Shure sm58
Pravidla fóra
Shure sm58
Je to téma o ničem , ael když sem si ted projížděj e-shop úplně mě překvapila cena tohodle mikráku.
http://kytary.cz/shure-sm58-se-dynamick ... 66:0:0:1:0
sem měl pocit , že ještě před půl rokem stál 4600 a ted za 2600 mi to proti tomu příde skoro za hubičku.
http://kytary.cz/shure-sm58-se-dynamick ... 66:0:0:1:0
sem měl pocit , že ještě před půl rokem stál 4600 a ted za 2600 mi to proti tomu příde skoro za hubičku.
- citizen.one
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
že by i Shure začal vyrábět s důrazem na cenu?? Já mám doma asi 3 roky starej tenhle mikrofon, tak je to ještě ten "poctivej"?
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Dovolím si nesouhlasit, považuju se za "neshuristu". Samozřejmě je to první věc, kterou kapela dá do rideru, je po něm stále poptávka ale SM58 je tolikrát překonanej mikrofon, že pokud si někdo staví aparát jen pro sebe, nebo se neočekává že bude plnit občas pěkně nesmyslné ridery kapel, nikdy bych mu SM58 nedoporučil.citizen.one píše:...nicmene porad i to novy nejni vubec spatny a za ty prachy si to muze dovolit kdekdo a ma hned lepsi zvuk nez z mnohym tomu podobnych...
Abych tady neplácal vodu, SM58 podle mě překonali třeba AUDIX OM2, AKG D5, BEYERDYNAMIC TG V50d, SENNHEISER E840/45,
Bety nebudu rozebírat, jednak tohle je vlákno o SM58 a jednak jsou na tom líp. Ale jak říkám, pouze můj názor.
Re: Shure sm58
Se kterým nejde než souhlasit.Letho píše:Ale jak říkám, pouze můj názor.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Tak musím svůj odpor trochu zmírnit, zároveň smku trochu vylepšit reputaci.
Nedávno při jednom koncertě shodil kytarista stojan s smkem na beton, pád byl asi z tří metrů. Prohlá bambule šla vyrovnat násadou od menšího kladiva, jinak mikrák přežil, má naprosto stejnej zvuk. Odolnost se SM58 musí nechat, myslím, že tohle by třeba e845 nevydržela.
SMko tam samozřejmě bylo kvůli rideru
, jak jinak.
LTH
Nedávno při jednom koncertě shodil kytarista stojan s smkem na beton, pád byl asi z tří metrů. Prohlá bambule šla vyrovnat násadou od menšího kladiva, jinak mikrák přežil, má naprosto stejnej zvuk. Odolnost se SM58 musí nechat, myslím, že tohle by třeba e845 nevydržela.
SMko tam samozřejmě bylo kvůli rideru
LTH
SM58 je mikrofon, se kterým můžeš mlátit, na to byl určen. A pozor, na trhu (neříkám, že dnes jsou) byly nepříliš levnější klony, kopie, podvodné, pirátské, které hrály opravdu o dost hůře.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Ty kopie nebyly jen od SM58, ale především od SM57, ty cestují po světě pořád. Nějaký cápek dokonce přetišťoval ty polonapodobeniny co se sice prodávají jinak potištěné (prodává je myslím LD třeba u thomanna).martina72 píše:SM58 je mikrofon, se kterým můžeš mlátit, na to byl určen. A pozor, na trhu (neříkám, že dnes jsou) byly nepříliš levnější klony, kopie, podvodné, pirátské, které hrály opravdu o dost hůře.
Rozhodující v rozpoznání je váha, konektor na mikrofonu a taky vnitřní provedení (vodiče, nálepka na kapsli)
LTH
Origo SM58 je standardní mikrofon, kde se člověk příliš nesplete. První volba. Jinde to bude hledání a subjektivní rozhodování. Což je též fér. Ovšem v éře procesorů je skoro už jedno, na co člověk zpívá. Pamatujeme ještě dobu, kdy bubeník, chudák, byl jen zdroj signálu a bicí se pouštěly ze samplů. Zpěvák je ve stejném nebezpečí.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
S tím hodně nesouhlasím. Když použiješ mikrofon který postrádá frekvenční rozsah (jakože dnes to už je málokterý) NEBO má vysoké zkreslení NEBO má naopak hrb na sykavkách/B,P.. NEBO všechno dohromady, kloudný výsledek nenakroutíš ani na preampu, efekťáku, nebo čemkoliv jiném za XXX tisíc.martina72 píše:Ovšem v éře procesorů je skoro už jedno, na co člověk zpívá.
Dobrý zvuk začíná mikrofonem (Bob Heil
Ale je pravda, že zvučit dnes bez kvalitního efekťáku je skoro nemožné. Mimochodem, SM58 se dá dobře krmit TC Electronic M - ONE, společně mají dost dobrej zvuk.
A s tím, že zpěváky nahradí cédéčko tak v případě živých koncertů si dovolím taky nesouhlasit, spousta zpěváků pracuje s publikem, s kapelou. Prostě jinak zazpívá Známku Punku ve vyprodané aréně v půlce koncertu a jinak na začátku vesnické tancovačky.
LTH
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak - v zásadě není dobrý a špatný mikrofon, ale mikrofon na danou věc více nebo méně vhodný
pak se s tím materiálem i dá pracovat, když je dobře nabrán.
P.
P.
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
http://www.thuisfluiters.nl/466P7621.jpg
(kontaktní snímání vokálů
)
mimochodem pavlii, co je pravda na tom, že Bono nahrává na SM58?
LTH
(kontaktní snímání vokálů
LTH
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Obrázek super! 
K otázce: nevím naprosto nic, já si jedu hlavně na svém poněkud neotřelém písečku - takže jednak nemám v arzenálu SM58 (ani jsme se nikdy nesnažil) a jednak moc nesleduju okolí (tím spíš zahraniční - a ještě k tomu vyšší než "okresní" ligu)
P.
K otázce: nevím naprosto nic, já si jedu hlavně na svém poněkud neotřelém písečku - takže jednak nemám v arzenálu SM58 (ani jsme se nikdy nesnažil) a jednak moc nesleduju okolí (tím spíš zahraniční - a ještě k tomu vyšší než "okresní" ligu)
P.
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Tak já doufal, že mi řekneš, jak tě Bono prosil, aby si u tebe mohl nahrát demáčpavlii píše:Obrázek super!
P.
Nebýt riderů, tak dám SM58 spolykat tomu řepotočovi (aspoň se nají, vypadá, že má hlad) a zpěv osadím úplně něčím jiným. Holt některým kapelám můžeš bušit do hlav trojnožkou od stojanu a stejně ze sebe nepřestanou dělat konzervy.
LTH
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
P.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Letho píše:http://www.thuisfluiters.nl/466P7621.jpg
(kontaktní snímání vokálů)
LTH
Vyjma pár alb (Unforgettable fire např kde byl kondík a tu a tam 58) točí Bono na SM58 ale přes LA2A comp/limiter a přes Neve preampy/consoli - čili to prostě zní dobře, často točí i v control room před vytavenejma monitorama s mikrofonem v ruce. Byť většinu songů točí stejně live komplet kapela, čili se to týká jen overdubs nebo nového taku. Přeslechy neřeší (dodají atmošku + room) No a zbytek udělá Lex224 a staré EMT Plate reverby
Poslední album už je digitální, ale pro zajímavost fotka z točení v Sun Studios (opět je tam sm58):

"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge