Dotaz ohledně Drop C..

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Aprylkoss

Dotaz ohledně Drop C..

Příspěvek od Aprylkoss »

Zdravím jen se chci zeptat proč když struny podlaďuji na Drop C, tak jak strunu G naladím na F? Pač já to naladím vždy jen na E a pak to zní jako by to bylo rozladěný. Jednou se mi povedlo to naladit perfektně, ale na podruhý už ne.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz ohledně Drop C..

Příspěvek od rotten77 »

Strunu G naladíš na F tak, že ji naladíš na F. Když ji naladíš na E, tak je jasné, že to neladí. Třetí strunu od vrchu (D - po podladění C) chytni na 5 pražci - tam je tón F.
Kup si ale raději ladičku...

Aprylkoss

Příspěvek od Aprylkoss »

Tak že jestli sem to dobře pochopil, 3 strunu od vrchu kde D sem podladil na C a uchytnu tu samou strunu v 5 přažci tak je ton F? A po této struny musím naladit strunu G na F?
Aprylkoss

Příspěvek od Aprylkoss »

No a ladičku mám, ale ani sní mi to nejde sem nejspíš blbec..:D
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Aprylkoss píše:Tak že jestli sem to dobře pochopil, 3 strunu od vrchu kde D sem podladil na C a uchytnu tu samou strunu v 5 přažci tak je ton F? A po této struny musím naladit strunu G na F?
Nauč se naladit kytaru, třeba tady: http://dusan.pc-slany.cz/hudba/kytara_ladeni.htm (akorát tady je standardní ladění)

Pátý pražec na třetí struně musí znít stejně jako prázdná čtvrtá struna.
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

Aprylkoss píše:No a ladičku mám, ale ani sní mi to nejde sem nejspíš blbec..:D
... :lol: akú ladičku más? ja mám Musedo- MT40 a prelaďujem podlaďujem jedna radosť :lol: nieje to nič ťažké... snáď to neprelaďuješ fúkaciou ladičkou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (joke)
This account don't exist longer.
Aprylkoss

Příspěvek od Aprylkoss »

rotten77 píše:
Aprylkoss píše:Tak že jestli sem to dobře pochopil, 3 strunu od vrchu kde D sem podladil na C a uchytnu tu samou strunu v 5 přažci tak je ton F? A po této struny musím naladit strunu G na F?
Nauč se naladit kytaru, třeba tady: http://dusan.pc-slany.cz/hudba/kytara_ladeni.htm (akorát tady je standardní ladění)

Pátý pražec na třetí struně musí znít stejně jako prázdná čtvrtá struna.
Už to mám fakt dík za pomoc..;)
creds

Příspěvek od creds »

Ahoj všem, chytil bych se s dovolením tohoto vlákna...Mám zvídavou, v kapele padlo rozhodnutí ladit do Drop C, jen s tím nemám vůbec žádnou zkušenost. Nemyslím ladění jako takové, to mi je úplně jasný, v Dropu C už mám naladěno. Ale jde mi třeba o akordy, např. Áčko bude drženo na pátém pražci vrchních tří strun nebo na pražci sedmém? Pokud sedmém, tak Éčko je tedy na druhém pražci vrchních tří strun? podotýkám, že ani netuším, zda se v Dropu C takto ty akordy nazývají...pokud tedy ale sedmém, co je to za akord na pražci prvním? A co potom prázdné dvě horní struny - toť je nějaký akord? Jo a co pak struny, je dobrý to hrát na Rotosoundy 10 (0.46)...? Jo a co basa, předpokládám, že musí jít taky do tóńu C na E struně že...Dík moc za jakékoliv připomínky a názory...
Jackson RX10 D, Jackson JS32T, Peavey 6505, Genz Benz G-flex 212, Samson AirLine AP1, NS-2.
http://bseband.xf.cz/ http://jokereleven.xf.cz/
Slayer

Příspěvek od Slayer »

dvě prázdné struny (původně E,A nyní C,G) jsou power akord C, a následně si všechny powerakordy můžeš odvodit. Jestli víš jak jdou po sobě tóny C, C#, D, D#, E, F, F#, G, G#, A, A#, H což je základní znalost tak každý pražec od prázdné struny je o půl tón výš
příklad:
1. pražec C#
2. pražec D
3. pražec D#
zmiňované A je třeba 9. poloha

Co se týče strun, tak teď říkáš že máš naladěno tak se sám rozhodni jestli ti přijdou struny volné nebo ti to vyhovuje. Já klidně drop C hraju se stejnýma 10-46, popř. 10-52 ideál, ale je tady spousta lidí co když slyší podladění tak by ti hned doporučovali 12 a pod.

Jestli hrajete v kapele všechny nástroje stejně laděné, tak by do dropu měla jít i basa, jestli chcete společně hrnout to Céčko :D
creds

Příspěvek od creds »

Skvělý, dík za osvětu. Jen tedy ještě jedna kontrolní - původně jsme hráli od D, teď tedy kytary šly na E struně o dva tóny (nebo dva půltóny?) níž na C, když tedy původní držení akordu "E" (nebo ať se v dropu C nazývá jakkoliv) můžu teď chytit na druhým pražci vrchních tří strun, basa to nemůže v původním podladění od D hrát stejně na prázdném Éčku (pochopitelně pokud je furt podladěná na D)...? Pokud si tedy rozumíme...Prostě aby se nám to basa nemusela učit vše znovu no..:)...Dík za info.
Jackson RX10 D, Jackson JS32T, Peavey 6505, Genz Benz G-flex 212, Samson AirLine AP1, NS-2.
http://bseband.xf.cz/ http://jokereleven.xf.cz/
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

od D, teď tedy kytary šly na E struně o dva tóny (nebo dva půltóny?)
2 půtóny níž = D, 2 tóny (4 půl tóny) níž = C. Je to jednuduché a chtělo by se to alespoň ty základy naučit. Vezmi si E strunu a hraj pražec po přažci (tón po tónu). E F Fis G Gis A B H C Cis D Dis e. Podle toho pochopíš vše.
Aby basa mohla hrát to samé, tak ať se naladí také do C a je to ne? Ten druhý dotaz jsem možná nepochopil, ale určitě to tak bude fungovat. Nemůže to hrát stejně jako vy, když bude v D.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“