Loopery, novinky od Digitechu vs. Boss atd.
Pravidla fóra
Re: Loopery, novinky od Digitechu vs. Boss atd.
spravnej týpek a super kytárka 
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jo Claude Hay má dobré songy 
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
docela se těším až bude v čechách k osahání toto:
http://www.roland.co.uk/blog/boss-rc-505-loop-station
http://www.roland.co.uk/blog/boss-rc-505-loop-station
Wasburn winpro ftr - Washburn WD7SCE ATBM - Steffy-line sl-w410 - Boss RC-300 loop Station - zoom G3 - VHT Special 6 ultra - Yamaha PSR E423
-
chroustjazz
u thomanna ho mají za čtrnáct litrů - vzhledem k tomu, že je ovládán ručně, tak nic moc pro instrumentalisty
jinak jsem objevil zajímavou stránku, kde jsou i recenze looperů:
http://loopermusic.com/
ale je to psáno nějakou cizí mluvou
jinak jsem objevil zajímavou stránku, kde jsou i recenze looperů:
http://loopermusic.com/
ale je to psáno nějakou cizí mluvou
opravdu máš pocit, že nerův příspěvek byl vhodnou reakcí na to, co jsem tu psal? odkazoval na něco jiného, nežli na to, co jsem chtěl říct já - ale budiž, pakliže máš chutě, dopřej jim svobodu mociMilanT píše:Proč se ptáš když si nechceš přečíst odpověď?chroustjazz píše:musíš neustále do všeho "fundovaně" krafat a nenechat jedno téma suché?
Vidím, že snaha pomoci navedením na odpovědi, které tu už jsou a tím vlastně rychleji pomoci tazateli, je pro někoho zbytečná a vlastně obtěžující. Je vidět, že mít přehled na fóru je přitěžující okolnost.
Mám chuť doporučit ostatním, aby na tvé dotazy již nereagovali a přestali krafat.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 6.05.2013 5:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny příspěvky.
Důvod: Sloučeny příspěvky.
free jazz, volná improvizace, soudobá hudba
Tak to ale není, protože všechna tlačítka mají dorazy (tedy jakési nožičky, které znemožní jejich propad do bezedné hloubky). Tlačítko ovládající mikrospínač má tedy nuceně stále stejný zdvih, je namáhán stejnou silou. Není možné to "ušlapat". A upřímně, pokud máš třeba dvoušlapku, pod masivními pogumovanými šlapkami, na které dupeš, jsou úplně stejné mikrospínače.Smrťokvítek píše:pěkný akorát bych se bál, že to brzo odrovná ten mikrospínač. Přece jenom v noze není takový cit a to tlačítko na to není dělané.
Naposledy upravil(a) martina72 dne 6.05.2013 10:35, celkem upraveno 2 x.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Loopery, novinky od Digitechu vs. Boss atd.
Ano, všechny mikrospínače jsou totiž konstruovány přesně stejně a mají i stejnou životnost. Navíc tohle řešení právě žádný doraz nemá na rozdíl od aktuátoru u footswitche.martina72 píše:Mikrospínač má tedy nuceně stále stejný zdvih, je namáhán stejnou silou. Není možné to "ušlapat".
Máš tam ještě nějaké pohádky?
Výrobci kolikrát šetří i na nožních spínačích, natožpak na těch normálních.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Moc nerozumím, proč reaguješ tak emocionálně a mluvíš o nějakém pohádkaření. Looper (JamMan) jsem právě teď rozebral a je to samozřejmě přesně tak, jak jsem to napsal. Vím to již několik let, neboť se Looper musí udržovat Kontaktolem, přecjen v prachu ve zkušebně a na podiu (a střídáním teplot a vlhkosti transportem) trpí. A mimoto mám od Digitechu několik dalších krabek (největší je GNX4) s těmi samými spínači a tlačítky.Wohma píše:Ano, všechny mikrospínače jsou totiž konstruovány přesně stejně a mají i stejnou životnost. Navíc tohle řešení právě žádný doraz nemá na rozdíl od aktuátoru u footswitche.martina72 píše:Mikrospínač má tedy nuceně stále stejný zdvih, je namáhán stejnou silou. Není možné to "ušlapat".
Máš tam ještě nějaké pohádky?
Výrobci kolikrát šetří i na nožních spínačích, natožpak na těch normálních.
