kytara+harfa

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Malejohny

kytara+harfa

Příspěvek od Malejohny »

Ahoj
predem se omlouvam, jestli zakladam duplicitni topic.Pokukuju tu po foru uz par tydnu a zadny podobny tema jsem nenasel.
Vec se ma tak,ze bych rad spojil moje (ne)umeni hry na kytaru s brachovou hrou na harfu.Ja jsem tedy celkem amater,bracha je mirne pokrocilej.Dosud jsme zkouseli jen par pisnicek(ala Ja pisnicka 2),ktere zvladnu uhrat s tim, ze harfa alternuje noty urcene zpevu.A to zni trochu plose,harfa hraje jednou rukou.
Takze moje otazka zni,nemate nekdo nejakou radu,cviceni,noty vlastne cokoliv co by nam usnadnilo
a pomohlo zahrat si spolu?Byl bych za to moc vdecny.
Jeste bych se rad omluvil za diakritiku,pisu z mobilu bez cesky klavesnice.
Diky
Elkesar

Re: kytara+harfa

Příspěvek od Elkesar »

Zkuste jamovat. Kytara by mohla hrát doprovodné akordy a harfa by do toho mohla hrát stupnice.
Pro začátek třeba něco v C duru. tzn→C dur G dur F dur A mol E mol D mol
Tyhle akordy můžeš variovat, hrej je v nějakém jednoduchém rytmu, který budeš zvládat klidně třeba něco ve stylu raz dva, raz dva:)
Brácha ať hraje melodii v Cduru.
→Celé tohle cvičení má tu výhodu, že se sehrajete a možná vás to nakopne ke společné tvorbě.
→Když byste chtěli hrát vyloženě převzaté písně doporučuji zajít na konzervatoř a zeptat se tam jestli učitelé neznají nějakou klasiku pro harfu a kytaru (případně loutnu):)
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Malejohny

Příspěvek od Malejohny »

Super,diky za odpoved, urcite to vyzkousime a treba nam z toho vyleze neco zajimavyho.Dam vedet jak jsme pokrocili.Kazdopadne jeste jednou dik. :)
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Docela vám tu kombinaci nástrojů závidím, harfa je absolutně nádherný nástroj a jistě časem najdete tu správnou zvukovou polohu. Takovou, aby se ty nástroje nějak nevšedně doplňovaly a povídaly si spolu. Zkuste si i opačné role, než to, co zmiňuješ. Harfa nechť hraje souzvuky, akordy či rozložené akordy a kytara melodii, solo.
Naposledy upravil(a) martina72 dne 6.05.2013 8:56, celkem upraveno 1 x.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Malejohny

Příspěvek od Malejohny »

Jojo ta harfa ma nadhernej zvuk a celkove s tou kytarou krasne souzni:-) Ty prohozeny role uz jsme taky zkouseli a byla to fakt sranda akorat na ty sola jeste nemam technicky.Ale to se nejak podda:-)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“