Lol coze? A co hrajete za styl?Ctibi píše:včerejši koncert, kde nam pogujici fanoušci a nějací opilci nechtěně zničili věci, takže jsme museli zkončit dřív.
Uzemnění předního panelu na aparátu OT z Co vás naštvalo...
Pravidla fóra
Uzemnění předního panelu na aparátu OT z Co vás naštvalo...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Re: Co vás v momentální době zklamalo, popřípadě naštvalo
me u pedalboardu přišlápli kabel a odtrhl se tam zemnící drát (ikdyž je fakt že to bylo smontované jen tak provizorně abych s tim odehrál koncerty na víkend) a kámošovi tam nějak drbli do kabelu mezi kytarou a kombem a neco se mu stalo se vstupem, takže to vydávalo takové zvuky, že to nebylo ani do hororu a potom to nehrálo už vůbec. Největší problém byl, že to bylo v hospodě a nebylo tam žádné podium. Jinak hrajeme rock, punk-rock, 
Proto se vyplatí vozit s sebou pájku a kus cínu. Oprava těch kabelů by trvala pár minut. Fakt má něco se vstupem a nemá taky jen zničenej kabel? Nevím co by se mohlo stát, když vám šlapali jen na kabely.
oni mu ale nepřišlápli kabel. jak je zapojenej do komba, tak mu drcli nějak do toho jacku, takze to bude spis něcos tím vstupem. Naštěstí se to stalo někdy v pul 1 rano a v 1 jsme měli končit tak to nebylo tak hrozné, ale bylo to zajímavé když to kamošovi najednnou přestalo hrát, tak na mě ukazoval ze to solo budu hrat ja a kdyz jsem zacal tak najednou taky ticho 
To škobrnutí o kabel nedělá u levných komb dobrotu, samice vstupu bývá z plastu a dokonce přiletovaná na plošňák korekčního předzesilovače. Je to lumpárna. Správně má být vstup zcela oddělen od desky, dvěma kontramatkami pevně spojen s kovovým čílkem panelu a se zbytkem zesilovače propojen dostatečně dlouhými lanky. Doporučuji si to tak preventivně udělat.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Co vás v momentální době zklamalo, popřípadě naštvalo
Mě se vstup povedlo urvat i na kettner puretone, který stojí přes 40 tisícmartina72 píše:To škobrnutí o kabel nedělá u levných komb dobrotu, samice vstupu bývá z plastu a dokonce přiletovaná na plošňák korekčního předzesilovače. Je to lumpárna. Správně má být vstup zcela oddělen od desky, dvěma kontramatkami pevně spojen s kovovým čílkem panelu a se zbytkem zesilovače propojen dostatečně dlouhými lanky. Doporučuji si to tak preventivně udělat.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Mi se povedl urvat vstup na Blackmoreovi, takže bych neřekl, že to je jen u levných zesilovačůmartina72 píše:To škobrnutí o kabel nedělá u levných komb dobrotu, samice vstupu bývá z plastu a dokonce přiletovaná na plošňák korekčního předzesilovače. Je to lumpárna. Správně má být vstup zcela oddělen od desky, dvěma kontramatkami pevně spojen s kovovým čílkem panelu a se zbytkem zesilovače propojen dostatečně dlouhými lanky. Doporučuji si to tak preventivně udělat.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Hellou, to se jednou kytara rozšoup´, udělal "baletní" otočku, zapomněl na krátkou šňůru a vyrval z Regenta celý přední panel. Ten byl k našemu zděšení z hliníkového plíšku asi tak 0,5mm a přilepený na plastové destičce. Takže já bych se moc na přední panel nespoléhal. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Fade: To je docela blbý ne? Signál jde jedním drátem do jacku, ale zem je tam připojena jako celá kostra a hlavně přední panel zesilovače? Když bude probíjet a ty si půjdeš upravit poťáky tak si 100% sáhneš si na ten panel a dostaneš šlehu, takhle už myslím nějaký kytarista umřel na podiu, ale nepamatuju si jméno.
Nicméně jsme tu dost OT, jestli to bude dál pokračovat, tak to přesunu nebo smažu. Záleží, jestli to budete chtít řešit dál.
Nicméně jsme tu dost OT, jestli to bude dál pokračovat, tak to přesunu nebo smažu. Záleží, jestli to budete chtít řešit dál.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Já ti ani nevím. Taky se mi to až tak nezdá, ale bylo to tak řešeno, tak nevím. I před ulomením mi k input jacku šel jen jeden, červený kabel.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: Uzemnění předního panelu na aparátu OT z Co vás naštvalo
Drát.
Kdyby se vyjádřil někdo, kdo tomu rozumí, byl bych rád.
Kdyby se vyjádřil někdo, kdo tomu rozumí, byl bych rád.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Prave proto ma byt kostra a celni panel (a vlastne vse kovove na zesilovaci na co si muzes za provozu normalne shanout) spojeno s zemnicim kolikem v zasuvce a to pokud mozno dost tlustym dratem. Kdyz pak zacne "nekde neco probijet", tak se to bezpecne zkratuje do zeme a maximalne to nekde prepali pojistky. (nechtejte po me abych to hledal ve vyhlasce 50, uz ji mam stejne mnoho let propadlouBejk píše:Fade: To je docela blbý ne? Signál jde jedním drátem do jacku, ale zem je tam připojena jako celá kostra a hlavně přední panel zesilovače? Když bude probíjet a ty si půjdeš upravit poťáky tak si 100% sáhneš si na ten panel a dostaneš šlehu, takhle už myslím nějaký kytarista umřel na podiu, ale nepamatuju si jméno.
Pokud je ovsem nekde zprasena elektroinstalace (faze privedena na kolik nebo nejaka jina cunarna), popr pokud nekdo pouzije nejakou echt blbe zapojenou prodluzovacku, to je pak smrtak dost pravdepodobna varianta
Hraju výhradně na šrot.
Re: Uzemnění předního panelu na aparátu OT z Co vás naštvalo
Ano, máš pravdu. Já tam nerozepsal tuhle "složitější" variantu, kdy to můžeš zabít. Chtěl jsem na to jen upozornit a zarazilo mě, že to tak dělají a s touhle (kolikrát častou situací- špatná elektroinstalace na různých akcích) nepočítají. Já mám vyhl. 50 čerstvou
.