Zhodnoťte naše nahrávky - zpěv
Pravidla fóra
Re: Zhodnoťte naše nahrávky - zpěv
Ahoj,
prosím o názor na tyhle nahrávky. Za všechny názory i rady vám děkuju.
Ellie Goulding - Your song
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=vaz ... =endscreen
Christina Peri - Thousand years (začíná později.. 0:12)
http://www.youtube.com/watch?v=HPnoEZAx ... =endscreen
prosím o názor na tyhle nahrávky. Za všechny názory i rady vám děkuju.
Ellie Goulding - Your song
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=vaz ... =endscreen
Christina Peri - Thousand years (začíná později.. 0:12)
http://www.youtube.com/watch?v=HPnoEZAx ... =endscreen
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nejen že si jde zkazit technika, ale i hlasové ústrojí.harry16 píše: Jinak myslím, že u growlingu ta technika nejde zkazit...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
martincihak
to Sis:
k té první písni. Co se týče čistoty zpěvu, tak tam bych problém neviděl. Slyšíš dobře. Přednes je takový nic neříkající, pamatuju si tu tvou první nahrávku a tam jsem se posadil na zadek. Toto je taky dobrý, ale něco tomu chybí. V těch hloubkách jsi nevýrazná. Chce to v tu chvíli dát mikrofon blíž k ústům. A ještě si myslim, že v té poslední pasáži jsi netrefila správně začátek toho ref. nevim, ale jestli to tak má být, tak je to divný, pak jak to tam utichne, tak ty ještě zpíváš a řekl bych, že ten závěrečný tón je malinko jinde.
k té druhé: tam je to pěvecky dobrý, ale......nerozumim ti ani slovo, což je škoda.
Shrnutí...dobrá zpěvačka, pozor na výslovnost, tím pádem artikulace (mooooc důležité). Trošku bych zapracoval i na dynamice projevu. Přijde mi to moc "dětsky" zazpívaný.
k té první písni. Co se týče čistoty zpěvu, tak tam bych problém neviděl. Slyšíš dobře. Přednes je takový nic neříkající, pamatuju si tu tvou první nahrávku a tam jsem se posadil na zadek. Toto je taky dobrý, ale něco tomu chybí. V těch hloubkách jsi nevýrazná. Chce to v tu chvíli dát mikrofon blíž k ústům. A ještě si myslim, že v té poslední pasáži jsi netrefila správně začátek toho ref. nevim, ale jestli to tak má být, tak je to divný, pak jak to tam utichne, tak ty ještě zpíváš a řekl bych, že ten závěrečný tón je malinko jinde.
k té druhé: tam je to pěvecky dobrý, ale......nerozumim ti ani slovo, což je škoda.
Shrnutí...dobrá zpěvačka, pozor na výslovnost, tím pádem artikulace (mooooc důležité). Trošku bych zapracoval i na dynamice projevu. Přijde mi to moc "dětsky" zazpívaný.
Minikombo - Roland Micro CUBE
Elektrická kytara - Ibanez Les Paul '76 (made in Japan)
Elektroakustická kytara - Walden O550CE
Mikrofon - Shure C606
Externí zvuková karta - M-Audio fast track MK II
Uzavřená sluchátka - SUPERLUX HD-660
Mikrofon - Shure C606
Děkuju za rady a názory, pokusím se zapracovat na výslovnosti, artikulaci i jiných věcech ..martincihak píše:to Sis:
- OndrejCvrk
martincihak píše:to OndrejCvrk:
Živě si dokážu představit, jak je těžké zaujmout, v takové van men šou, publikum. Za mě se přiznám, že by jsi mne do kolen nedostal. Tvůj výběr písně je takový divný a moc utahaný. To že jsi to celé zazpíval chraplákem, tak budiž. To co jsi tam předvedl není podle mě ani moc zazpívaný, jako spíš zarecitovaný. Sekání a provzdychávání koncovek, absolutně bez melodie, bez drajvu. No nevim. Může to být samozřejmě špatným mikrofonem u kamery, na živo to bude mít jiný grády, ale toto mne moc nepřesvědčilo. Co se týká čistoty provedení, tam soudit moc nemůžu. Neznám melodii, tak co už je falešně a co ještě ne prostě nevím.
