Vox TB35C1 / TB35C2 - hrál na ně někdo?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
qwer
Odborník

Vox TB35C1 / TB35C2 - hrál na ně někdo?

Příspěvek od qwer »

Vox tuhle řadu TB představil snad už před 3 lety a nezdá se, že by o tyhle aparáty někdo jevil zájem. Hrál na ně někdo tady z fora? Zajímá mě především čistý zvuk / lehoučký crunch se singlama (strat / tele).

Jeden nejmenovaný zahraniční obchod tyhle kousky vyprodává za 500 liber (dvoureprákovou C2 za 600) a to mi přijde na 35W (6x 6V6) kombo s bednou z překližky super cena, zvlášť když to má lampový reverb a celý aparát navrhnul Tony Bruno.

Nevím, jestli je ten aparát opravdu takový průšvih, že cena slezla o 30-50% (pamatuju se, že se jednu dobu TB35C1 u nás prodávala za 30t.), nebo je jen nepochopen lidem (nemá to EL84, tak je to automaticky špatné). Co jsem zaznamenal, tak na něj hraje na koncertech a natáčí kytarista z kapely kolem Robinsona z Black Crowes, který asi na aparátech moc šetřit nemusí - tak by to nemuselo být za 16t. i s dopravou sem vůbec špatné :) Budu rád za každou zkušenost s touhle řadou.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Vox TB35C1 / TB35C2 - hrál na ně někdo?

Příspěvek od Nero »

Asi rok a půl zpátky jsem na to hrál v brněnských kytarách.cz s Sandberg stratem a mě se ten aparát líbil. Nekoukal jsem tehdá na cenovku, tipoval jsem to na podobnou relaci jako AC, a za ty prachy bych do toho směle šel, kdybych hledal tenhle typ zvuku. Za 500 liber by mě to docela lákalo.

Nechci se nějak moc pouštět do rozborů zvuku něčeho, co jsem slyšel tak dávno, ale přišlo mi to jako takový lehce amerikanizovaný Vox, možná by v tom byl i malinko dumblovský / zendrivový nádech alá Robben Ford. Co jsem četl, tak v US jsou prý docela populární.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Díky za reakci Nero. Vypadá to lákavě a i spousta ukázek na yt se mi líbí, jen člověk trochu přemýšlí nad tím, proč cena sletěla o třetinu a proč tyhle aparáty největší anglický kšeft vyprodává za polovinu původní ceny :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Asi to to v UK / Evropě zkrátka tolik neprodává. Je to takový heretický Vox a do toho se možná lidem nechce :) Což bohužel asi bude souviset s tím, že se ho bude těžko zbavovat případně na bazaru (i když si vybavuju, že jeden na hudebnibazar.cz kdysi byl a nevisel tak zas tak dlouho...).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Mě na netu zaujal strašně moc. Škoda je, že v okolí nikde není aspoň na zkoušku. Objevit se na bazaru, když jsem sháněl kombo, tak jedu hned. Bohužel se nepoštěstilo.
A mít zbytečných 500 liber, tak si ho hned klidně objednám na zkoušku.
Kdybys ho vzal, tak by bylo super, kdyby ses podělil o dojmy. :) Jsem na tohle kombo strašně zvědavej.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Mají ho v pár hudebninách, tak si možná udělám výlet a vyzkouším ho. Ne, že bych nějaký aparát potřeboval, spíš naopak, ale leží mi doma jeden Celestion Gold navíc, tak přemýšlím, do čeho jej nacpat a ten Bruno by mohl být dobrý adept. Nic s americkým zvukem doma nemám a současné Fendery moc nemusím, tak možná padne volba na Bruna.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

qwer píše:Ne, že bych nějaký aparát potřeboval, spíš naopak, ale leží mi doma jeden Celestion Gold navíc, tak přemýšlím, do čeho jej nacpat
Tak to už pěkná "hudebně-profesní" deformace :-D

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Nero píše:
Tak to už pěkná "hudebně-profesní" deformace :-D
JJ, myslím, že je to už jen otázka času kdy mě moje drahá polovička pošle někam na léčení :D

Nevybavíš si Nero, jak byl ten aparát zpracovaný? Dvě recence se totiž zmiňují o tom, že tolex na tom aparátu byl v rozích dost rozjetý a díky tomu zvláštnímu hladkému tolexu vypadá zblízka ten Vox trochu lacině. Dokonce jsem se někde dočetl o tom, že ten tolex vlivem tepla od lamp na některých místech "zbublinkoval" nebo co. Jsem na tyhle věci trochu pedant a mám rád pěkně zpracované věci (a nemusí to být ani drahé, třeba takový VHT Special 6 za 4t. je imho udělaný nádherně).

Ve slevě je i 18W verze, ale tam mě trochu odrazuje digitální reverb a smyčka hnaná integráčema, nemám moc rád, když je signálová cesta procpána těmito "vychytávkami".
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hele, byl to nový aparát na prodejně, kde tou dobou mohl stát tak měsíc či dva, takže těžko soudit o trvanlivosti, ale z hlediska "vnějšího" zpracování mi to přišlo jako absolutní standard, žádných problematických věcí jsem si nevšiml - ale jak říkám, byl to jen jeden nový kousek.

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Díky Nero, snad ten aparát někde brzo vyzkouším :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hodně štěstí :) Pak jsem zvědavý na tvoje postřehy, jakožto postřehy výrazně většího Vox znalce :)

PetrPeter 1975 - 2008
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Mě VOXy nikdy moc nebraly ale tohle zní zajímavě. :) Škoda jen, že je to jednokanál, mohlo to mít alespoň nějaký boost na footswitch.

edit: tak se dívám, že to větší kombo něco takového má, tak lepší než nic. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Obě dvě komba tohle mají, jen ty 35W to mají spínatelné FS.
xpatd03

Příspěvek od xpatd03 »

Tak co, nějaké nové zkušenosti a poznatky? Dost vážně uvažuji o téhle řadě... Pokud by mi výkonostně stačilo to "slabší" kombo (časem s citlivějším reprákem - Gold), tak jaké jsou argumenty, proč jít do 35 watové verze? Má lepší reverb, nemá efektovou smyčku (přímější signálová cesta), má lepší uchycení (dva úchyty po stranách), trochu hezčí dyzajn (podle mě)? Stojí to za to? A nebo je lepší ty tři tisíce rozdílu v ceně přihodit do repráku a dát do TB18C1 ten Gold?
Franz92

Příspěvek od Franz92 »

před týdnem jsem narazil na tb35c2...dneska jsem ho byl konečně prubnout na zkoušce a málem jsem si nasral do trenek...sehnal jsem ho ve 100% stavu jen párkrát hrané od frajera za 14.000...záviďte pánové :D :)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Ten co visel na hudebnímbazaru.cz? Gratuluji ke koupi. :)

Nenapsal bys k tomu aparátu něco víc? Stále se mi nepoštěstilo na něj někde/u někoho narazit. Kdyžtak díky moc. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“