Výroba PRS
- Dan Rohanský
Re: Výroba PRS
Jojo, s olší se dělá pěkně 
Ty jo, to vypadá parádně! 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Pěkná ruční práce, ten top korpusu olšového. Určitě to bude parádní nástroj.
asi mi kape voda na karbid, taky radši vezmu do ruky dláto nebo cidlinu, než prášící a kvilící frézku nebo brusku. 
Hůů,martina72 píše:Držím palečky, práce se mi líbí. S tím dlátem a ručním broušením jste nějací všichni pracovití, normální člověk by všechno frézoval a na dobroušení použil "hranovou" brusku, kde můžeš všechno udělat (po sundání stolečku) na válci. .............
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Hranová bruska je velmi tichá, jen sviští pás a trošku šumí v hadici, odsávání mám v jiné místnosti, nejpoužívanější stroj. Fréza zas tak nepráší, měla by vyrábět třísku, krájet (je to věc ostrého nástroje, řezného úhlu a řezné rychlosti). Kvílení se u uhlíkových motorů (malé frézky) koná. Ale na ten korpus nepotřebuješ mnoho. Za hodinu dvě to vše nahrubo musí být, pokud si uděláš přípravek, nějakou rampičku, XY pojezd. Já skoro všechno dělám z luftu, šikovné ruce a výkonný běžící pás, plocha, válec, je rychlejší než nějaké štelování čehokoliv. Tedy spíš odbrousit než frézovat. To platí pro tělo, klenutí, anatomická vybrání, vše, co je navrch. Kapsy na krk, elektroniku, případné tremolo a snímače se samozřejmě odbrousit nedají, tam si mákne fréza.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Výroba PRS
A ukážeš něco, nebo jenom machruješ? JleTmartina72 píše:... Já skoro všechno dělám z luftu...
proč to kupovat, když se to dá postavit
+ 1lathur píše:A ukážeš něco, nebo jenom machruješ? JleTmartina72 píše:... Já skoro všechno dělám z luftu...
Jinak je to skvělá rada, když děláš jednu kytaru s klenutým topem, tak si kvůli tomu kup hranovou brusku za 13 kolíků. To se vyplatí. Docela bych chtěl vidět, jak na tý hranovce sjedeš schůdky po fréze v zúžení těla. Ono tak nějak celkově je to blbost, tím dlouhým válcem klenbu nevybrousíš.
EDIT: P.S. Krásná práce Dane, snad se krk taky takhle povede. Držím palce.
Naposledy upravil(a) J.J. dne 12.05.2013 22:15, celkem upraveno 1 x.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
- Dan Rohanský
Ano, zvlášť když je čas.kocour píše:Hůů,asi mi kape voda na karbid, taky radši vezmu do ruky dláto nebo cidlinu, než prášící a kvilící frézku nebo brusku.
Nebudu machrovat, jen se tím živím, no. Konec, žádný flameware.
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Výroba PRS
lathur má recht! Vem foťák a cosik ukaž! Ni?lathur píše:A ukážeš něco, nebo jenom machruješ? JleTmartina72 píše:... Já skoro všechno dělám z luftu...
Ano, přesně takovou odpověď jsem od tebe čekal. Dík.martina72 píše:Nebudu machrovat, jen se tím živím, no. Konec, žádný flameware.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Dane, těším se na pokračování, zatím to beru a držím palce. Určitě tam chceš P90?
Koukal jsem i na další tvoje alba, co je to za pokácený strom? Něco ovocného? Vypadá moc pěkně, co z něj plánuješ?
Martina by mohla ukázat, co umí, ať už to jsou dveře nebo kuchyně. Kvalitu oceníme u všeho.
Koukal jsem i na další tvoje alba, co je to za pokácený strom? Něco ovocného? Vypadá moc pěkně, co z něj plánuješ?
Martina by mohla ukázat, co umí, ať už to jsou dveře nebo kuchyně. Kvalitu oceníme u všeho.
- Dan Rohanský
Ano, P90 jsem si už měl možnost zkusit a je to nádhera. Už mám zakoupené od R.M. Nestavím žádnou metalovou pilu, na to mám jinou kytaru.
Pokáceným stromem myslíš tohle?
Měl jsem za to že kácím olši
Ale teď po zkušenostech s olší si tak jistý rozhodně nejsem. Každopádně má pár prasklin už od začátku + něco při sušení a výsledek je ten, že bude materiál tak na střenky nožů, kytara asi nee. Ještě to budu muset identifikovat. 
Pokáceným stromem myslíš tohle?
Měl jsem za to že kácím olši
vyzerá to ako slivkaDan Rohanský píše:Ještě to budu muset identifikovat.
Olše se pozná tak, že když ji pokácíš, čela řezů znatelně zčervenají či zoranžoví, roní prostě krev. Zároveň, olše nemá tak výrazně odlišené jádro a běl. A je měkčí, již na pohled. Osobně si též myslím, že je to švestka.
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.- Dan Rohanský
Nene, švestku já znám, ta to nebude. A švestku s kmenem kolem 50 cm a výškou asi 6 m jsem ještě neviděl.
Kůra a barva za sucha http://dan-rohansky.rajce.idnes.cz/Truh ... drevo2.jpg
Kůra a barva za sucha http://dan-rohansky.rajce.idnes.cz/Truh ... drevo2.jpg
tak v tom prípade by to mohol byť ešte brest alebo orech, ale chcelo by to hlavne detailnejšie foto priečneho a tangenciálneho rezu
- Dan Rohanský
Ořech to není určitě, ten doma mám a je to úplně o něčem jiném.
A jestli jsem skácel jilm jenom proto že byl někomu v lese nepohodlný, to bych nebyl rád.
A jestli jsem skácel jilm jenom proto že byl někomu v lese nepohodlný, to bych nebyl rád.
S jilmem to máš fuk. Strom jako každý jiný. Mrzuté je to, že jilmy v Čechách (ale i dále za humny) před pár desítkami let postihla ta houba či co a většina jich prostě postupně nastojato uschla. Ten tvůj ale nevypadá uschlý. Kdyžtak si ho nech do soustruhu, je to po naolejování pohádka. A vysadíme jiný, ne?
Jinak, s fotkami je potíž, ono funguje si i přivonět. Já měl doma úplně stejně vypadající jeřáb.
Jinak, s fotkami je potíž, ono funguje si i přivonět. Já měl doma úplně stejně vypadající jeřáb.
podľa tej kôry by to aj mohol byť brest . . . ale spoznáš ho hlavne podľa toho že na priečnom reze (ale hladkom, nie po motorvej píle
) by medzi letokruhmi mali byť viditeľné akoby vlnovky tvorené z malých bodiek (cievy)