Nová Jolana Tornado

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
steenyxxx

Nová Jolana Tornado

Příspěvek od steenyxxx »

Zdravím,
chtěl jsem se zeptat jestli nemá někdo zkušenosti s těmito novými kytarami. Zaujalo mě, že na ně hraje i Ota Váňa z kabátů - tuším že má dva kusy, jeden s tremolem a druhý bez. Byl jsem na koncertě a zvuk byl samozřejmě senzační, přitom je to kytara kterou Vám udělají podle vašich představ a cena se pohybuje okolo 21-22 tisíc což je za tak univerzální kytaru super. Má někdo prosím nějaké zkušenosti, nebo je přímo vlastníkem ?? Popřípadě jaké by jste doporučili alternativy ? Předem díky. Mara ;)

http://www.jolana.eu/cz/tornado.html
Alternátor

Re: Nová Jolana Tornado

Příspěvek od Alternátor »

Tahle kytara tu bohužel moc rozšířená není. Pokud vím, dá se domluvit návštěva přímo v továrně NBE v Hořovicích, kde by sis jí mohl vyzkoušet. Sám jsem se k tomu několikrát odhodlával, ale nikdy to nevyšlo. Nicméně reference jsou na ni dobrý, snímače SD jsou prostě světová kvalita, o Amberech, které taky nabízejí, jsem se dokonce dočetl, že patří mezi jedny z nejlepších kopií PAF, plus mají samozřejmě i silnější verze. Řekl bych, že za ty peníze je to skvělá věc. Sám už hodně dlouho koukám po Diamantce. Ale kdybych měl mít všechny kytary, co chci, tak musím prodat dům, auto a bydlím s nima pod mostem :evil:
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

V NBE často žádnou nemají. Kytara je to zajímavá, středová, s ostrým zvukem a jestli jí chceš zkoušet, tak v Music City většinou Tornádo i Diamantku najdeš.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
911

Příspěvek od 911 »

1.jpg
1.jpg (5.28 KiB) Zobrazeno 4243 x
Jsem si ji objednal před lety.Měl jsem ji nějaký čas.Celkem solidně ručně udělaný nástroj.Jsem zvyklý na zamykací mechaniky,tak jsem je tam chtěl také,tím se ale zvýšila váha na hlavě,ale hlavně díky dutému a velmi lehkému tělu,mi přepadávala na hlavu a to mi tak štvalo,že jsem ji po čase prodal.Vadilo mi přední uchycení řemenu ala SG čko,prostě mi to nesedělo do ruky.Zpracování krku a pražců bylo však excelentní. Zvukově to nebylo špatné,žádný zázrak se však nekonal,už je to ale nějaký čas a vše jsem zapomněl,takže by to chtělo spíše někde vyzkoušet,zda by Ti seděla.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

steenyxxx

Příspěvek od steenyxxx »

Jojo, super. Díky za názory. Mám právě SG a to uchycení mě vůbec nevadí :D Ale mám ještě jeden dotaz - doporučili by jste za tuto cenu jinou kytaru tohoto typu - nebo za těch 20 to hraje dobře ? Díky za odpověď ;)
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Pokud bych chtěl semiakustický nástroj (měl jsem jich několik), rozhodně bych si koupil za polovinu ceny nějakého bazarového japonce, vyrobeného v Korei. Nejlépe Ibanez. Ty kytary byly vždy excellentní. A hlavně mají stále svou cenu. Kdežto u Tornada bude cena jen a jen klesat.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

martina72 píše:Pokud bych chtěl semiakustický nástroj (měl jsem jich několik), rozhodně bych si koupil za polovinu ceny nějakého bazarového japonce, vyrobeného v Korei. Nejlépe Ibanez. Ty kytary byly vždy excellentní. A hlavně mají stále svou cenu. Kdežto u Tornada bude cena jen a jen klesat.
:evil: :arrow: :?:
UTornada bude cena jen a jen klesat.
Tak dlouho bude kulhat za cenovými championy, než se v Česku začne pěstovat zdravé sebevědomí.
Ale opatrně:
http://www.vanilka.cz/clanek/kdy-mi-ujel-vlak
:wink: -kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Nová Jolana Tornado (staré jsem měl tři, byly mizerné) je bezesporu dobrý nástroj. Ale Ibanez takové produkoval již v sedmdesátých letech. Nevím, zda budoucí kupující ocení "novost" a "neotřelost" a "exkluzivitu" standardního a plně srovnatelného nástroje z pidizemičky a od pidiznačky.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

