Jaké SG?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Buldokill

Re: Jaké SG?

Příspěvek od Buldokill »

IhateRap§Hip Hop!!! píše:Tahle epina se mi taky líbí, předevčírem jsem si ji koupil, za tu cenu je perfektní, stačí už jen vyměnit snímače za gibsony a mám GIBSON SG Standard HC, jediný co se jí dá vyčíst je padání na hlavu, ale to máš u každýho SG.., takže doporučuju.
Pozor, ne každý SG padá na hlavu. Gibsony ne-e. Je to jiná cenová relace, ale je to tak. Pokud bych se rozhodoval pro SG, asi bych počkal a přišetřil. Ono se dá dneska u nás sehnat nový SG už kolem 15ti tisíc. A to není zase tak moc za tu kvalitu nástroje a zvuku.
http://kytary.cz/gibson-sg-special-trib ... /HN118232/
http://kytary.cz/gibson-sg-special-trib ... /HN118231/
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
Stiefell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stiefell »

Jestli má pořád někdo zájem o SG G-400 tak prodám rok hrané, v perfektním stavu, víc tu:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Tak, rodiče mi už tu moji Epinu vzali a až na vánoce :D Musím říct, že sem s ni dost spkojenej, bohužel si teď na měsíc budu muset vystačit se starým Squierem, kterýho ale už budu zkoušet prodat. Zvuk má to SGčko oproti tomu squieru úžasnej, je to úplně něco jinýho, hlavně proto že na Epině mám HB a na Squieru singly a hraju hudbu typu Rammstein, Landa apod :D Bohužel to můžu poměřovat jen s tím Squierem, ale kombinace Epina G400 - Boss metal zone - Blackheart BH5 mi na nějakej ten rok bude stačit, možná dokoupím jen nějaký krabičky, když budu při penězích a hlavně si musím koupit pořádnej pás, ted hraju s nylonovým na akustiku co sem našel doma :D S tou Epinou sem teda fakt spokojenej, vím, že to není nic extra (jednou si snad koupim Gibson SG standart) ale teď mi to stačí a vyhovuje.

Měl bych ještě otázku jak se dá sundat kovový kryt ze snímače, zatím to dělat nechci, navíc se mi tam hodně líbí, ale kdybych to náhodou někdy potřeboval :)
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
182

Příspěvek od 182 »

Moleek píše:Viděl, ale přiznám se, že už je to dýl. V tom případě uživatel I hate atd. tady byl naposled v srpnu a ostatní se shodneme na tom, že na dřevě záleží, že?
Omlouvám se, jestli jsem ti vložil do úst něco, co jsi neřekl, nebo to tak nemyslel.
Jasně a nemáš se za co omlouvat, já to jen chtěl uvést na pravou míru.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Duplo z "Jake se vam libi SG":

Ja o SG uz delsi dobu uvazuju po dalekosahlem poslouchani doom metalu a stoner rocku, kde kytaristi hrajou snad uplne vsichni jen a pouze na SG :D Libi se mi.
Problem je, ze bych mel na pripadne SG tyto pozadavky, ze kterych tedy vlastne tvorim dotaz na Vas, zda vite o nejakem, ktere by je splnovalo + bylo to realne, takze odkaz na eshop a prijatelna cena. Za pripadne odpovedi predem dekuji
Jake by melo byt:

- Nemit bilou plastovou lemovku krku. Toto me u kytar stve, mam z toho pocit jak z nejake hracky plastove. Podle me to tam proste nepatri. Bohuzel timto pada celkem siroky vyber Gibsonu, kteri si na to jaksi potrpi... :cry: Mozna bych ji prekousl, kdyby byla tmavsi, nebo fakt pekna. Ale radeji bez ni.
- Cerny finish, muze byti s cernym PG. Ne satin.
- Zlaty HW
- Zlate humbuckery kryte zelezem (snad rozumite). Muze byt i jina kombinace snimacu, vubec nevadi.
- Paka muze byt a nemusi. Dodatecna ocel jako bigsby je plusem (cool to vypada, hah)

Jedine takove, ktere jsem nasel a splnovalo vse bylo Harley Benton SG, ktere ovsem bylo sproste levne a tudiz asi fest nekvalitni. Jinak proste tohle akorat bez lemovky a se zlatyma featurama.
Tohle je presne ono.. Ale zase ta lemovka.. Ikdyz bych ji mozna prekousl, protoze tahle vypada luxusne :o

Dekuji
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kolik do toho chceš teda dát? Hledáš spíš klasické SG ála Gibson nebo něco modernějšího ve stylu ESP?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Chtel bych neco klasictejsiho. ESP moderni zakrivenec ne.
A s tou cenou, hmm. Ja jako kytaru vlastne nepotrebuju, takze to neni tak, ze bych planoval jeji koupi. Spis je SG kytara, ktera je momentalne jiz dlouho na mem pomyslnem seznamu "kdybych kupova dalsi kytaru, tak tuhle" :) Samozrejme kdybych kupoval nejakou dalsi, tak chci aby byla na nejake kvalitativni urovni, takze zadne levne pokusy. Taky asi nema smysl pro me resit kytary nad rekneme 40 litru :) Ale muzes postnout i tak, rad bych se alespon podival na moznosti. Proste neni to zatim o penezich a blizke koupi. Chci si zmapovat teritorium, abych vedel co vyzkouset fyzicky kdyby nahodou. A treba v budoucnu, kdovi 8)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no vsechno co me napada ma lemovku, nema ji akorat SG special a ten jsem zas nikdy nevidel se zlatym HW (imho to snad ani nenabizej). ale zlatej hardware je na ho*no, relativne brzy se osoupe a zlato je fuc.

