Jaké struny používáte???
Pravidla fóra
Re: Jaké struny používáte???
Výrazy a označení materiálu strun (asi v půlce stránky) - http://www.muzikus.cz/publicistika/Stru ... zari~2002/Lacodekany píše: To slinky znamená klouzavost?
-
Lacodekany
Power Slinky - plíživá síla 
Ahoj, zkoušel jste někdo ty Gibsony Brite Wires ?
Cort Z42 Brown (Seymour Duncan SH-1 59' + SH-4 JB), combo VOX AD30VT-XL ..., Struny D'Addario EXL 110, Trsátka Dunlop Jazz III
Používám Cleartone, struny které si drží zvuk dokud je neutrhnete..(a na rozdíl od elixírů ten zvuk mají. Ještě jako bonus je mám deset minut od baráku za stodevadesát korun. Heč!)
Gibson Brite Wires (11 - 50) používám k plné spokojenosti celé roky.Gac píše:Ahoj, zkoušel jste někdo ty Gibsony Brite Wires ?
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Jaké struny používáte???
Tak to ti závidím, já je vždycky viděl dráž nebo stejně draho jako Elixíry.José píše:Používám Cleartone, struny které si drží zvuk dokud je neutrhnete..(a na rozdíl od elixírů ten zvuk mají. Ještě jako bonus je mám deset minut od baráku za stodevadesát korun. Heč!)
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Ahoj, řeším už delší dobu problém strun. Od určité doby miluju ernibally 13-56 s klasickým laděním, ale stratocaster ten větší tah už moc nedává. Kobylka je vykloněná prakticky jak nejvíc umí. Nevadí mi mírnej dohmat, spíš naopak je mi spíš sympatickej. Rád bych se zeptal na nějaký rady, jak bych mohl nechat na kytaře silný struny a zároveň nenamáhat tolik kobylu.
Dík!
Dík!
Orange Tiny Terror combo, Line 6 M9, Line 6 MM4, BOSS DD-20, BOSS SL-20, microkorg, Ibanez JETKING, Fender Stratocaster
Třináctky v klasickém ladění na stratovskou menzuru je sakra overkill. Nedovedu si představit, jak na tom děláš bendy. Kobyla je vykloněná, protože pera takový tah nedávají. Budeš muset nějaká přidat, případně kobylu úplně přitáhnout a zafixovat.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
13 na strata. Fíha. Na mě koukaj jak na blázna, že na něj tahám 11. 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Ale ne, bendy jdou v pohodě, jasně, že jsem tím trochu limitovanej, ale je to daný tím, že mám silnější prsty a potřebuju, abych s tou kytarou trochu bojoval. Do tenčích strun nepřenesu to, co opravdu chci. Každopádně díky za tu radu s pružinama. Akorát mám strach, že ty struny budou daleko víc praskat.
Orange Tiny Terror combo, Line 6 M9, Line 6 MM4, BOSS DD-20, BOSS SL-20, microkorg, Ibanez JETKING, Fender Stratocaster
Na to pružiny nemají vliv. Když půjde kobylka dolů, nadladí se, takže je na původní tah zas podladíš.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Kamarád jednou kopil jejich desítky a přišlo mi to jako jedny z nejhorších strun, co jsem na kytaře zažil.martina72 píše:Gibson Brite Wires (11 - 50) používám k plné spokojenosti celé roky.Gac píše:Ahoj, zkoušel jste někdo ty Gibsony Brite Wires ?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
(rejp) Není to proto, že je měl na jiné kytaře než na Gibsonu?
(rejp)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Eeeh, ano, byly na stratovi 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš, já zas na stratovi měl jednou Fendery a taky mě nepřesvědčily. Ale nebyl to Fender strat, no
.
To je teda pěkná prasárna dávat na jiného strata než Fender Fender struny
(já to ale taky tak dělám
). Teď už ale vezmu potahované struny, pár dní jsou ty Fendery fajn, ale pak jdou do kopru.
Chlapci, nechte toho. Jen jsem napsal, že ty Gibson (myslím značku na obalu, kdovíkde se to vyrábí) již roky natahuji na svého miláčka. A občas se v Čechách blbě sháněly, neb Gibson měl malý odbyt a přemístil sídlo zastoupení mimo republiku, též krámští nechtěli držet plný sortiment, zvláště když všichni brali d´Addario, Ernie Ball a jiné ... Mi na nich vyhovovalo a vyhovuje to, že nezvoní, nemají takový sustain, sednou si za pár dnů, zmizí kovový zvuk a mají spíše dřevitý, jazzový, teplejší tón, s poněkud menším frekvenčním rozsahem, zároveň si sedly vždy tak, že z nich žádná struna nevyčnívala. Napískávat šly jistě, zároveň blbě neřvaly. Do ruky byly též milé, nešpinily, nedrásaly. Vlastně jde o to, že mám přestrojeného miláčka na velmi silné S - D singly, takže mít ještě řvavé struny, to by již bylo moc. Ale mi tato kombinace vyhovuje. Zároveň všem doporučuji struny Picato. Je to asi o tom samém. Nijak výhodná cena, nijak zajímavý zvuk, malá životnost. Ale mi vždy na sigly (typu strat) vyhovovaly.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Jaké struny používáte???
Tak to bude asi ono... Zvuk a sustain od strun člověk obvykle očekává. 
Já si myslel, že frekvenční rozsah je daný např. počtem strun a laděním nástroje... Chtěl bych struny s frekvenčním rozsahem jako má harfa
.