To sice ne, ale Hořovice jsou v Čechách vyhlášené, takže v ČR nehrozí nějak velký pokles ceny na českém bazaru. Samozřejmě na eBay už taková šance asi nebude, ikdyž se můžou najít sběratelé z jiných zemí např. z Německa (ale může jít i za moře :) ).
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

V tom případě si to chce zvolit nástroj, kterýho se nebudeš po čase chtít zbavovat. Pokud ti tornádo sedne jak zvukově, tak pocitově, tak proč ho prodávat? Nejhorší je koupit kytaru proto, že ji prostě chceš, přestože ti nesedí. S tímhle už jsem si svoje užil a znova bych to neopakoval.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Tak nový Tornádo má náš kytarista (červenou jako Váňa a Hrůza) a je to výbornej nástroj. I kvuli tomu prodal Les Paula a Americana Tele ;)
Aj Hladík mu ho chválil
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
steenyxxx

Příspěvek od steenyxxx »

Jojo, tak to zní velice fajn, myslíš, že by jste mohli poslat nějaké fotky nebo zvukovou ukázku ?? Byl bych Vám moc vděčný... ;)
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Fotky jsou na webu a nahrávky kapel Jefferson a Medvěd 009.
Jo, a umí to rozpínat humbáče na singly pušpúlovýma poťákama ;)
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Nevíte, z čeho jsou tyhle nový tornáda postavený? Je to překližka, nebo masiv? Na webu píšou akorát, že tělo a krk je z javoru a hmatník palisandr. Chci si koupit nějakou pololubovku a Tornádo mi přijde extrémně stylový :-)
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Chci si koupit nějakou pololubovku

GUILD M-75 Aristocrat - tak až budeš v music city, tak se vem do kukaňe ještě tuhle, taky stylovou
grock

Příspěvek od grock »

M75 mě tak zaujala na testu na jamstage.cz , že jsem si ji musel koupit jako svou první semiak .
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
carver

Příspěvek od carver »

ajdam píše:Nevíte, z čeho jsou tyhle nový tornáda postavený? Je to překližka, nebo masiv?
určite to bude preglejka
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Tak jsem ji nakonec koupil :-) Zběžně jsem ji otestoval v našem domácím klubu a zní fakt výborně. Má krásně kousavý zvuk, který jsem si od pololubu sliboval. Co mě překvapilo je její sustain. Žil jsem v domnění, že nejdelší sustain mají solid body kytary, ale tornádo v tomhle ohledu strčí mého telecastera hravě do kapsy. Zatím jsem zkoušel akorát jazz/blues zvuky společně s pianem, uvidíme jak se jí bude dařit v punku.

Jinak zpracování je parádní, krk je skvělej, kytara nedrnčí ani nasucho v žádné poloze (to se jen tak nevidí). Jediná její vada na kráse je protáhlá prasklina v laku na lubech (doufám že v laku...). Při koupi jsem si toho nevšiml, ale na pódiu to v zeleném bočním světle vylezlo. Mimochodem, nevíte někdo co je to za lak? PUR? PES?

EDIT

Tak po bližším prozkoumání jsem zjistil, že je kytara odspoda na lubech bouchlá, asi tam bude i nějaká prasklina. Nechápu jak jsem si toho mohl nevšimnout. Myslíte, že to může mít nějaký zásadní vliv na životnost? U solidbody kytary by mi to bylo jedno, ale u pololubovky mě to trochu štve.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

grock píše:M75 mě tak zaujala na testu na jamstage.cz , že jsem si ji musel koupit jako svou první semiak .
ten guild je uplne bozi, minimalne ten modry kus co visel v music city. s prehledem strcil do kapsy vsechny gibsony do 50k na krame co jsem mel za poslednich par let v ruce.
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

EDIT

Tak po bližším prozkoumání jsem zjistil, že je kytara odspoda na lubech bouchlá, asi tam bude i nějaká prasklina. Nechápu jak jsem si toho mohl nevšimnout. Myslíte, že to může mít nějaký zásadní vliv na životnost? U solidbody kytary by mi to bylo jedno, ale u pololubovky mě to trochu štve.[/quote]

Stanislav Papež, Jílové u Prahy. Zavolat, dohodnout, zajet. Opraví. Viz sekce kytaráři.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“