Osobně nemám nic proti chrapláku, ale i ten se dá zpívat a ne jen přeříkávat. Zkus mě přesvědčit o svém umu u něčeho jiného. Omlouvám se za vyjádření pocitů. M.
Díky moc za tohle! Chvála mě nikam nedostane, potřebuju kritiku, díky, že jsi mi napsal na to. Jsem se vším teďka na úplném začátku.
Zkusil jsem si vzít něco z vašich rad a nazpíval něco novýho:
https://soundcloud.com/harry16/asking-a ... a-prophecy
Nazpívaný mám jen ty Growl/Scream chvilky... Je to lepší?
https://soundcloud.com/harry16/asking-a ... a-prophecy
Nazpívaný mám jen ty Growl/Scream chvilky... Je to lepší?
Dával jsem sem asi před 4 měsíci příspěvek, ale chtěl bych znovu, tentokrát už jsem nezpíval s karaoke ale v ruce měl kytaru (na kterou se učím teprva kolem 2-3 měsíců) každopádně by mě zajímalo jak na tom jsem, co se týče hlasu, co se týče kytary.
Nějaké rady ?
Nápady na čem zapracovat ?
Děkuji všem předem za reakce.
http://uloz.to/xNjA18cE/inzerat-wav
Nějaké rady ?
Nápady na čem zapracovat ?
Děkuji všem předem za reakce.
http://uloz.to/xNjA18cE/inzerat-wav
-
martincihak
to Daidaleus:
k té minulé nahrávce. Mě se to moc líbí. Velice příjemná barva hlasu, prezentace písně byla procítěná bez zbytečných hekání atd. překvapuje mne, že mi to uteklo. Asi jsem vyměknul, ale neslyšim tam žádné extra pochybení. Snad jen co se týká síly hlasu, tam tam chce prostě jen zpívat a ono to půjde.
K inzerátu:
zde hned na začátku...a noc mě obepíná ha hááá. To hááá bych si odpustil, ve slově obepíná není H. Ale to dělá spousta lidí, mě to však vadí. Dohromady s kytarou mi to moc nejde, jako by se to kopalo, ale to opět nacvičíš, zatím za 3 měsíce hraní je to dobrý. Celkově mě to neuráží, teď se soustřeď na to, abys mohl zpívat i něco pro vyšší rozsah hlasu, aby nebyla další tvá píseň v té samé melodii. Mírný falše tam jsou, ale nic neřešitelnýho.
Makej na sobě, a bude to jen lepší.
A nedávej to na ulož to, ale např. SoundCloud. Ať nemusí posluchač zbytečně stahovat něco do pc. Díky
to harry16:
když už sis vybral tuto píseň, tak jsi měl zkusit i ty čistý pasáže. Neposlouchám tuto muziku a vim o ni prd, ale tento song je dobrej.
Neber to špatně, ale poslouchal jsem nějaký covery na yt a tvůj zpěv ze začátku mi přijde, jako když to zpívá hluchoněmej. Je takový zahuhlaný, nesrozumitelný, a mám pocit, že ti vynechává hlas...myslim, že tvá technika growlu není správná a mám lufta z toho, že si takhle odkouříš hlasivky. Chce to ale názor někoho, kdo tuto techniku ovládá. Díky ale za ukázku písně, která se mi fakt líbí.
Skoč do ZUŠky a zeptej se, jestli by si to neposlechl někdo zasvěcenej.
to admurc:
ty neslyšíš tu rozladěnou kytaru?! Takovým přístupem ty snahy hned odrovnáš.
Ke zpěvačce snad jen, že pokud se jí to líbí, ať pokračuje, ale moc bych se s tím nechlubil na veřejných sítích. Od druhé poloviny songu jsem přemýšlel, jestli si neděláte z nás srandu, ale po tom tlesknutí, jsem pochopil, že ne. Nechci se nikoho dotknout, ale hned od prvního hrábnutí do strun jsem naštvanej, takže mé hodnocení ztrácí objektivitu. Diletantství typu rozladěná kytara je prostě nepřijatelné, teda pokud chcete dělat muziku na nějaký úrovni.
