíše kolem 8 tisíc (hypotéka na krku a přítelkyně zatím nesdílý mé hudební nadání) , tvarem a zvukem Les Paul, mam doma starého strata Stagg a to je peklo :D jsem ve fázi že mě to zase chytlo a chtěl by se do toho položit více. Zvukově hledám nějakou univerzálku mezi mé favority patří Jimmi Hendrix , The white stripes , AC - DC , Iron Maiden....Spíš si říkám že pokud mi to nepustí pak bych sáhnul po nástroji kolem 20 000.Hrál se na kamárodovo LP Epiphone standart a v porovnání s tím mojím Staggem nebe a dudy.Nehledám nástroj na živé hraní ,spíš na učení doma ale zase aby to za něco stálo a drželo ladění atd ,určitě chci pevnou kobylu a HB. Všem děkuji že si na mě mrháte svojím časem a posouváte mě dále k výberu. 8)
Orange Rocker 30 head
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Tvůj záběr je tak široký, že radit těžko. Nicméně, pokud zmiňuješ Hendrixe, přestože i on občas šáhnul třeba po Gibsonu Flying V, stratocastera mu neodpářeš. A neodpářeš ho třeba ani kytaristům Iron Maiden, Daveovi a Janickovi určitě, a ani často ani trošku víc rozlítanému Adrianovi. Šel bych do Squier classic Vibe série, kde je materiálem už plnohodnotná olše, zpracování je perfektní. Jediné, co to chce, pokud trváš na metalu, je vyměnit kobylkový singl za humbucker, nebo mini humbucker velikosti singlu (Janick i Dave je používají). Jako prozatímní, a skoro nic nestojící řešení, bych si předělal nebo nechal předělat 5. pozici (samotný singl u kobylky) na kombinaci kobylkového a prostředního v sérii. Není to nic složitého, návodů koluje spousta. Získáš tak "pseudo-humbucker", který může vyhovovat. A přitom nepřijdeš u skvělé možnosti stratu v mezipolohách...
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Strata už nechci spíš tvarem Les paula nebo PRS a musí mít pevnou kobylku., strata od squieru má bratr a je to stejný krám jako ten můj. :D
Orange Rocker 30 head
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

To jsou věci :shock:. Stagg se tak vyšvihl a je už tak dobrý jako Squier? Co má pan bratr? Bulleta nebo Affinity? Pochybuju, že vyšší řadu. Standardky už má Squier celkem vychytané.
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Ne ne vyšší řada to určo nebude je to můj subjektivní názor brácha si jí pořídil s druhé ruky když mu bylo 15 let, válí se někde ve skříni až se dostanu někdy k našim mrknu na ní.Ale když sem jí měl v ruce nepoznal sem rozdíl a mám doma starší 30 watové kombo Marshall g30rcd a přijde mi že mi hraje hraje lépe má stará staggovka , je pravda že kdoví co se s tím všechno squierem dělo.....
Orange Rocker 30 head
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Není Squier jako Squier. Záleží, kerej model brácha má. Nové Squiery z levných řad začínají při ceně nového na nějakých 2500 kč. Hned bych to tak nevyšachovával, pokud chceš strat vyškrtnout jen kvůli bratrovi. Třeba má ten levnější. :)

Jinak v tvém limitu se na bazaru teď vyskytují i nějací mexikánci, někteří v originálním stavu, jiné s vyměněnými snímači. I s humbuckerama. Můžeš mrknout, za to nic nedáš, a pokud bude něco blízko, můžeš jet odzkoušet třeba na vlastní uši. :)

PRS ti moc bazar v této ceně nanabídne, max tu od Cortu nebo SE Santana.

EDIT: Hendrek tasí kolty rychleji.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já bych doporučil jít cestou té M600, na bazaru ji za ne moc odlišné peníze najdeš třeba i s vyměněnými snímači, pokud bys měl štěstí, a vyřešit rozepínání humbuckerů.

Jen bych tomu neříkal kytara střední třídy - k tomu to má ještě kus cesty :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Na bazaru je:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... dohodou=on
a zbytek rozpočtu teda může nacpat do snímačů teda sám. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Díky sajmon zkusil sem mu napsat na Cortu je můj tajný favorit:) za čas bych pořídil lepší snímače:)
Jinak ješte k tomu squieru zapoměl sem se dodat že ten můj stagg sem se měl kamarádovo dědy aby s toho udělal kytaru:D jelikož celý život pracoval v Hořovicích v harmonice kde se dělaly také kytary.
Orange Rocker 30 head
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“