do 13000, ke Gibson LP (Vox, Fender, Orange, Marshall..)
Pravidla fóra
do 13000, ke Gibson LP (Vox, Fender, Orange, Marshall..)
Zdravím,
procházel jsem tu několik topiků, ale rozhodl jsem se založit nový se specifičtějšími parametry
Chtěl bych:
- kombo nebo hlava+box, cena 8000,- až 13000,-
- kvalitní clean, kreslím přes efekty
- reverb!
- tří pásmový ekvalizer
- preferované značky Vox, Fender, Orange, Marshall ...
- výkon 30+W můj pathfinder 10W zkušebnu neutáhne.
- stylově zhruba alternativní rock, shoegaze, blues.
Mám:
- Gibson Les Paul Studio
- VOX pathfineder 10W
- BOSS DS-2
- BOSS DD-7
- Big muff
- Big clone
Nejraději bych chtěl nový aprát, ale bazaru se vyloženě nebráním. Nemám moc důvěru ve značky Laney a Peavey, ale jen z doslechu.
procházel jsem tu několik topiků, ale rozhodl jsem se založit nový se specifičtějšími parametry
Chtěl bych:
- kombo nebo hlava+box, cena 8000,- až 13000,-
- kvalitní clean, kreslím přes efekty
- reverb!
- tří pásmový ekvalizer
- preferované značky Vox, Fender, Orange, Marshall ...
- výkon 30+W můj pathfinder 10W zkušebnu neutáhne.
- stylově zhruba alternativní rock, shoegaze, blues.
Mám:
- Gibson Les Paul Studio
- VOX pathfineder 10W
- BOSS DS-2
- BOSS DD-7
- Big muff
- Big clone
Nejraději bych chtěl nový aprát, ale bazaru se vyloženě nebráním. Nemám moc důvěru ve značky Laney a Peavey, ale jen z doslechu.
Re: do 13000, ke Gibson LP (Vox, Fender, Orange, Marshall..)
No tyjo to nabídka moc hvězdná nebude, ale přece jen se něco najít dá...
Třeba?
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =50&order=
Třeba?
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =50&order=
A nebo Hot rodu podobnej blues deluxe třeba? Za těch 13 docela bývá.
Jinak proč ne Laney? ( nemyslím to nějak rýpavě nebo něco, normálně míněná otázka) U nich by ses vešel do limitu v 30W verzích i do novýho.
Jinak proč ne Laney? ( nemyslím to nějak rýpavě nebo něco, normálně míněná otázka) U nich by ses vešel do limitu v 30W verzích i do novýho.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Ten teď ale na bazaru není. Jen mne ještě napadlo oslovit místní mistry bastlíře..
Ale není zas nějaká vzácnost. Takže kdo si počká, ten se dočká. 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Z Voxů asi starší AC30CC1 - reálná prodejní cena staršího kousku max. 13t., ikdyž za to občas někdo chce i 20. Jednoreprák, rozumné rozměry a hmotnost na tahání, 30W, bedna z baltské břízy, lampový rectifier. Za ty peníze docela poctivý aparát, jen je docela horor měnit lampy.
Napadla mě ještě jetá AC15C2 - ta má dvě repra a kdybys tam dal třeba G12H namísto Greenbacku, tak bys tu zkušebnu asi taky uhrál (tak, abys měl čistý zvuk). Záleží, jak hrajete nahlas - možná bude dobré si od někoho nějaké 112 kombu půjčit a zkusit to. Někomu stačí 15W, někomu nestačí 50w.
Z Fenderů za ty peníze buď jetý Hot Rod Deluxe nebo Blues Deluxe, za ty prachy oba dva kousky naprosto s přehledem k sehnání. Po výměně repra za něco použitelného je HRDX dobrý aparát na krabičky. Blues Deluxe je takový "hřejivější" a jak název napovídá "Bluesovější"
, Hot Rod je takový "univerzál" a je více rockovější. Zkreslený kanál se mi nelíbí ani u jednoho, ale čisté kanály spousta lidí používá úspěšně jako základ pro krabičky.