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Loopery, novinky od Digitechu vs. Boss atd.
OK, takže mi chceš říct, že tlačítko footswitche je konstruované stejně pevně jako tlačítko na tom panelu nahoře? To se pak docela divím, že každý shání 3DPT spínače, když by tam šlo hodit libovolné plastové tlačítko. Anebo je něco velmi špatně u toho Digitechu.
A to ani nemluvím o tom, že u rozumnějších efektů nejsou nožní spínače montované na PCB. To malé tlačítko bude na 99,99 % přímo na plošňáku. To taky není problém, že?
A to ani nemluvím o tom, že u rozumnějších efektů nejsou nožní spínače montované na PCB. To malé tlačítko bude na 99,99 % přímo na plošňáku. To taky není problém, že?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ano, tlačítko Digitech footswitchů (velkých placatých šlapek) je konstruováno stejně jako ta malá tlačítka ovládání a nastavování parametrů celé šlapiny. I pod nimi je ten samý mikrospínač a i ta šlapka má dorazy takové, abys na to hamtl a přitom ten mikrospínač nezničil. Mikrospínače jsou na plošňáku. Ten do jisté míry pruží, takže míííírně odolá i nepřesnostem ve zmíněných čistě mechanických dějích. Mikrospínače se dají dle libosti a opotřebení měnit, mikropájkou s odsávačkou. |Jeden stojí ve velkoobchodě cca 9,- Kč.
Rozdíl tam bude minimálně ten, že v případě footswitchů bude ten doraz kovový, kdežto u plastových tlačítek plastový (tj. pružnější [což odnáší mikrospínače] a náchylnější k rozbití). Mikrospínače jsou samozřejmě vyměnitelné, ale já třeba z principu nechci efekt, který budu muset za chvíli opravovat. Ale proti gustumartina72 píše:Ano, tlačítko Digitech footswitchů (velkých placatých šlapek) je konstruováno stejně jako ta malá tlačítka ovládání a nastavování parametrů celé šlapiny. I pod nimi je ten samý mikrospínač a i ta šlapka má dorazy takové, abys na to hamtl a přitom ten mikrospínač nezničil.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Vše je vždy věc vybavení toho přístroje a ceny. Na GNX4 je 42 malých tlačítek a 7 footswitchů. A ta malá tlačítka některá třeba někdo použije i mnohem častěji než ta velká. To je na každém soudruhovi, jak ten krám ovládá a co s ním dělá. Holt se pak vymění to, co nejvíc trpí, no. Je to jak u kláves. Kdo na synťák třeba jen basuje a ještě k tomu píše vše v Fdur, pak mu asi odejdou kontakty a pružiny na třech čtyřech klávesách o dost dříve, než zbytek klávesnice.
Na druhou stranu slyšel jsi někdy o rozbitým tlačítku/spínači u Boss pedálu? To je prostě nesmrtelná konstrukce, díky které lze dnes bez problémů používat i 30 let staré efekty. Tak to má vypadat 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ne, o tom jsem neslyšel nikdy. A Boss krabky jsem měl a opravdu něco i 30 let.Wohma píše:Na druhou stranu slyšel jsi někdy o rozbitým tlačítku/spínači u Boss pedálu? To je prostě nesmrtelná konstrukce, díky které lze dnes bez problémů používat i 30 let staré efekty. Tak to má vypadat
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.-
chroustjazz
video k té nové pětsetpětce..od mistra loopera:
http://www.youtube.com/watch?v=L0hD3FEdOp8
http://www.youtube.com/watch?v=L0hD3FEdOp8
Čáu,
doufám, že to tedy není tady úplně mimo mísu, tak mě když tak nezabíjejte.
Chtěl bych looper, řekněme aby se na něj dalo dlouho nahrávat, měl USB výstup, chci ho samozřejmě ke kytaře.
Koukal jsem na Digitech JamMan Solo nebo Digitech JamMan Stereo a nevím, který je lepší volba. Řekl bych, že v ovládání bych zvládnul oba jen Stereo mi přijde praktičtější, navíc má sluchýtkový výstup (víte jak funguje? Chápu to dobře tak, že mi převede zvuk mého komba do sluchátek?) jinak mi přijdou stejní.
Nicméně má otázka zní vyplatí se si připlatit za Stereo, které bych sehnal za nějakých 5000 nebo zvolit radši menší variantu a ušetřit prachy? Co myslíte?
