čím zahušťujete zkresleny zvuk?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
mertas78

čím zahušťujete zkresleny zvuk?

Příspěvek od mertas78 »

pouzivate casteji chorus ke zkreslenemu zvuku nebo flanger / univibe nebo phaser na zahusteni zvuku?
libi se mi crunchovy zvuk kytaristy z pearl jamu http://giventowail.com/gear/mike a tak badam, zda pouziva modulacni efekty jen na cisty zvuk nebo je pousti i do tube screameru?
mate k tomu co rict?
popiste vase zkusenosti s vasim zvukem
dik
kytary: Jurkovič Stratocaster, Procházka: Jazz Nylon + Dreadnought Blackwood, Jazz semihollowbody
amps: Fender Twin 65 Reverb, AER Compact 60.3
studio: Logic X Pro, Sgear
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: čím zahušťujete zkresleny zvuk?

Příspěvek od Bummer »

Na lehčí zahuštění obzvlášť do sól mi přijde skvělý phaser. Měl jsem ten dvouknobový MXR a na to byl vážně skvělý. Zároveň to funguje trochu jako kvákadlo, takže to ten zvuk ozvláštní.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Co se týče sólového zvuku, tak mám nejraději flanger, protože mi přijde, že ta kytara pak vyloženě povídá/naříká. Když navíc přidám vibrato z tremola na stratu, tak je to super!
mertas78

Příspěvek od mertas78 »

a nechavate phaser a flanger i v beglajtech?
kytary: Jurkovič Stratocaster, Procházka: Jazz Nylon + Dreadnought Blackwood, Jazz semihollowbody
amps: Fender Twin 65 Reverb, AER Compact 60.3
studio: Logic X Pro, Sgear
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Jak kdy, ale ve většině případů ho tam nechávám, záleží na typu songu.
Gridchaser

Příspěvek od Gridchaser »

Na zhutnění zvuku používám delay nastavenej na velmi krátkej čas (cca 1ms - ale může se lišit podle typu a nastavení ostatních hodnot delaye), nevytváří efekt podobnej chorusu, jenom zvuk trošku ztlustí. Kdysi jsem to četl v rozhovoru s nějakým kytaristou, vyzkoušel a bylo to vono, co jsem hledal.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“