Značku Orange bych při tomhle rozpočtu a s tvými požadavky asi vynechal. Mohl by vyhovovat Dual Terror, který za ty peníze seženeš, ale už ti nezvude na bednu. Nic jiného od Orange, co bude vyhovovat tvým požadavkům, za tyhle peníze neseženeš.
Na Marshall bych se vykváknul, ty levné modely mi přijdou dost plečkové.
Napadla mě ještě jetá AC15C2 - ta má dvě repra a kdybys tam dal třeba G12H namísto Greenbacku, tak bys tu zkušebnu asi taky uhrál (tak, abys měl čistý zvuk). Záleží, jak hrajete nahlas - možná bude dobré si od někoho nějaké 112 kombu půjčit a zkusit to. Někomu stačí 15W, někomu nestačí 50w.
Z Fenderů za ty peníze buď jetý Hot Rod Deluxe nebo Blues Deluxe, za ty prachy oba dva kousky naprosto s přehledem k sehnání. Po výměně repra za něco použitelného je HRDX dobrý aparát na krabičky. Blues Deluxe je takový "hřejivější" a jak název napovídá "Bluesovější"
Značku Orange bych při tomhle rozpočtu a s tvými požadavky asi vynechal. Mohl by vyhovovat Dual Terror, který za ty peníze seženeš, ale už ti nezvude na bednu. Nic jiného od Orange, co bude vyhovovat tvým požadavkům, za tyhle peníze neseženeš.
Na Marshall bych se vykváknul, ty levné modely mi přijdou dost plečkové.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
V braunsoundu v ostravě mají Fender Deville 410 za 15k..
Děkuji, Vám všem za názory.
No o Laney jsem slyšel, že zvuk není až tak dobrý jako Fender a Vox. Ale byli to jen tranzistory, polo-lampy...
Ten Vox AC30CC1 je bomba, ten bych za těch 13t bral hned. Ty Fendery co jsem poslouchal zní taky slibně. Asi sečkám jestli se neobjeví ten Vox, jinak půjdu do toho Hot Rodu.
Ten DeVille je vyšší řada Hot Rod Deluxe s 4x10" ?
Ještě jednou díky za rady.
No o Laney jsem slyšel, že zvuk není až tak dobrý jako Fender a Vox. Ale byli to jen tranzistory, polo-lampy...
Ten Vox AC30CC1 je bomba, ten bych za těch 13t bral hned. Ty Fendery co jsem poslouchal zní taky slibně. Asi sečkám jestli se neobjeví ten Vox, jinak půjdu do toho Hot Rodu.
Ten DeVille je vyšší řada Hot Rod Deluxe s 4x10" ?
Ještě jednou díky za rady.
Nevím, zda-li bych to nazval vyšší řadou. Čtyři repra a vyšší výkon - 60W. Jinak mám za to, že jsou prakticky stejné.
Tu verzi 410 bych nebral. Ty desítky alnica málokomu sednou, lepší by byla verze 212, i pro ugrade repráků je to příjemnější kvůli rozpočtu. Deville není určitě vyšší liga, je to jen větší výkon do více repráků - určitě hraje dospělejc a více majestátně, ale je už docela hodně hlasité a taky je to štragadlo, pokud přecházíš z 15W tranzistorového Pathfindera, tak by tě ta hlasitost taky mohla porazit a asi bys musel začít chodit do posilovny, abys to byl schopný přemísťovat 
Jinak Hot Rod Deluxe je taková klasika, hraje na to každý druhý. U nás třeba zpěvák ze Sunshine (má Hot Rody hned 2).
Ten Vox AC30C1 se ti bude shánět asi blbě, taky bude asi málo lidí ochotno si přiznat, že ta cena je taková, jaká je - to kombo se doprodávalo nové i za 17t. Kč a člověk dnes koupí novou AC30C2 skoro za dvacku když se vyhmátně nějaká ta sleva, takže ceny na bazaru 18-20t., které se tam občas objeví, jsou trochu vyšší a imho nereálné, ale ať si prodává kdo chce co chce za kolik chce
Jinak Hot Rod Deluxe je taková klasika, hraje na to každý druhý. U nás třeba zpěvák ze Sunshine (má Hot Rody hned 2).