Díky Igy. Ať vám to sviští
doufám, že to tedy není tady úplně mimo mísu, tak mě když tak nezabíjejte.
Chtěl bych looper, řekněme aby se na něj dalo dlouho nahrávat, měl USB výstup, chci ho samozřejmě ke kytaře.
Koukal jsem na Digitech JamMan Solo nebo Digitech JamMan Stereo a nevím, který je lepší volba. Řekl bych, že v ovládání bych zvládnul oba jen Stereo mi přijde praktičtější, navíc má sluchýtkový výstup (víte jak funguje? Chápu to dobře tak, že mi převede zvuk mého komba do sluchátek?) jinak mi přijdou stejní.
Nicméně má otázka zní vyplatí se si připlatit za Stereo, které bych sehnal za nějakých 5000 nebo zvolit radši menší variantu a ušetřit prachy? Co myslíte?
Díky Igy. Ať vám to sviští
Epiphone Les Paul LP100, Squier Vintage Modified 51' Strat, Vox AC4TV, EHX English Muff'n, EHX Big Muff, Danelectro Daddy Overdrive, Danelectro Cool Cat, Danelectro Fab Tone, Behringer Vintage Time Machine
Já ti doporučuji to dražší. Tu vícešlapku. Ty totiž velmi rychle ovládneš všechny možnosti, ona s jídlem roste chuť, a pak ti ten jednodušší přístroj přestane stačit a začne tě štvát. Nakonec k němu dokoupíš externí trojpedál pedál, což je perverzní. Když jsi to mohl mít už v jedné krabce.
Ok přišetřim na ten dražší, nicméně mám ještě jeden dotaz - Line6 JM-4 na bazaru jsem ho ted viděl asi za 5200, má v sobě přednastavený bicí, což se mi docela líbí, ale nevím jestli to neni až moc velká zbytečná paráda co myslíš? Nebo radši zůstat u toho JamMana Stereo?
Epiphone Les Paul LP100, Squier Vintage Modified 51' Strat, Vox AC4TV, EHX English Muff'n, EHX Big Muff, Danelectro Daddy Overdrive, Danelectro Cool Cat, Danelectro Fab Tone, Behringer Vintage Time Machine
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Do sluchátek ti převede to, co prochází looperem. Budeš-li ho mít zapojený před aparátem, tak tam zvuk komba neuslyšíš, bude-li ve smyčce, pak budeš mít kompletní zvuk (předpokládám, že tam je nějaká emulace reproduktoru, jinak by to stálo za nic moc).IgyMM píše:navíc má sluchýtkový výstup (víte jak funguje? Chápu to dobře tak, že mi převede zvuk mého komba do sluchátek?)
Jinak opravdu je lepší mít více pedálů, ovládání je pak jednodušší nebo máš víc možností. Jen si spočítej, jestli cenově vyjde líp menší pedál + fooswitch nebo větší pedál, případně jaké jiné možnosti tam jsou rozdílně. O zvrácenostech martiny72 přehled nemám, nicméně bych to neviděl tak kategoricky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
chroustjazz
rozhodně bicí nejsou zbytečná paráda..na jammanuovi mě štvalo, že tam je jen takový metronom - např. na bossovi rc 300 si můžeš nastavit spoustu bicích, ale klidně jen hihat a kopák, což je super - ale pokud je tam nebudeš chtít, můžeš je kdykoli vypnoutIgyMM píše:Ok přišetřim na ten dražší, nicméně mám ještě jeden dotaz - Line6 JM-4 na bazaru jsem ho ted viděl asi za 5200, má v sobě přednastavený bicí, což se mi docela líbí, ale nevím jestli to neni až moc velká zbytečná paráda co myslíš? Nebo radši zůstat u toho JamMana Stereo?
ono je otázkou, na co ten looper vlastně chceš..ale určitě s jídlem roste chuť, tedy pokud nejsi nějaký šílený vegetarián 8¨-)
No chci klasický looper s řekněme dlouhým loopingem a rozhodně nechci aby mě rozčiloval (takže vemu vícešlapku), ale tak přemýšlím jestli si k tomu vzít další funkce a jestli se to vymplatí, ale možná to nakonec pro mě bude zbytečný vezmu ten JamMan Stereo a nebudu špekulírovat
doufám že budu spokojen.