jeste tohle http://www.thomann.de/cz/gibson_sg_60s_tribute_eb.htm , taky to nema lemovku a dokonce to ma i bloky. ale opet bez zlatyho hw - leda ze bys to vyresil sprejem :))
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Diky. Toz zkuste i s lemovkou nahodit, jak rikam, mozna bych to snesl, kdyby to celkove byla krasavice :) Kdyz to jinac nejde.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Já moc SGček běžný produkce teda se zlatým Hw neviděl. Natož se zlatým HW a bez lemovky. Jinak to s loupáním je taky pravda. Jako první to odnesla kobyla a kobylkovej snímač.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

mě nějaké SG taky leží v hlavě. Má tu někdo zkušenost s SG od Vintage ? Co jsem hrál na Epifoun SG400, tak to byl docela děs. A z toho černého SG /snad reissue62/ , co bylo v kytarách v Brně jsem si taky na p***l nesednul. Víc se mi líbilo PRS SE, co jsem na něj na střídačku hrál. Chtěl bych nějaké levné SG do zálohy...popř. zkušenosti i s SG Faded, to bych zkusil, kdyby se objevilo za max. 10k
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Ja jsem hral jenom na telecastera od Vintage a jednoho strata, a oba dva to byly za ty penize rekl bych az vyjimecne nastroje. Nemohu vsak hodnotit celkove, protoze to dost mozna byly vybrane lepsi kousky na prodejnu - alespon tak mi to i Braun rikal :) Ale ty staly fakt za to. To tele jsem tehda malem koupil. SGcko od vintage bych taky snesl.
S tim zlatem a loupanim - ja vim. Ale to by tak nevadilo :)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

bubucci píše:mě nějaké SG taky leží v hlavě. Má tu někdo zkušenost s SG od Vintage ? Co jsem hrál na Epifoun SG400, tak to byl docela děs. A z toho černého SG /snad reissue62/ , co bylo v kytarách v Brně jsem si taky na p***l nesednul. Víc se mi líbilo PRS SE, co jsem na něj na střídačku hrál. Chtěl bych nějaké levné SG do zálohy...popř. zkušenosti i s SG Faded, to bych zkusil, kdyby se objevilo za max. 10k
SG faded jsem chvíli měl. Bylo zvukově vynikající. Rozhodně lepší, než ty LP faded.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

podle me to bude kus od kusu, i co se zpracovani tyce. mas zaruku akorat v dobrych snimacich, hw a znacce (kvuli prodeji) :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

ty Epi SG400 jsem držel dvě a obě byly úplně mrtvé, to ty jejich Epi LP jsou na tom líp. No podle zahraničních fór je ten Vintage lepší jak hardwarem, tak i zvukem a navíc za menší peníz /5.5-6k za Ep proti 3k za VS6/. Známý skupuje kytary do hospy na zeď a jsou to kousky mezi 2-3 tisíci /Dimavery, Stagg, Fokus, atp-./ a dají se mezi nimi najít velice dobře hrající kusy, např. strat od Fokusu.
Vladtepes

Příspěvek od Vladtepes »

Ja celkom pokukujem po tom SG special faded, ale bojim sa trošku tej menzury myslite že to v pohode zvladne aspoň drop C ? Hrube struny mi nevadia len aby to ta gitarka zvladla.
Schecter HELLRAISER V 1, Jackson JS327, LTD M 401 FR, Cort G 254
ORANGE Jim Root Terror, ORANGE Micro Terror, ORANGE PPC 112,
AKG WMS PRO 40 Set flexx, Ibanez TS 7 BOSS NS 2, Behringer TU 300
http://bandzone.cz/haluzotvoristika
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ta kytara to zvládne úplně bez problémů. Už jsem to jednou psal. Má to stejnou menzuru jako LP a určitě znáš spoustu kapel, kde hrají na brutálně podladěné les pauly. Nevidím žádný důvod proč by to SG nezvládlo.
Záleží jen na tloušťce strun a na nastavení.
Vladtepes

Příspěvek od Vladtepes »

No jasne hrube struny mi nevadia :) mam rad ked je do čoho sa oprieť len akurat to SG oproti LP vyzera tak ,,útlejšie,, :-D. Ale tak super
Inak sa mi celkom pozdava aj táto http://www.audiotek.cz/product-55633-gi ... e-hardware akurat by som potom na ňu dokupil pickguard myslím že sním by to vyzeralo super.
Schecter HELLRAISER V 1, Jackson JS327, LTD M 401 FR, Cort G 254
ORANGE Jim Root Terror, ORANGE Micro Terror, ORANGE PPC 112,
AKG WMS PRO 40 Set flexx, Ibanez TS 7 BOSS NS 2, Behringer TU 300
http://bandzone.cz/haluzotvoristika
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Útlejšie tělo nemusí znamenat menší pevnost. Krk a jeho lepený spoj je stejný.
Jinak o modelech Gibson 2013 se můžeš něco víc dozvědět třeba i tady - elektricke-kytary/nove-modely-gibson-20 ... son%202013
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Koukni spíš tam jak doporučuje Milan, já ještě neměl tu čest si je zkusit, ale ty snímače co tam jsou mají celkem silný výstup a to by ti mohlo vyhovovat, pokud tam teda nechceš rovnou narvat nějaké aktivy. Útlého těla bych se nebál :).
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“