Ten Vox AC30C1 se ti bude shánět asi blbě, taky bude asi málo lidí ochotno si přiznat, že ta cena je taková, jaká je - to kombo se doprodávalo nové i za 17t. Kč a člověk dnes koupí novou AC30C2 skoro za dvacku když se vyhmátně nějaká ta sleva, takže ceny na bazaru 18-20t., které se tam občas objeví, jsou trochu vyšší a imho nereálné, ale ať si prodává kdo chce co chce za kolik chce
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nesmysl, jen hrají trochu jinak.Piggy píše: No o Laney jsem slyšel, že zvuk není až tak dobrý jako Fender a Vox. Ale byli to jen tranzistory, polo-lampy...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Aby z toho nebyl flameware. Laney opravdu hraje vždy taknějak jinak. Marshally nikdy nezklamou, ale je to prostě Marshall zvuk, nic jiného. Fender je vždy zvukově výborný, ale metal si na tom nezahraješ. A tak můžeme pokračovat donekonečna. Raději si prostě zahrát a rovnou koupit, srdcem. Po půlroce prodat. A pozor, stále ještě existují situace, kdy jest na bazaru ke koupi levný dobrý klon plexiny nebo osmistovky a bedna s Celestionama. Ke krabičkám to bude pasovat, čistý dobrý zvuk to dá.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak tohle je přesně naopak náběh na flamemartina72 píše:Aby z toho nebyl flameware
(...)
Marshally nikdy nezklamou, ale je to prostě Marshall zvuk, nic jiného.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ale není. Ono je to taky o kytaře a snímačích (ale i jejich výšce pod strunami a tak). Ne vše si rozumí se vším. Zahrát si, koupit. Kupovat vždy tak, abych to za rok prodal za tu cenu. Zásada je hrát zadarmo. To jeho Studio také neznáme. LP to není. Za třináct (což je název vlákna) může točit aparáty doalelujá, než si vybere.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: do 13000, ke Gibson LP (Vox, Fender, Orange, Marshall..)
Laney má jinej charakter zvuku, toť vše podle mě. VC někomu sednout nemusí. To je třeba můj případ. LC mi přijde takové univerzálnější ( byť víc rockové) a mám dojem z toho, co slýchávám a čtu, že i více lidem sedne. Ale je to jen o charakteru zvuku. Ale obě jsou do rozpočtu tohoto vlákna. I nové kusy, nemluvě o tom, že na bazaru se oba typy docela vyskytují. A třeba by Piggymu sedly.
A že by Marshall nikdy nezklamal, tak to teda taky nevím. A bezchybný fender mi přijde taky trochu dogma. Nebyl bych si tak jistý, jestli třeba Excelsior sedne každému.
A o snímačích a kytaře je to vždy, ne jen u Laney.
A že by Marshall nikdy nezklamal, tak to teda taky nevím. A bezchybný fender mi přijde taky trochu dogma. Nebyl bych si tak jistý, jestli třeba Excelsior sedne každému.
A o snímačích a kytaře je to vždy, ne jen u Laney.
- Alternátor
Laneye obecně maj dobrej zvuk, akorát každýmu nemusí sednout ta nosovitost většiny modelů. Marshall je oproti tomu uječenější a ostřejší. Osobně bych počkal na bazaru na Laney GH50, která se tam dost často objevuje i s boxem za směšný ceny. Výkon velkej, takže s cleanem by problém nebyl. A možná bys přišel víc na chuť i lampovýmu zkreslení, oproti krabkám. Navíc má dva ovladače gainu, takže bys moh používat čistej zvuk na krabice a a základně zkreslenej z hlavy. Ovšem Master je tu jen jeden, takže bys musel dorovnávat hlasitost.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida