Razzor vintage overdrive
Pravidla fóra
Razzor vintage overdrive
Ahoj, možná trošku blbá otázka, ale chci se zeptat.....Hraju normálně na zkreslenej kanál na kombu a ted se prostě blíží pasáž kde mam solo. Chtěl bych zároven boost, abych byl víc nahlas a zároven aby mi to přidalo trošku víc zkreslení. Dokaže to tenhle overdrive? Zkratka když normalně hraju na zkreslenej kanal z komba a připojim tam tohle s rozumnym nastavenim bude to o něco hlasitější a o něco víc zkreslení? díky
elektrika: Hamer PRS sunbrust
akustika: Tenson
kombo: Peavey valveking 112, Marshall mg10cd
efekt: Jimi Dunlop Cry baby
Re: Razzor vintage overdrive
Fungovat to bude určitě na přidání zkreslení. Hlasitost se ale zvedne jen v případě, že bude na tom zesilovači ještě dostatečná rezerva v gainu. Jinak bys musel nějaký booster (radši než overdrive) umístit až za preamp, tj. do efektové smyčky. Dál je samozřejmě nutné, aby ten overdrive umožňoval dostatečný boost. Někdo tu psal, že mu u Razzor VO připadal ten boost nedostatečný i při maximálním nastavení volume.
no rezervu co se týče gainu na kombu mam až až. U mýho valvekinga mam zkrslení na dvojku
Ale ted planuju kupovat laney lc30 a to už bude na vyšších čísel nicméně jsem na to hral a gain víc jak na 7 mít roozhodně nebudu takže naka ta rezerva by tam stejně měla bejt. Mě právě kamarad řikal, že tenhle razzor to má vyřešený tak, že pravě nakopava i hlasitostně ale když sem se ho ptal podruhý tak si nebyl jistej
Boost mi jen ale zvedne hlasitost ne? já bych právě chtěl i trošku přidat zkreslení
Boost mi jen ale zvedne hlasitost ne? já bych právě chtěl i trošku přidat zkreslení
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tak když budeš zvedat velikost vstupního signálu tak bude zesilovač víc zkreslovat a pokud už nebude s gainem v místech kde už dochází jen k přidávání zkreslení tak se ti zvedne i hlasitost. Teoreticky. Záleží na konkrétních podmínkách.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Koupim ho a uvidim, dyštak je to pěknej overdrive tak snad ho někdo veme když ho nevyužiju:)
No ten overdrive mám, ale jako čistej boost opravdu není ideální, protože jak už bylo zmíněno výše když se vytočí poťák volume na max tak to pořád není tolik jako když třeba boostuju MXR micro ampem. Na druhou stranu hraje fakt krásně při použití jako overdrive, takovej klasickej Tubescreamer zvuk, používám nastavení gain 11h, volume 1h, tone 2h do komba který je nastavený na takovej chroupavej čistej zvuk
) Na tohle využití doporučuju.
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
To potvrzuju, bohužel. Kupoval jsem ho jako nakopávadlo, tam je nepoužitelnej, jsem zklamanej. Jinak jako klasická krabička je super.sebous píše:No ten overdrive mám, ale jako čistej boost opravdu není ideální, protože jak už bylo zmíněno výše když se vytočí poťák volume na max tak to pořád není tolik jako když třeba boostuju MXR micro ampem. Na druhou stranu hraje fakt krásně při použití jako overdrive, takovej klasickej Tubescreamer zvuk, používám nastavení gain 11h, volume 1h, tone 2h do komba který je nastavený na takovej chroupavej čistej zvuk) Na tohle využití doporučuju.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Ahoj, mám opačný problém. Líbí se mi, co ten efekt dělá - to celkové zakulacení a vyplnění zvuku, že to zní pěkně. Nepotřebuju ale zesílit hlasitost. Hraju v bytě na tranzistor Crate FW15R, kde mám dodělaný footswitch na přepínání kanálů (čistý/zkreslený), ale chtěl bych ten zvuk jen tak "zabalit", jak ukazuje Matěj Homola http://kytary.cz/razzor-vintage-overdrive/HN115627/, aby to znělo hezky, nechci ale přidat hlasitost, protože mi to v paneláku i tak dos řve. Myslíte, že to jde? Bude to nějak znít, když bude volume na RAZZOR v nižších polohách? Díky za názory a rady.
Pokud víš, co můžeš čekat od klasického Tubescreameru a vyhovuje ti to, proč ne. Koneckonců se o tom mluví v příspěvku před tvým dotazem. Pokud ho budeš používat před zkresleným kanálem, hlasitost ti moc narůstat nebude a budeš jen zvyšovat a dobarvovat zkreslení zesilovače. Do čistého ano, ale od toho je tam ten potenciometr pro hlasitost, kterým si srovnáš hlasitost na požadovanou vzhledem k té při vypnutém efektu. Vlastní zkreslení TS je takové neutrální, neurazí, nenadchne, možná se ti bude líbit víc, než to z komba, možná ne. Lampové zkreslení to není, ale taky žádná zdivočelá včela. Ovšem nemusí ho být dost, metalová pila to není.
Jinak přidání krabičky před kombo ti nezvýší jeho výkon, celkovou hlasitost pro hraní v paneláku přece budeš regulovat na zesilovači, ne?
Jinak přidání krabičky před kombo ti nezvýší jeho výkon, celkovou hlasitost pro hraní v paneláku přece budeš regulovat na zesilovači, ne?
Ano, přesně jak píše Fořt. Jen tě opravím, ty ukázky na kytarach. cz dělá Honza Homola a ne Matěj- jen mě to pobavilo
. Jinak jeho ukázky se mi ani trochu nelíbí. Jako když si přečteš popis výrobce. Úžasná krabička, za pár korun, kupujte to, protože je to fakt super.
Přesně to jsem potřeboval slyšet - díky moc Fořte!
Homolové, promiňte
Honzovi Homolovi se hlavně líbí, že je ta krabička pokreslená 
Homolové, promiňte
Kdybys potřeboval TSko s obrovským boostem, na bazaru se dá sehnat už od tisícovky Hardwire CM-2.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Dneska mi přišel. Zkoušel jsem ho s OD-3 a velký rozdíly nepozoruju. Musim s nim víc zahejbat abych se ubezpečil, že ta OD-3 je lepší
))