AHoj koupil jsem si novou kytaru hraje dosti vpohodě, ale na hmatníku má tuhle vadu
http://www.revir.wz.cz/1.jpg
- můžete mi někdo poradit čím byto šlo opravit ? jako při hraní to vůbec nevadí je to jenom vizuální vada. Nějaké olejíčky nebo něco jiného ? nevím jako co to je trocha mě tím obchod n****l...
ale myslím že to pujde opravit.
EDIT: Trao - vulgarismus (+ příliš velký obrázky buď s náhledem, nebo jen link... Jana)
Optická vada hmatníku - pomoc
Pravidla fóra
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
jako nevim, o co jde, co ti na tom konkrétně vadí...
zkus to pls upřesnit, jestli jde o to, že je ten hmatník trochu otlačenej, tak to nemusí bejt nutně na škodu, může to bejt pro hru i lepší...
EDIT: Už vim, o co jde, buď rád, že máš takhle měkkej hmatník, bude se ti příjemněji hrát, navíc to vypadá cool, když máš vydřený políčka, vypadá to, že usilovně a vehementně tránuješ...
Akorát je problám, že se pak dost pozná kde hraješ, já měl vydřený na akustice pole 1-2, pak taky 5-7, trochu 9 a úplně mrtě nejvíc 12-14...
Jinak možná by nebylo od věci používat nějaký čistidla a podle dřeva vosky nebo jednou za čas přelakovat...
btw, je to IBANEZ GRG 170DX?
zkus to pls upřesnit, jestli jde o to, že je ten hmatník trochu otlačenej, tak to nemusí bejt nutně na škodu, může to bejt pro hru i lepší...
EDIT: Už vim, o co jde, buď rád, že máš takhle měkkej hmatník, bude se ti příjemněji hrát, navíc to vypadá cool, když máš vydřený políčka, vypadá to, že usilovně a vehementně tránuješ...
Akorát je problám, že se pak dost pozná kde hraješ, já měl vydřený na akustice pole 1-2, pak taky 5-7, trochu 9 a úplně mrtě nejvíc 12-14...
Jinak možná by nebylo od věci používat nějaký čistidla a podle dřeva vosky nebo jednou za čas přelakovat...
btw, je to IBANEZ GRG 170DX?
Naposledy upravil(a) Trao dne 18.12.2007 19:30, celkem upraveno 3 x.
Die Hard or Die Home
mám to taky, dyz do toho rypnu nehtem tak je to i docela hluboky, ale me to vyhovuje, některe sou tak drsne ze se o ně muzu oprit strunou 
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
vem to starym kartackem na zuby... i podel prazcu
A naolejovat (osetrit nejakym tim pripravkem na hmatniky) muzes taky, at ti zbytecne nesesycha (jinak by ti mohli po stranach vylizt hrany prazcu... casem pochopitelne...)
A naolejovat (osetrit nejakym tim pripravkem na hmatniky) muzes taky, at ti zbytecne nesesycha (jinak by ti mohli po stranach vylizt hrany prazcu... casem pochopitelne...)
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
Nedělej s tím nic.
Je to součást dřeva - setkávám se s tím i u mahagonu sipo (jeden z nejdražších na nástroje).
Zvuk ani kvalitu to neovlivňuje a navíc je to známka toho, že výrobce dřevo nijak nepřibarvoval.
Někteří výrobci totiž používají jiné méně kvalitní druhy palisandru a aby to bylo "rosewood" , tak to vezmou mořidlem...
Je to součást dřeva - setkávám se s tím i u mahagonu sipo (jeden z nejdražších na nástroje).
Zvuk ani kvalitu to neovlivňuje a navíc je to známka toho, že výrobce dřevo nijak nepřibarvoval.
Někteří výrobci totiž používají jiné méně kvalitní druhy palisandru a aby to bylo "rosewood" , tak to vezmou mořidlem...