Nahrávaní do PC

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

kondik vazbi velmi ochotně... jednou se mu to povedlo, ikdyz sem mel repro za rohem... (ne, neprehnal sem to s gainem...ale bedny asi byly nahlas)
Za mnohé ze svých starých příspěvků se hluboce stydím.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Já nevim,ale myslim,že snímat ve zkušebně celej ansámbl jednim mikrofonem (jedno jakym) bude dělat děsnej bordel. Myslim tim zvukovou kouli. Nejlepší bude mít nějakej lacinej MIX (třeba TAPCO,v nouzi i Behringer - cca 2000) a každej nástroj snímat svým mikrofonem (levná dynamika do litru). Jen bicí je problém. Tady ale nemám žádný zkušenosti. MOhlo by snad zabrat bicák za pořádným kobercem a slušnější mikrofon. Nejlépe několik. Pak line OUT z mixu do zvukovky line IN.
Naposledy upravil(a) Lachim dne 25.10.2007 20:35, celkem upraveno 1 x.
xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

udelejte multitrack

nejdriv bici, pak nastroje, pak zpev... to taky toho casu az tak nezabere...
backhamm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od backhamm »

chci se zeptat mam program amplitube a mam kytaru propojenou pres mic a dis chci zvuk nahrat pres nejakej program tak mi to amplitupe zacne hrozne piskat a neni nic slyset fakt nevim cim to je dik za odpoved budu rad dis nekdo napise na icko nebo na mail díky
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

Oj! Takový přesný vysvětlení jak to nahrávám já. Já mám normálně kytaru (je to Tenson, typu strat :lol: ) a z tý vede kabel do efektu RP-80! A z toho efektu vede ze sluchátek (aby to bylo stereo ne? jináč de jen levej nebo pravej!) kábl do >Vstupu vnějšího zdroje< v pc... samozřejmě zvukovka musí bejt! No a program?? Já používám Adobe Audition 1.5 s multitrackem a je to super! Jak na covery tak na vlastní, jsem spokojen!!
Moleek

Příspěvek od Moleek »

ještě k těm sluchátkum: Sluchátka máš vlastně obrácenej mikrofon ale má to menší citlivost takže to nesnmá tolik a můžeš hrát i víc nahlas a nahraje se víc než jen bordel.... ale chtělo by to pořádný uzavřený DJ sluchátka
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
krejca
Kontaktovat uživatele:

cubase

Příspěvek od krejca »

k efektu jsem dostal CDcko produktu Cubase. asi to ma neco umet. Kdyz budu mit dobrou zvukovku nahraju na to neco ?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ano, ale zjisti si, co kam zapojovat a pres co. Pokud pichnes vystup z efektu primo do zvukovky, bude to samo o sobe znit asi dost spatne... Jinak Cubase je profi produkcni soft, jedinou jeho nevyhodu snad vidim v tom, ze toho umi tolik, ze neni lehky se s nim naucit. Ale to je podobny s kterymkoli slusnejsim softem...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
facha.music

Cubase

Příspěvek od facha.music »

...
Naposledy upravil(a) facha.music dne 11.12.2007 14:05, celkem upraveno 1 x.
Boom!

Příspěvek od Boom! »

a mohl by mi jeste plz nekdo rict jestli existuje nejakej program kterej by s co nejmensi prodlevou poustel to co zahraju na kytare prez komp rovnou me do sluchatek? respektive umi to nektery z vyse zminenych programu?
xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

na to musis mit dobrou zvukovku
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ani ne, slusne latence se da dosahnout i pres ASIO4ALL http://www.asio4all.com/ , ale funkcnost ti nikdo nezaruci
Somnus Aeternus
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Wohma píše:Ani ne, slusne latence se da dosahnout i pres ASIO4ALL http://www.asio4all.com/ , ale funkcnost ti nikdo nezaruci

Jak už jsem psal výše - mám integrovanou zvukovu (notebook 1,2GHz; 512MB RAM) a s ASIO4ALL jsem stáhl latenci na 0ms! Chtělo si to ale s tím trochu pohrát...
DaveMurray

AhOi lidi!!! Já mám takovou extrémně debilní votázku! Jenže já si prostě nevím rady, tak ji musim položit :lol: Já totiž doma nahrávám do pc (jak už jsem někdy vejš řek :lol: ) do Auditionu 1.5. Udělám si bicí v Beatcraftu, bass si nahraju svou. No a pak hraju 3 kytary. Jenže s nima mám takový nenormální problém - když hraju solo, tak není slyšet, pče ty dvě další kytary to přehluší :lol: :D No a tak se chcu zeptat, jestli jako mám spíš přidat hlasitost tý solový kytary anebo stáhnout hlasitost těch dvou??? :roll: :oops: :lol: Aby jako zase "celková hlasitost" a takový ty blbosti byly optimální... :?: :shock: Dííky :o
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