Zkuste to ještě jednou, nalaď si kytaru a až si nasadíš cappo, tak to přejeď znovu, uvidíš, co ti to bude ukazovat.
k té minulé nahrávce. Mě se to moc líbí. Velice příjemná barva hlasu, prezentace písně byla procítěná bez zbytečných hekání atd. překvapuje mne, že mi to uteklo. Asi jsem vyměknul, ale neslyšim tam žádné extra pochybení. Snad jen co se týká síly hlasu, tam tam chce prostě jen zpívat a ono to půjde.
K inzerátu:
zde hned na začátku...a noc mě obepíná ha hááá. To hááá bych si odpustil, ve slově obepíná není H. Ale to dělá spousta lidí, mě to však vadí. Dohromady s kytarou mi to moc nejde, jako by se to kopalo, ale to opět nacvičíš, zatím za 3 měsíce hraní je to dobrý. Celkově mě to neuráží, teď se soustřeď na to, abys mohl zpívat i něco pro vyšší rozsah hlasu, aby nebyla další tvá píseň v té samé melodii. Mírný falše tam jsou, ale nic neřešitelnýho.
Makej na sobě, a bude to jen lepší.
A nedávej to na ulož to, ale např. SoundCloud. Ať nemusí posluchač zbytečně stahovat něco do pc. Díky
to harry16:
když už sis vybral tuto píseň, tak jsi měl zkusit i ty čistý pasáže. Neposlouchám tuto muziku a vim o ni prd, ale tento song je dobrej.
Neber to špatně, ale poslouchal jsem nějaký covery na yt a tvůj zpěv ze začátku mi přijde, jako když to zpívá hluchoněmej. Je takový zahuhlaný, nesrozumitelný, a mám pocit, že ti vynechává hlas...myslim, že tvá technika growlu není správná a mám lufta z toho, že si takhle odkouříš hlasivky. Chce to ale názor někoho, kdo tuto techniku ovládá. Díky ale za ukázku písně, která se mi fakt líbí.
Skoč do ZUŠky a zeptej se, jestli by si to neposlechl někdo zasvěcenej.
to admurc:
ty neslyšíš tu rozladěnou kytaru?! Takovým přístupem ty snahy hned odrovnáš.
Ke zpěvačce snad jen, že pokud se jí to líbí, ať pokračuje, ale moc bych se s tím nechlubil na veřejných sítích. Od druhé poloviny songu jsem přemýšlel, jestli si neděláte z nás srandu, ale po tom tlesknutí, jsem pochopil, že ne. Nechci se nikoho dotknout, ale hned od prvního hrábnutí do strun jsem naštvanej, takže mé hodnocení ztrácí objektivitu. Diletantství typu rozladěná kytara je prostě nepřijatelné, teda pokud chcete dělat muziku na nějaký úrovni.
Zkuste to ještě jednou, nalaď si kytaru a až si nasadíš cappo, tak to přejeď znovu, uvidíš, co ti to bude ukazovat.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 13.04.2013 6:48, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti několik příspěvků napsaných za sebou během pár minut. Přístě prosím použij funkci UPRAVIT.
Důvod: Sloučil jsem ti několik příspěvků napsaných za sebou během pár minut. Přístě prosím použij funkci UPRAVIT.
Mikrofon - Shure C606
Mikrofon - Shure C606
Děkuji za shrnutí, Takže ten inzerát je špatně nazpívaný ?
Neříkám že neslyším ty intonační chybky, každopádně u toho (obepíná ha háá) to ujelo nějak samo, a nechtělo se mi to kvůli tomu celé přezpívávat, pak tam také šlo o to že jsem asi v 80% písně stiskl pomaleji strunu než jsem měl v plánu tak tam došlo i k té mezeře no, Ale k těm intonačním chybkám, provází to celou píseň nebo je to spíše jen v některých částech ?
