sluchatka

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
todd

sluchatka

Příspěvek od todd »

Zdravím
Koupil jsem si kytaru, mám už i kombo a teďka bych potřeboval poradit jaký koupit sluchátka abych nesral moc okolí.
Cena: 1000-1500kč
použití: na kytaru a poslech hudby doma
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Podivej se u AKG a Sennheiseru, pripadne Sony (ale tam musis hodne vybirat), chces uzavreny (polouzavreny prd utlumi). Ja mam ted zalusk na AKG K44, stoji jen 750Kc a podle recenzi predci i nekolikrat drazsi sluchatka, fakt me to laka a pokud to bude hrat aspon z 1/5 tak, jak pisou v recenzich, tak me ty penize rozhodne mrzet nebudou ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Mám Koss Porta Pro a opravdu jsou perfektní. Ale všem jejich projev nesedne. Jsou sice polouzavřená ale když je krapet vyhulíš tak nešlyšíš nic z venku. Na tu kytaru by to mohl být si myslím slušné. Máš u nich doživotní záruku a stojí 1500. Parádička :wink:
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Doporucuju sony! muj tata ma jeste z roku 93 a to je opravdu kvalita
nodj

Příspěvek od nodj »

já doporučuju Kossy nebo Sennheisery
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

buď polouzavřená polootevřená sluchátka koss porta pro nebo celuzavřené Sennheiser DT231 - před rokem a něco vyhráli test za nejlepší uzavřená sluchátka v ceně pod 2000,- já je mám a spokojenost. Věrný čistý zvuk s perfektním podáním výšek a středu a nedunícími (méně výraznými) basy.

oprava - vlastně Beyerdynamic DT231 :wink:
Naposledy upravil(a) misadlouhy dne 19.12.2007 21:45, celkem upraveno 1 x.
Norman ST 40 folk
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Taky bych se měl podívat po nějakých slchátkách..na koss a senhesiser jsem slyšel docela dost chválu....ty co mám doma jsou hrozný...horzně moc šumu, výšky trhaj uší a basy tak duní že mi to urve hlavu...vždycky je musím stáhnout...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

*Twisted.Brother* píše:Doporucuju sony! muj tata ma jeste z roku 93 a to je opravdu kvalita

ale kvalita tehdy byla jina nez ted...... ja hraju taky na tatkovi sony někdy, a někdy hraju na svoje sony co mam k poslechu hudby a oddělal sem je za několik tydnu a tatkovi porad hrajou........... i kdyz do nich peru jako o zivot......

btw: doporucuju koss. je na ne dozivtoni zaruka, tak i dyz je poseres tak nevadi
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
afektband

Příspěvek od afektband »

Caggan píše:
*Twisted.Brother* píše:Doporucuju sony! muj tata ma jeste z roku 93 a to je opravdu kvalita

ale kvalita tehdy byla jina nez ted...... ja hraju taky na tatkovi sony někdy, a někdy hraju na svoje sony co mam k poslechu hudby a oddělal sem je za několik tydnu a tatkovi porad hrajou........... i kdyz do nich peru jako o zivot......

btw: doporucuju koss. je na ne dozivtoni zaruka, tak i dyz je poseres tak nevadi
Můj táta má doma ještě sluchátka z vojny, jsou extra nepohodlný, hrajou strašně, ale hrajou. Zatim u těch co se tu objevili jsem slyšel Sennheiser DT231. Hráli dost obstojně.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ty akg K44 mam a muzu doporucit. za 750 jsou to dobre sluchadla.. na poslech hudby a hrani je to myslim vice nez dostatecne...
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

http://www.audiomag.cz/index.php?id=0203/sluchatka
Zaslouženě vítězná Beyerdynamic DT231 Galactic považuji za nejdetailněji, nejotevřeněji a nejpřehledněji znějící sluchátka kategorie do 2.000 korun.

jinak taky zajímavá stránka s testy sluchátek
http://cdprehravace.wz.cz/sluchatka/zebr.htm

a asi nejlepší recenze sluchátek na webu
http://www.headphone.com/guide/
Naposledy upravil(a) misadlouhy dne 19.12.2007 21:59, celkem upraveno 1 x.
Norman ST 40 folk
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Ty kossy sou v pohode. Videl sem asi tri druhy, poslouchal dva... a jako fakt super.
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

jj kossy jsou super kámoš je má taky a hrajou teda pěkně ale 700 se mi za sluchátka dávat nechce :x
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

za tyhle prachy strčim ruku do ohle za Behringery HPS5000 - mam je přes va roky a sem s nima těžce spokojenej
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Miki

Re: sluchatka

Příspěvek od Miki »

todd píše:Zdravím
Koupil jsem si kytaru, mám už i kombo a teďka bych potřeboval poradit jaký koupit sluchátka abych nesral moc okolí.
Cena: 1000-1500kč
použití: na kytaru a poslech hudby doma

ahoj, vypustil bych svý AKG 141 K-Studio, profi polouzavřený sluchátka, stály mě loni 3200,- nechal bych je za 2000,- jsou jako nový, hraný jen doma... fakt luxusní poslech
nodj

Příspěvek od nodj »

já mam už 5 let Sennheiser HD 210 a paráda:
http://casque.sennheiser.audiofanzine.c ... hd210.html

a dobrá věc na nich je,že nemaj šnůru do sluchátek napevno,ale konec(ten ,co jde do sluchátek) je speciální malej jack(menší než standartní malej jack),takže když na tu šnůru šlápnete,tak jí nevytrhnete,ale vyskočí jack(už hodněkrát se mi to stalo..)
lu.kas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lu.kas »

Který sluchátka byste mi doporučili na hraní baskytary a poslech převážně tvrdší kytarový hudby?

Koss Porta Pro nebo ty AKG K44?

Cenově to vychází přibližně porovnatelně, Kossy maj pro mě navíc výhodu že s nima případně můžu v pohodě chodit po ulici, mít na sobě velký uzavřený a vypadat jako Otík z Vesničko má... by se mi moc nechtělo :)

Dík za odpovědi
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Porta pro maji mnohem vic hifi zvuk a jsou pohodlnejsi. AKG K44 jsou urceny do studia na monitoring.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Port Pro maj zbytecne moc zdurazneny basy a hluboky stredy. Zezacatku mi to prislo jako ze hrajou super, ale kdyz jsem si pak dal na usi nejaky lepsi, tak navrat k Portam bylo peklo, jako kdybych mel hlavu v sudu. Daleko radeji posloucham ted na Koss UR-40, zvuk je mnohem vyrovnanejsi a citelnejsi nez Porty, cena podobna. Akorat jsou to velky polootevreny musle a ne maly skladaci jako Porty.
Hraju výhradně na šrot.
lu.kas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lu.kas »

Vzhledem k tomu, že basy mám v hudbě rád a sluchátka chci k baskytaře, to zdůraznění mi nevadí. Takže po vyzkoušení kámošovo Port beru ty.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“