DaveMurray píše:AhOi lidi!!! Já mám takovou extrémně debilní votázku! Jenže já si prostě nevím rady, tak ji musim položit :lol: Já totiž doma nahrávám do pc (jak už jsem někdy vejš řek :lol: ) do Auditionu 1.5. Udělám si bicí v Beatcraftu, bass si nahraju svou. No a pak hraju 3 kytary. Jenže s nima mám takový nenormální problém - když hraju solo, tak není slyšet, pče ty dvě další kytary to přehluší :lol: :D No a tak se chcu zeptat, jestli jako mám spíš přidat hlasitost tý solový kytary anebo stáhnout hlasitost těch dvou??? :roll: :oops: :lol: Aby jako zase "celková hlasitost" a takový ty blbosti byly optimální... :?: :shock: Dííky :o
No, trochu bych zeslabil ty doprovody. Pokud jde v Auditionu udělat křivka hlasitosti, tak bych, jak je tam to sólo, na té křivce ubral
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

rotten77 píše:No, trochu bych zeslabil ty doprovody. Pokud jde v Auditionu udělat křivka hlasitosti, tak bych, jak je tam to sólo, na té křivce ubral
To by mohlo znit neprirozene... Spis bych vytahnul tu solovku, ale hlavne predtim bych si zkusil hrat s ekvalizerem, protoze kolikrat staci trochu boostnout (nebo v pripade tech doprovodu ubrat) urcity frekvence a je to. Hlavne pokud nahravas bez simulace repraku, tak to chce odriznout frekvence od nakych 100Hz dolu, protoze pokud nahravas primo z krabky, tak ta kolikrat produkuje spoustu nizkych frekvenci, ktery pak prehlusuji vsecko ostatni.
Somnus Aeternus
xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

DaveMurray píše:AhOi lidi!!! Já mám takovou extrémně debilní votázku! Jenže já si prostě nevím rady, tak ji musim položit :lol: Já totiž doma nahrávám do pc (jak už jsem někdy vejš řek :lol: ) do Auditionu 1.5. Udělám si bicí v Beatcraftu, bass si nahraju svou. No a pak hraju 3 kytary. Jenže s nima mám takový nenormální problém - když hraju solo, tak není slyšet, pče ty dvě další kytary to přehluší :lol: :D No a tak se chcu zeptat, jestli jako mám spíš přidat hlasitost tý solový kytary anebo stáhnout hlasitost těch dvou??? :roll: :oops: :lol: Aby jako zase "celková hlasitost" a takový ty blbosti byly optimální... :?: :shock: Dííky :o
vytahnout solovku... nikdy nic neztlumovat pokud se to da jeste bez prebuzeni zesilit...
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

a upravuješ to pak nějak na výstupu??? máš tam něco co ti sníží dynamiku a vytahne hlasitost???
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
DaveMurray

No křivka v Auditionu jde, ale jak jsem právě předtím zkoušel ty dvě možnosti [(-doprovod AND 0Solo) OR (0Doprovod AND +solo)] tak je fakt, že u toho prvního mi to znělo trošku divnějc!
S ekvalizérem jsem si pohrál a trochu to pomohlo, ale i tak to ještě nebylo ono, tak jsem tu solovku vytáhnul (bez přebuzení) a myslím, že to je v pořádku, tak dík za pomoc!
A jinak to nijak neupravuju, mám jen krabičku a nahrávám, pak už nic :D kromě mixdownu :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

DaveMurray píše:No křivka v Auditionu jde, ale jak jsem právě předtím zkoušel ty dvě možnosti [(-doprovod AND 0Solo) OR (0Doprovod AND +solo)] tak je fakt, že u toho prvního mi to znělo trošku divnějc!
S ekvalizérem jsem si pohrál a trochu to pomohlo, ale i tak to ještě nebylo ono, tak jsem tu solovku vytáhnul (bez přebuzení) a myslím, že to je v pořádku, tak dík za pomoc!
A jinak to nijak neupravuju, mám jen krabičku a nahrávám, pak už nic :D kromě mixdownu :D
V tom pripade si jeste porid bud softwarovou simulaci repraku (snad nekdo poradi, o zadne nevim, ale nemuze to byt tezky udelat, je to v podstate jen spravne udelany EQ), anebo si kup nejakou treba behringerovskou krabku, ktera v sobe ma simulaci repraku, vyjde to na par stovek. Zvuk tim vyrazne vylepsis ;)
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“