Občas jsem si totiž všiml že mi dělá problém zakončování vět, možná kvůli nedostatku vzduchu, ale nejsem si tím zas tak jist.
Neříkám že neslyším ty intonační chybky, každopádně u toho (obepíná ha háá) to ujelo nějak samo, a nechtělo se mi to kvůli tomu celé přezpívávat, pak tam také šlo o to že jsem asi v 80% písně stiskl pomaleji strunu než jsem měl v plánu tak tam došlo i k té mezeře no, Ale k těm intonačním chybkám, provází to celou píseň nebo je to spíše jen v některých částech ?
Občas jsem si totiž všiml že mi dělá problém zakončování vět, možná kvůli nedostatku vzduchu, ale nejsem si tím zas tak jist.
-
martincihak
Ne, není špatně zazpívaný. Vystihl jsi to dobře. K těm chybkám opravdu dochází až v posledních fázích písně a ano, týká se to těch koncovek bez vzduchu =o) Tu mezeru mezi hraním neřeším. Je vidět, že sluch máš a víš o všem, co by se mělo dopilovat, takže jsme tady zbyteční =o)Daidaleus píše:Děkuji za shrnutí, Takže ten inzerát je špatně nazpívaný ?
Mikrofon - Shure C606
Mikrofon - Shure C606
Mockrát děkuji, vážím si vašeho názoruNe, není špatně zazpívaný. Vystihl jsi to dobře. K těm chybkám opravdu dochází až v posledních fázích písně a ano, týká se to těch koncovek bez vzduchu =o) Tu mezeru mezi hraním neřeším. Je vidět, že sluch máš a víš o všem, co by se mělo dopilovat, takže jsme tady zbyteční =o)
-
fantomas2536
Taky bych prosil o zhodnocení mé nahrávky http://ulozto.cz/xTKaZXU8/petr-muk-cover-mp3
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2harry: to je zpěv?? 
2fantomas: možná by byl lepší dojem bez té příšerné kytary, ale chce to ještě hodně cvičit, řekl bych...
No jak tak na to koukám, asi sem budu muset zase strčit nějakou nahrávku mého <5let syna, aby bylo jasno, kde je minimální laťka
P.
2fantomas: možná by byl lepší dojem bez té příšerné kytary, ale chce to ještě hodně cvičit, řekl bych...
No jak tak na to koukám, asi sem budu muset zase strčit nějakou nahrávku mého <5let syna, aby bylo jasno, kde je minimální laťka
P.
To´s myslel vážně?fantomas2536 píše:Taky bych prosil o zhodnocení mé nahrávky http://ulozto.cz/xTKaZXU8/petr-muk-cover-mp3
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Zhodnoťte naše nahrávky - zpěv
R.I.P. mému sluchu ... Petr Muk mi tam nahoře určitě rozumí 
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
-
martincihak
Vsem vam rozumim a vase nazory respektuju, kazdopadne to vypada, ze tento kluk chce opravdu zpivat a nedela si z nas srandu. Z jeho predchoziho prispevku jsem pochopil, ze by rad operni zpev, proto jsem mu na to nenapsal vubec nic. Nebot v opere se vazne neorientuju
jednou jsem koukal na tv a tam byla nase hodne znama operni pevkyne a zpivala sve dcerce ukolebavku. Zpivala ji normalne, ne operne a muzu vam rict, ze to byla hruza, falesny jak prase a proste strasny. Z toho jsem usoudil, ze pokud je nekdo dobry operni zpevak, nemusi tomu byt u normalniho zpevu. Kplega Fantomas by asi rad slysel, co je zapotrebi k tomu aby sve nadani zdokonalil. Timto ho docela degradujete 
Mikrofon - Shure C606
Mikrofon - Shure C606
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Obecná poznámka byla myšlená obecně a - byť v odlehčeném tónu - nijak výsměšně.
P.
Do fantomase je snadné se strefit. Zpívá falešně, cpe tam nějakou manýru, necítí ani češtinu ani frázování té skladby. Co s ním? Ale i takoví lidé mají právo se z hudby radovat či ji dokonce provozovat. Myslím to dobře. A držím palce.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.